Кои са търговците, ползвали "дупета" в саламите си?

Наложена е възбрана на 193,8 тона месни продукти
26 авг 2010 20:55,
200
Кои са търговците, ползвали "дупета" в саламите си?
Снимка: БГНЕС

Под възбрана са поставени 193 816 кг. месни продукти след операция "Дупета" на ГДБОП и ДВСК в складове и месопреработвателни предприятия, съобщиха от земеделското министерство.

Спецакцията беше извършена след сигнали, че от страни от ЕС в България се внасят изрезки от колбаси, т.нар.  краищници, които са отпадъчен продукт и са предназначени за унищожаване, но недобросъвестни търговци ги преработват.

В момента се установява какви количества продукти са били внасяни досега и каква част от задържаните са били предназначени за търговската мрежа.

При проверката са задържани както месни изрезки, така и  други видове месни и рибни продукти, за които има съмнения, че са с изтекъл срок на годност, или са с неизрядна етикетировка и документи за произход. 

Основно те са внос от Италия и Германия.

От министерството пуснаха и имената на фирмите, където са открити продуктите. 

След акцията под възбрана са следните количества продукти:

„Кайков” ЕООД – склад Пловдив
230 кг. колбаси
3 000 кг. пилешко и свинска разфасовка

„Саф Магелан” АД – Пазарджик – склад
624 кг. салами
200 кг. замразена риба
78 102 кг. шунка, колбаси, бекон, прошуто и агнешко и агнешки глави

„Анона” - ООД – Плевен
100 034 кг. колбаси
7 165 кг. колбаси преработени в заготовки за сандвичи

„Инфантис България”ЕООД – Първомай
1 175 кг. колбаси

„Саф Магелан” АД – София
850 кг. кренвирши

„Делта Трейд” – София
762 кг. прошуто

Още по темата

627 кг. – месни продукти

„Бенет”ЕООД – Брезник
334,5 кг. прошуто, луканков салам, колбаси 

„Колев Комерс” – Бургас
913 кг. прошуто

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: салам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
2
 
! Отговори
анономен преди 13 години
Стана ясно накрая - след стандарта Стара планина, че е по-добре да ядем остатъците от Европа,преминали ТЕХЕН КОНТРОЛ!
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вас нв само, че въздуха ви тровят, ами ви дават да ядете и буклуци!
185
1
 
4
 
! Отговори
Ми Че преди 13 години
моите две котки пък ги ядат и питат за още :р
184
3
 
10
 
! Отговори
Ненков преди 13 години
ТОВА СИ Е ПРОСТОТИЯ ! И РАЗЧИСВАНЕ НА ПАЗАРА за " наши " хора !!Народът беше доволен от " дупетата " , защото това беше единствената му възможнвост да се добере до качествен продукт , на ниска цена ! И СТИГА С ТЕЗИ СВИНЩИНИ под формата на ГРИЖА , господа управляващи !! Не сме толкова големи баламурници, че да ви вярваме ! От " грижа " , затрихте ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , пак от " грижа " ЩЕ НИ ЛИШИТЕ ОТ ХРАНАТА ! ЗА ДА ЛАПАТ " ВЕРНИТЕ " ХОРА !!!
183
1
 
8
 
! Отговори
кръчмар преди 13 години
Тук има само един проблем и той е с датите на годност . Това обаче важи и за всичкия внос на месо и месни продукти , не само за тези "дупета", които впрочем ако са в годност са с отлично качество. От години цялата ни месопреработваща промишленост работи с вносни замразени меса и "дупета" . Не само саламите се правят от тях, а и кебапчета , кайма и прочее. Ако целият този внос е годен няма опастност .Ако всичко се прави от прясно клано месо цените няма да са тези определено.
182
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма какво да "задържат" тонове опасно за здравето ни месо и преработени от него продукти. Достатъчно сме изяли вече. За съжаление, и нашите деца! Известни са фирмите-вносители, производители, разпространители и т.н. Само с глоби ли ще минат? Та те са спечелили подло и престъпно милиони! Инстанциите, отговорни за качеството на това, което консумираме, да не се правят на изненадани. Отдавна са били предупреждавани. ВСИЧКИ, ВСИЧКИ по веригата да бъдат осъдени строго. НАРОДЪТ - СРЕЩУ ОТРОВИТЕЛИТЕ!
181
3
 
