"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно"
26 авг 2010 13:00,
197
"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Абсурдно е изрезки от колбаси да се влагат в скъпи салами", обяви Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България.

"Качеството на луканките и другите скъпи колбаси веднага ще се влоши и никой производител не би рискувал да развали стоката си с остатъчна суровина", обяви той.

По думите му Асоциацията отдавна е подала сигнал за вноса на "Дупета", заловени в сряда при едноименната спецакция.

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично", опроверга той и твърденията на земеделския министър Мирослав Найденов, че заловените 194 тона "дупета" се влагат в луканки.

"Аз лично като производител, който познава технологията на производство, ви уверявам, че такива продукти, ако ги вложим в производство на скъпи продукти, те ще ги развалят, защото са отлежали, имат различен цвят, имат подправки, имат сол", допълни той.

Вътев смята, че "дупетата" се внасят в огромни количества, след това тук опаковките се размразяват, препакетират и се продават с доста по-висока цена на пазара.

Още по темата

Той е убеден, че няма фирми, членове на Асоциацията на месопреработвателите в далаверата.

"Ако при проверките сега се установят такива, те ще бъдат незабавно изключени от браншовата организация",  закани се шефът на месопреработвателите пред БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
Да отиде да се закълне на *** от сточна гара тогава ще му повярвам .
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снощи, в района на Лъвов мост за били съдържани Вяра, Надежда и Любов. След справка в районното Вяра и Надежда са пуснати, а с Любов се занимават компетентните органи.Новата акция на МВР, пък, се казвала ДупетатаМомчета, може би, все пак, малко специализирана психиатрична помощ, а?! Работата с тези имена на акции вече заприличва на проктолог, който в свободното си време се занимава със спалеология
183
1
 
3
 
! Отговори
ако искате да знаете преди 13 години
Тук в т.н. кланници нищо не се коли - или ако някъде се коли то е за износ прясното месо а за нас в тези кланници се транжират месата внесени от вън - всякакви отпадъчни, стари меса и от какви ли не животни от умрели животни - от кучета - сега са ги прибрали всички бедни животинки и ще отидат за Стара планина - от котки,плъхове,маймунско,слонско и каквото ви дойде наум месо
182
2
 
4
 
! Отговори
иван преди 13 години
за бога, братя, не купувайте!''- От една година не ям никакви колбаси и искам да ви кажа че се чуствам много по добре. Тези салами, колбаси , кренвирши не само ни взимат парите, но и носят само болести.
181
0
 
7
 
! Отговори
Поразиев преди 13 години
Аз мога да се закълна и че месо по БДС няма.
180
1
 
12
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Защо не сложите малко камери да пускат online как се правят точно луканките и саламите .... да видим колко ще се кълнеш тогава - ***!
179
0
 
11
 
! Отговори
това е далавера .... преди 13 години
Месарската мафия ,не допуска евтините луканкови изрезки от немските колбаси, за да не се подбива пазара на техните ***!Акцията е реверанс ,пред месарската мафия в България.
178
0
 
19
 
! Отговори
технолог преди 13 години
В сервилатите ,няма свинско месо--има само сланина !Другото е говеждо ,защото е по-евтино.Всички колбаси се правят със свински кожички ,за да се постигне слепване на съставните им части, понеже съдържат желатин.Соя ,брашно и грис се поставят,за да поемат повече вода!Въпросните изрезки от немски колбаси ,също могат да се влагат в нашите луканкови колбаси!След преминаването п рез кутер и апаратите за опушване, никой не може да отличи произхода на суровината.Няма лаборатории и технология за това
177
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и месо няма.....
176
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Кви дупета в луканките бе, че то месо няма в тях. Само смлени жили и подправки с тонове.
175
1
 
2
 
! Отговори
Аре стига бе! преди 13 години
Ей ще започна да си колекционирам *** заглавия! Днес.бг направо не правя разлика между вас и жълтите вестници. Яки журналисти та дрънкате, направо сте за някоя награда или приз за гръмка журналистика с издишащо съдържание.
174
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Липсва името на БЕЛЛА,САЧИ,ЛЕКИ,ПЕРЕЛИК,ОРЕХИТЕ ОТ ГР.ДОБРИЧ И ТЕ СА КЪМ БЕЛЛА.И ТАМ ИМА ТОНОВЕ ДУПЕТА НО НИКОЙ НЕ ГИ ПРОВЕРЯВА,ЗАЩО ЛИ???????
173
3
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 13 години
Така като почнете да се изказвате неподготвени не е никак добре, кланница Тандем в Търговишко няма нищо общо с господин Вътев, казвам го просто да сте наясно и да не заклеймявате по подобен начин, защото това не прави чест никому !!!
172
2
 
13
 
! Отговори
месаря преди 13 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ у нашия град има кланница на 50 метра от икерисажа и ХЕИ не писка.Ама баш милиционер от ГЕРБ я държи...........
171
0
 
31
 
! Отговори
фиро преди 13 години
Цялото ни общество е на същото ниво като месопреработвателната промишленост:Алкохолната индустрия - ракия и вино от долнокачествен промишлен спирт с химикали за вкус и цвят;Строителна индустрия - по-лошо не мисля че може да бъде. Аз не съм виждал, а съм пътувал доста, дори в така наречения 3ти свят;Туристическа индустрия - бетонни джунгли, 5 звездни спа хотели на септични ями или изливащи канализацията в морето, на 50 метра от плажа.Пътна инфраструктура - по лоша не съм виждал никъде.
170
1
 
3
 
! Отговори
Потребител преди 13 години
Месар, то злоупотреби може да се правят и кланиците при липса на контрол. Знаеш, че и при клането по необходимост извън кланиците също има правила и ако се спазват няма нищо лошо. Относно "прикланите" животни за които говориш (умрели) трябва да се предадат в екирисаж или да се загробят по съответните правила. В нормалните предприятия си има ветеринарен контрол, ама по селата единични бройки на лични стопанства, така си ги колят в торта.
169
2
 
6
 
! Отговори
месаря преди 13 години
Нарича се клане по необходимост,може да е умряла животинката и да понамирисва но с изкисване всичко се оправя!Пак ще плюскате умрела луканка от по двадесетина лева и ще се облизвате даже......
168
1
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 13 години
Точно така е, и аз имах глупостта да си купя две "дупета". Бяха във вакуумна опаковка - пише "немски салам", само са 5,80 кг. и имаха малко кофти дъх на старо. Не повторих въпреки цената.
167
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той много да не приказва и да се кълне Кирил Вътев , че обществена тайна е как се колят без документи *** от цяла България в кланницата на "Тандем" в Търговишко!Този честен преработвател също е за наказание!Ама нейсе,ветеринарите дремят,цялото ДВСКи НВМС се правят че нищо не знаят.
166
1
 
2
 
! Отговори
123456 преди 13 години
V S I C H K I F I R M I S A