Сблъсък на два влака край Драгоман, има ранени

Пътническият влак от Белград се блъснал в служебен влак
4 окт 2010 08:48,
81
Сблъсък на два влака край Драгоман, има ранени
Снимка: Булфото

19 души са пострадали при катастрофа между два влака тази сутрин в района на гара Драгоил.

Около 7,50 часа международният пътнически влак от Белград и български служебен влак са се сблъскали в участъка между Драгоман и Драгоил. Сблъсъкът е бил челен.

„Първоначалната причина за този инцидент на този етап според разследващите е човешка грешка или грубо нарушение, тъй като минути преди това е преминал нерегламентирано друг влак по това трасе, тоест той е навлязъл без разрешение и с това е объркал електронната система, която следи за движението на влаковете”, коментира министърът на транспорта Александър Цветков.

В района на катастрофата са три екипа на Спешна помощ от София и един от Драгоман.

Четири екипа на Гражданската защита също са на мястото на инцидента.

Осигурен е зелен коридор от Драгоман за София.

Пострадали са двамата машинисти, единият от които по-сериозно. Другите са с различни, основно охлузни, наранявания и са откарани в болници. По първоначални данни всички пострадали са без опасност за живота.

До 10,15 ч. в „Пирогов” са приети 19 души, пострадали при влаковата катастрофа.

Между тях е началникът на сръбския влак – Ж. Г., на 57 г. Една от пътничките на българския влак е освободена за домашно лечение.

Останалите пострадали са със сравнително леки наранявания на крайниците и главата, в момента минават прегледи и изследвания, съобщиха от болницата.

Девет деца от Габрово, пътували във влака на връщане от лекоатлетическо състезание в Чехия, са откарани с автобус от Драгоил към родния им град. Те са без наранявания, съобщиха от МВР.

Няма сериозни щети по инфраструктурата и контактната мрежа на БДЖ, информираха още от полицията.

По разпореждане на зам. главния прокурор Бойко Найденов в района на инцидента вече са пристигнали екипи за изясняване на причините за катастрофата – служители на Националното следствие, районният прокурор на Сливница.

На място е и директорът на Гражданската защита Стефко Бурджиев.

От БДЖ уточниха, че още до края на деня се очаква мястото на катастрофата да бъде разчистено и движението по жп линията - възстановено.

*Информацията е актуализирана в 11,05 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Драгоман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
5
 
! Отговори
Охи преди 13 години
Жо, не се пали толкоз е пич . Така е подадена информацията от пресцентъра на БДЖ или М-вото на транспорта. Ако се позамислиш малко ще се сетиш че просто са изтървали едно име. Влакът е пътувал от гара Калотина -запад (това е коловоз от западната страна на гарата) към Русе, да речем. Ей тва Русе са изтървали, пишейки пресрелийза. Но пък си прав, че който държи да бъде Медия ТРЯБВА да проверява информациите, които публикува.
9
2
 
8
 
! Отговори
Жо преди 13 години
ГАРА ДРАГОИЛ има само два коловоза и служи основно за разминаване на влаковете. За влаковете, които се спускат откъм Драгоман е изграден т. н. Спасителен коловоз- ако идващия влак не успее да спре в надолнището, да се отклони в него. Предполагам, че е имало неправилно обърната стрелка. Засега информацията по този въпрос е оскъдна.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миналият понеделник видинският влак размаза човек край Мездра.
7
1
 
11
 
! Отговори
Жо преди 13 години
И ДРУГИ електронни медии са написали абсолютно същата глупост в информацията за събитието. Браво на ДНЕС.БГ, че веднага се поправиха! Гара Драгоил се намира в участък с голямо нагорнище в посока от Калотина към Драгоман. Това /вероятно/ е помогнало на международния влак от Белград да намали бързо скоростта. Надявам се, пострадалите да са малко.
6
2
 
23
 
! Отговори
Тони преди 13 години
Номер 4, адски си ***! Съжалявам, че трябва да го кажа! Поредната трагедия (Господи, дано няма жертви!), а ти намеси политиката. Е не може да има толкова *** хора!
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак някой е бил пиян!
4
2
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
днесбг, прекалявате с рекламите и скоро ще спра да ви чета.
3
2
 
10
 
! Отговори
Y преди 13 години
Някой не е обърнал стрелките май...
2
6
 
12
 
! Отговори
Do CSKA_FEN преди 13 години
Abe ti si *** be ,k..........
1
2
 
23
 
! Отговори
Жо преди 13 години
ГАРА ДРАГОИЛ се намира между Драгоман и Калотина, така че не може /цитирам/ "Единият влак идвал от Сърбия и пътувал по посока Калотина-запад". ДНЕС.БГ, моля ви погледнете картата на България, преди да пишете!

Спонсорирани публикации