Къде започва жестокостта?

Потресаващи истории за отношенията на хората и животните
31 мар 2010 16:40,
641

 

Откъде започва жестокостта – както става ясно от видеорепортажа, от приемането за нормална и естествена на идеята да се отървеш от ненужно животно като го убиеш по особено мъчителен начин – завързано в чувал и затрупано с камъни в шахта.

Въпреки безпрецедентната обществена реакция след публикуването на историята на кучето Мима с отрязаните крака, само в рамките на 24 часа има два случая на нечовешка жестокост към животни.

Снимка: Dnes.bg


Труп на обесено със сезал куче вися почти цял ден на пътния надлез край село Мало Конаре над автомагистрала „Тракия”. Извършителят на зверството е неизвестен. Сигналът подали шофьори, а столичанин, редовно минаващ по тази отсечка, съобщил в Дружеството за защита на животните, че повече от месец редовно се натъква на подобни ужасяващи гледки.

Трупът на кучето беше махнат от пожарникари, които го захвърлиха в съседна нива. На въпроси на репортера ни защо не го откара в екирисаж или не го закопае, каквито са изискванията по закон, пожарникарят отговори, че той си е свършил работата.

И на този фон една добра новина – осакатеното куче Мима вече има нов дом. Тя ще живее в Русе в апартамента на Виолета Добрева.

Представители на сдружение „Приятели на животните“ я взеха от досегашния й собственик в Дряново.

Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

„Аз лично наблюдавах как кучето се обръща и се опитва да се придвижва, смятам, че вече категорично трябва да изключим евтаназията като вариант. И освен това смятам, че има достатъчно остатък от крайниците, за да се приложи дали ще бъде протезиране или вид количка, но ще може да се движи“, каза ветеринарката Катерина Маркова, която докара Мима в Русе.

Новата стопанка на Мима има още три кучета, но сега те са на вилата, за да може новият член на семейството да се адаптира.

„Решението ни не е спонтанно, а е отговорно. И когато аз казах, че ще осигуря дом на това животно, надявам се, всички са разбрали, че то ще живее в домашна обстановка“, обясни новата й стопанка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Boikoooo,eto tova sa ti izbiratelite. hahahahha ***.
531
16
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ! преди 14 години
Точно такива, който защитават кучетата, БИЯТ, ИЗНАСИЛВАТ И УБИВАТ децата си а боготворят кучетата си. Това не са нормални хора и мястото им е в психиятрията. Такива биха убили дете заради куче. Това са антихора и много болни мозъци.
530
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Goliamo 6tastie e da spasi6 jivo sa6testvo! Bravo na tezi hora i malkite sladuri sa jivi!
529
20
 
12
 
! Отговори
Тровете кучетата преди 14 години
Тровете кучетата. Аз тази седмица ликвидирах 3 в Люлин. Това е само началото!
528
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май рибата се вмирисва откъм главата. Познайте откъде започва жестокостта.
527
2
 
23
 
! Отговори
Martin преди 14 години
Правете разлика между убийство с цел прехрана или защита и убийство с цел ГАВРА с живо създание. Неможе да режат крака и да бесят защото това е садизъм !
526
5
 
19
 
! Отговори
Bistra преди 14 години
И искам да заявя, че лично аз се чувствам много по-щастлива и чувствам живота си много по-пълноценен, като знам че докато обядвам никое животно не е умряло за да се нахраня аз, че никое животно не е било одрано живо заради новите ми обувки и се чувствам безкрайно щастлива от факта че давам всеки ден любов на животните, които виждам по улиците.Благодаря на родителите ми и на себе си,че съм научена да ценя живота.Имам още да уча през живота си, но знам че вече съм научила един от най-важните уроци
525
2
 