15
 
! Отговори
Лаура преди 13 години
Най страшното и същевременно най отвратителното в цялата история с тези малотрайни колбаси и най вече с кремвиршите е ,че в детските градини ги дават на децата,с тези мръсотии храят нашите деца,това е отвратително,затлачват им малките организъмчета с отрови.Престъпление е!!!
180
2
 
23
 
! Отговори
аз преди 13 години
стига бре. тия дупета са най-добрия салам на нашия пазар от години. в пъти по-добри от наще *** на алчни производители. фана ги яд че народа зе да се отваря.... и как холандската гауда е в пъти по-евтина и по вкусна от наще прехвалени кашакавали.... айде стига господа смешници производители... яжте си сами *** ние ще ядем в пъти по-евтина европейска стока която поне е видяла контрол..... смешници как лъжат... не се наядоха.... да им преседне....
179
1
 
12
 
! Отговори
:( преди 13 години
За получаването на 100 кг. кремвирши са нужни 30 кг. месо. Използва се един протеин, който се тегли от свинската кожа. Неговото приложение е в дамските превръзки и памперсите.Той желира течностите и не им позволява да изтекат от ''продукцията''. Отделно са другите гадории с който са наблъскани всички подобни ''млянки''..
178
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
браво на селяните...оплювате ги и обиждате че са ***...но хората си произврждат месо и млечни продукти и изобщо не стъпват в магазините...и не ядат *** на българските производители..браво на тях
177
2
 
10
 
! Отговори
viva преди 13 години
Състав на кренвирши според диетоложка, съблюдаваща детското хранене в един голям български град: кожи и копита от едър рогат *** - внос от западна Европа, отпадъчна хартия от завод "Белана", мас и лед.
176
1
 
10
 
! Отговори
viva преди 13 години
Такива "дупета", или така наречените "капаци", продават отдавна в магазини "Монита"- Ст. Загора. Има в Метро, Кауфланд и в др. магазини. Страна на произход е Германия.
175
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отврат!догади ми се като четях коментарите!Тези не да ги опоменават в медиите!Направо да им отнемат лицензите и да ходят на борсата да се главят за работници...и да си купуват и те такива салами!пфуууу.....ще стана вегетарианка...не, че в зеленчуците няма нитрати.....но тези мръвки...всъщност ..месо ли е или .........?
174
2
 
11
 
! Отговори
krami преди 13 години
В СТАРА ЗАГОРА ГИ ПРОДАВАТ ВЕЧЕ 3 ГОДИНИ.Отхачало бяха по-евтини,постепено качиха цените,първо,може би заради някакви овкусители бяха добри,после станаха все по-кафяви и гранясали.Моя приятелка получи трайна екзема,казаха и ,че е от тези тип луканкови колбаси,препакетирани,за да не се вижда трайността им.Струва мисе,че ги виждам и в МЕТРО във вакумирани зелени опаковки
173
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Консумирането на малотрайни колбаси и луканки е престъпление към самия себе си.Пилешко-също,бъкано с антибиотици и хормони....Не знам какво да кажа,но по-добре да седим леко гладни и озлобени!Може тогава да ни проработи мозъка -какво трябва да направим,за да оцелеем.
172
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕС изнася с отпадъчни продукти, предназначени за унищожаване. И парички за това взимат, нали?Боко сега ще се оплаче на Меркел!
171
2
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Намазания министър на земеделието може да си позволи прошуто за 20 лв за кг , а аз като зимам 400 лв заплата тия дупета ми идват добре, защото хапвам от сащото прошуто, обаче за 6 лв за кг !
170
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви вкусови качества бе? И котаракът ми не иска да ги яде тия ***.
169
3
 
17
 
! Отговори
безмислено преди 13 години
Вярно е, че от немотия им купуваме *** и сме готови на всякакви компромиси със здравето си.Аз от личната си глупост преди седмица си сложих предно стъкло на колата в голяма столична фирма , монтажа безплатен, консумативите евтини, стъклото китайско...От най-евтиното, че накрая на магистралата със 120 стъклото се отлепи и влезе наполвина в колата, щеше да ни избие...това сме ние българите, все търсим най евтиното и търговците ни го набутват яко.
168
3
 
17
 
! Отговори
варна преди 13 години
Като всеки голям бизнес в България и зад този стоят големи пари, а от там и мафията.Ядем им ***, а те си пазаруват Льо Гурмет от Париж.Мислите ли, че им дреме дупета ли ядем, *** ли, чорапогащи ли.Когато има печелба живота на хората на последно място.Ама и ние сме прости българите, от немотия сме готови най евтиното да купим и ги поощряваме да ни предлагат *** си.