Брюксел може да ни съдере кожите за заменките

Борисов бесен, че Тройната коалиция си раздала гори
270

ЕК е започнала преписка срещу България за нерегламентирана държавна помощ под форма на заменки на гори, направени от предишното правителство. 

Страната ни е заплашена от дело с иск 55,205 млн. евро, а ако имотите са в регулация, искът ще е за 126 млн. евро. Сумата е изчислена на базата на разликата между реалната цена на терените и цената, на която са сключени сделките.

Правителството има 20 работни дни, за да се аргументира, че заменките не са били държавна помощ. Според премиера Бойко Борисов обаче такива аргументи няма. 

"Ако това е факт и ние не докажем, а в случая аз няма да се опитвам да го докажа, защото знам, че това е точно така, срещу България ще бъде заведено дело", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
гуньо преди 14 години
Хубаво би било да се приеме закон за забрана на подобни замени, но за жалост е невъзможно да влезе в сила със задна дата.
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стига кьор фишеци, няма ли най-после да свършите някаква работа различна от обвинението и е......то на народа. Верно, че всичко се продаде и излапа, но нали това беше целта, да Ви натикат власта точно сега. И избори да направите пак ще останете на власт, защото така искат от ?!?! просто грешката си е ваша, носете си кръста.
210
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 14 години
Ако няма начин (закон) за анулиране на ЗАМЕНКИТЕ, то незабавно да се намери и/или гласува такъв (закон). Гласувахме за достойна партия (правителство) но нека тя (то) не позволи да плащаме недостойно, защото няма на къде повече...
209
0
 
0
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Електората на мутрата-премиер явно е *** колкото него, щом се връзва на подобни глупости. Според Тиквата излиза, че ако с измама придобиеш нещо няма закон по който могат да ти го вземат.Мисля още утре да отскоча до някой корумпиран нотариус да ми издаде нотариален акт за сградата на МС и да отида със съдия-изпълнител да изхвърля Тиквата от кабинета му. Нали според него, въпреки че нотар. ми акт ще е незаконен той ще е валиден и държавата няма да може да иска отмяната му, защото това ще е национ
208
0
 
0
 
! Отговори
bonev преди 14 години
hora MAHAITE SE ot BG tam nestava za jiveene, vseki den ste svideteli na tova i o6te ne ste go proumqli
207
0
 
0
 
! Отговори
много просто преди 14 години
Държавата дава пари пари на някого под формата на гори - това е безвъзмедна държавна помощ, която не е разрешена в ЕС.
206
0
 
0
 
! Отговори
PPP преди 14 години
Защо НИЕ трябва да плащаме неможах да разбера??? И дали ББ не го е знаел това от преди още??? Сега ще вдигнат цените на всичко пак за да може да се плати... *** ти държавата скапана...
205
0
 
0
 
! Отговори
подводни преди 14 години
203. Вярно, крали са. Обаче какви са тези измислици за държавни помощи. Въобще Брюксел нещо е изкукуригал, а покрай тях и нашият премиер (ако е вярно всичко това). Да допуснем че е вярно. Германия финансово помогна хората за да ги насърчи да копуват нови автомобили, и по тои начин да спасят автомобилната индустрия. ТОВА КАК СЕ КВАЛИФИЦИРА ОТ ЕС. Ние му казваме двоен стандарт.
204
0
 
0
 
! Отговори
некои преди 14 години
Нищо нямало да прави премиерът. Хората, за какво го избраха от юли месец миналата година да се оправдава с миналото правителство. ББ и компания са некадърни.
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами за 4и години триглавата лъмя толкова е крала и мародерствала, нормално дори всеки ден да изплува по една далавера!
202
0
 
0
 
! Отговори
подводни преди 14 години
Имаме една поговорка - Всяко чудо за 3 дни. Този некадърник ще формира нова - на всеки 3 дни - чудо. Изглежда че го бива само да намира виновници за некадърството си. Или се опитва да заглуши гафа с ГМО.
201
0
 
0
 
! Отговори
Гледащ преди 14 години
... и май пак някой търси под вола 'Борисов' - тези които са заменяли неправомерно земи трябва да си ги съди БГ съда /ако това изобщо някога се случи/, но да се тупаш в гърдите и да пръскаш слюнка от злоба по националния ефир - това си е своего рода "БОРИЩИНА" - време е да въведем този израз като единица мярка за импотентна идиотщина с номинална простащина на доминантната кретиния на ступорната все-простатна неграмотност Борисов
200
0
 
0
 
! Отговори
Гледащ преди 14 години
Защо ли всички привърженици на Г'аси Е'баната Р'азкрачена Б'ракма пишат с линк "Анонимен" или "марти"- нежен, харесващ Бат Бойко младеж? Много е хубаво да коментираш неща от които нищичко не разбираш - новината "Българските органи не са спазили напълно европейското законодателство и поради това Европейската комисия предупреждава, че могат да предложат изключване на страната ни от финансирането от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони." - къде са заменките в цялата работа?
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойкоооо ако им вземеш всичките хотели, дето ги построиха с парите на народа тия тримата КРАДЦИ - СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ, АХМЕД ДОГАН и ОНИЯ КОМАРДЖИЯ - САКСА те признавам найстина. Това ако сториш ще ти повярват и тия дето не ти вярват сега. Иначе евала за изказването на 100% си прав!
198
0
 
0
 
! Отговори
jorkata преди 14 години
То по груби сметки тия тримата апаши ги имат тез пари ,Бойко трбва да ги остави по чорапи като им вземе всичко .Аз лично несъм съгласен да плащам тяхния дяволък, Щото по тая логика може и някой съвестен данакоплатец да лежи в затвора место тях
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
spoko,problema ne e 4ak tolkova tejak,otkakto vlqazohme v evrosauza e problema,izlezem li ot nego-ve4e nqama da ima problemi
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде Борисов да ги арестува сега, както наглите-щото това са истинските НАГЛИ!!!!!
195
0
 
0
 
! Отговори
Пурко преди 14 години
Проблема вече е малак след89г комунистите разбраха защото вече трябва да си плащат вече всичко 80% си заминаха при дядо боже
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жалко за България! В Китай за бързо проблема щеше да е решен - на площада и публично!!!
193
0
 
0
 
! Отговори
Onia s konia преди 14 години
Най-сетне намери начин да ги изклати тия мошенници Борисов :) евала