17
 
! Отговори
Bistra преди 14 години
Хората които в момента се опитват да променят законите в полза на животните със сигурност помагат и както могат и на деца в нужда.Нещата са свързани.Няма хора,няма животни - всички сме създания и ще е хубаво ако поне като сме толкова умни и развити и не знам си още какви хората, поне да проявяваме уважение към чуждия живот.Като чета как 10-15 годишни пиклиовци причиняват болка на животни се питам в кой ***( не се извинявам за грубия език) са се наврели майките и бащите им, а не са ги възпитали.
524
16
 
5
 
! Отговори
koko преди 14 години
олелел егати кучезащитната държава... обаче прасетата били селскостопански житовни ХАХАХА... гледам и не вярвам на ушите си. Сигурно, тоя форум в Турция представлява точно обратното, а пък във Виетнам биха ви се смяли. Горките индийци и те с техните кравички свещени..... а в Китай и САЩ има и смъртно наказание за хора чак олеле олеле олеле... затвор за всички къде пишете *** коментари, защото това е психическо издевателство
523
19
 
9
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 14 години
Стига бе хораааа!Оревахте света!Знаете ли колко деца биват разкъсвани всеки ден от същите тия животни,по-точни кучета?Е,вчера ме подгони едно куче и бягах като луд ,за да спася живота си,не може да се опише какво преживях...тичах като луд,крещях,хвърлих си чантата ,прехвърялх стълби и накрая с разтуптяно сърце ,се хвърлих в един вход...като се обърнах,псето ме гледаше злобно и пръхтеше, и си отиде...ако ме беше разкъсало,щяха ли да вдигнат толкова шум?Не,просто щяха да го споменат ей така!
522
2
 
11
 
! Отговори
футболист преди 14 години
Дqдото на един мои по3нат Светлин Симеонов като ку4етата му роди и вема малките в гората и ги трепе с лопата. Според мен това е 3верско.
521
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Vednaj kato bqh malak bqh vtre6ten ot trupa na ku4e, koeto izpluva na brega na Pan4arevskotot ezero.
520
2
 
16
 
! Отговори
съдия-изпълнител преди 14 години
Мъж на 40 съм и искам да кажа на тази жена едно голямо БЛАГОДАРЯ! Също така искам да кажа и на този който е осакатил кучето,че ако случайно съм видял какви ги върши нямаше много да се замисля и щях да те вкарам в болница *** долен!
519
0
 
12
 
! Отговори
от село преди 14 години
В нашето село преди години един *** отряза на двете си агънца езичетата, защото му блеели и го дразнили. Двете му внучета се родиха глухонеми и въпреки ходенето по доктори ( чак във Франция ) децата до ден днешен са глухонеми. И това ако не е божие наказание преценете сами. Видов ден венаги идва.
518
0
 
6
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
Неви нали знаеш безплатен обяд няма,всеки си плаща рано или късно!И тяхният ред ще дойде нищо не е вечно!
517
1
 
5
 
! Отговори
Nevi преди 14 години
Blagodarq Jasemi i ti si gotin, a ma v tazi gotina strana Bulgaria ima nqkoi hora za ubivane!
516
0
 
8
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
Сигурна съм,че си добър човек и знаеш ли защо...? Защото искаш да защитиш , а не да убиеш! Който си е жесток си е такъв по природа и не подбира към кого ще си излее злобата! ДО НЕВИ
515
0
 
3
 
! Отговори
Nevi преди 14 години
Ti si gotin 4ovek i az nqkoga bqh takava, no tuk trabva da igrae ve4e toqgata, za sajalenie. 6te se naloji da se obedinqvame s razni 4engeta, koito ina4e nenavijdam, za da za6titim jivotinkite ot razni psihopati na razli4ni vazrasti!
514
0
 
3
 
! Отговори
Nevi преди 14 години
Utrepka, za6to laje6!!!!Da pukne6 dano!
513
13
 
3
 
! Отговори
Човек преди 14 години
ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА?Не ви хареса голия факт, че за ИЗЯДЕНО ОТ *** ДЕТЕ НЕ КАЗАХТЕ НИЩО - дребна статийка помежду другото.А ЗА ЕДИН *** ОРЕВАХТЕ СВЕТА!Сбъркани сте всичките!