Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок

Държавата ще бъде осъдена за акцията с месните изрезки
1 сеп 2010 11:24,
155
Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок
Георги Костадинов. Снимка: БГНЕС

Държавата ще бъде осъдена за операция "Дупетата", която удари по фирмите, които внасят и пускат на пазара препакетирани крайчета от месо. Това обяви бизнесменът Георги Костадинов, собственик на фирми, които попаднаха под ударите на акция „Дупетата“.

Междувременно от Националната ветеринарномедицинска служба съобщиха, че 441 кг агнешки бутчета, внос от Англия, са изчезнали от склада на плевенската фирма „Анона”, чиито собственик е Костадинов. Част от стоката вътре е под възбрана заради изтекъл срок на годност и неизрядна документация.
 

Инспекторите ще установяват дали агнешките бутчета наистина са изчезнали, както се смята, или са били преместени на друго място в склада.

Във вторник пък ветеринарните власти обявиха, че са установили опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана в склад на плевенското предприятие „Анона”.

"Вече сме се консултирали с европейски органи и те казват, че сме производствено предприятие. Ние не влизаме в толкова тежък спор, без да сме подготвени. Те казват, че ние сме производствено предприятие, нашето задължение е да не вкарваме в търговската мрежа продукт, който не е годен за употреба, спазили сме тези изисквания и нямаме никакви проблеми", заяви вносителят пред bTV.

Предприятието ни в Плевен е производително, а не преетикитиращо или превакуумиращо. Което ще рече, че има право по закон да слага срок на годност, след като направи необходимите лабораторни изследвания, каза още той.

Костадинов обясни и механизмите при определянето на срокове на годност на колбасите. Когато продуктите се внесат в невакуумирана опаковка, трайността им била 30-40 дни. В предприятията му преопаковали във вакуум крайчетата и така срокът им на годност ставал три-четири месеца.

Още по темата

"Невъзможно е да внасяме стока с изтекъл срок на годност. Ако в Европа една стока има изтекъл срок на годност, тя не може да бъде търгувана като хранителен продукт. А ние сме търгували винаги хранителни стоки", потвърди той.

Вносителят на "дупета" влезе и в директен спор с шефа на ДВСК д-р Любомир Кулински, който заяви, че предприятието на Костадинов не е производствено и няма право да слага срок на годност. Според Кулински при нарушението, разкрито вчера в Плевен, ставало дума за преместена партида месо, но проверката там продължавала и щяло тепърва да се установи за какво става дума.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Георги Костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
ehi преди 13 години
bratle, kvo da ti kaja... predpo4itam zapadnite dupeta otkolkoto bulgarskite. i da ti kaja, nqkak vqrvam 4e bulgarskite proizvoditeli na dupeta po ne-mogat da se kontrolirat. kato zapo4nesh ot tam, kakvo sudurja (ne govorim za kak e napraveno, pri kakvi usloviq i kolko struva). Pove4e ot qsno e, 4e se razchistva pazarat. Zamisli se - bulgarskata produkciq ima dupeta sushto ... po vkusni li sa ot vnosnite. MDAM NA KU4ETO SOBSTVENIQT MU ZADNIK NE MIRISHE, nali?
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искам дупета, искам качествена храна!!!!
10
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заради мошенници като този от 20 години ядем отровна химия и ***.
9
5
 
21
 
! Отговори
Райна преди 13 години
Този на снимката е истинският враг на народа!!!! Тайно и подмолно трови децата ни и ни обира финансово! За такива и 20 години затвор са малко!!!!
8
3
 
7
 
! Отговори
баи х преди 13 години
tozi 6te osudi durjavata, voenniya ministur 6te osudi durjavata 4e go nakaraha da pada na kolene, i kvo parite ot horicata 6te otidat pak pri tezi mu6ennici, nestiga 4e sa otkradnali i kradat o6te pove4e ami i dopalnitelni pari ot durjavata 6te si priberat. tova se kazva durjava da jiveee BULGURIQ
7
10
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Защо ми слагате минуси? Да лъжа нещо? Казвам само, че ако пак излезе, че това е акция без покритие и качествени аргументи, ще е поредния прах в очите и медийна изява, и ще продължим да ядем същите ***!!! Тук не пише- "този влиза в затвора и му се затваря фабриката", ако пишеше това щях да се радвам... Ясно е, че този е ***, ама да не стане така, че да му платим всички обезщетение с данъците ни!!!
6
12
 
29
 
! Отговори
Рт преди 13 години
На предишните избори не гласувах за ГЕРБ, защото ги мислех за въздухари, но напоследък все повече започват да ми харесват!!!Само така ще се оправим ако бранш по бранш всички са принудени да спазват стриктно законите! Стига сме яли дупетата на Европа, искам качествена храна!!!!
5
4
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Е какви са тия *** конски доктори - първо съобщават, че са изчезнали агнешки бутчета - сега пък щели да ги търсят дали не са преместени - тъпоооо - и то при положение, че през ноща склада е пазен от МВР - да се смееш ли да плачеш ли...
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на ГЕРБ!!! Долу изедниците тровощи народа с некачествена продукция!!!!
3
27
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Сега ако се окаже, че са му възбранили продукцията без нужните доказателства и аргументи, и тоя бурсук осъди държавата, и с моите данъци му бъдат изплатени милиони обезщетение... категорично ще заявя - това е най-некадърното управление от 89-та, с най-надутите и прости управници!!! Срам! Позор! Акция след акция се вижда некомпетентността им и простотията им!
2
4
 
18
 
! Отговори
Anonimous преди 13 години
Разстрел!
1
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аааааааааааааааааааууууууу как ти" вярваме ",че НЕ СМЕСВАТЕ РАЗЛИЧНИ ПАРТИДИ...С РАЗЛИЧНИ СРОКОВЕ ...!!!С две ръце подкрепям решението на ВЛАСТИТЕ да издухат такива фирми от пазара-мошенци с мошениците !!!