Сблъсък на два влака край Драгоман, има ранени

Пътническият влак от Белград се блъснал в служебен влак
4 окт 2010 08:48,
81
Сблъсък на два влака край Драгоман, има ранени
Снимка: Булфото

19 души са пострадали при катастрофа между два влака тази сутрин в района на гара Драгоил.

Около 7,50 часа международният пътнически влак от Белград и български служебен влак са се сблъскали в участъка между Драгоман и Драгоил. Сблъсъкът е бил челен.

„Първоначалната причина за този инцидент на този етап според разследващите е човешка грешка или грубо нарушение, тъй като минути преди това е преминал нерегламентирано друг влак по това трасе, тоест той е навлязъл без разрешение и с това е объркал електронната система, която следи за движението на влаковете”, коментира министърът на транспорта Александър Цветков.

В района на катастрофата са три екипа на Спешна помощ от София и един от Драгоман.

Четири екипа на Гражданската защита също са на мястото на инцидента.

Осигурен е зелен коридор от Драгоман за София.

Пострадали са двамата машинисти, единият от които по-сериозно. Другите са с различни, основно охлузни, наранявания и са откарани в болници. По първоначални данни всички пострадали са без опасност за живота.

До 10,15 ч. в „Пирогов” са приети 19 души, пострадали при влаковата катастрофа.

Между тях е началникът на сръбския влак – Ж. Г., на 57 г. Една от пътничките на българския влак е освободена за домашно лечение.

Останалите пострадали са със сравнително леки наранявания на крайниците и главата, в момента минават прегледи и изследвания, съобщиха от болницата.

Девет деца от Габрово, пътували във влака на връщане от лекоатлетическо състезание в Чехия, са откарани с автобус от Драгоил към родния им град. Те са без наранявания, съобщиха от МВР.

Няма сериозни щети по инфраструктурата и контактната мрежа на БДЖ, информираха още от полицията.

По разпореждане на зам. главния прокурор Бойко Найденов в района на инцидента вече са пристигнали екипи за изясняване на причините за катастрофата – служители на Националното следствие, районният прокурор на Сливница.

На място е и директорът на Гражданската защита Стефко Бурджиев.

От БДЖ уточниха, че още до края на деня се очаква мястото на катастрофата да бъде разчистено и движението по жп линията - възстановено.

*Информацията е актуализирана в 11,05 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Драгоман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
11
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
До края на деня тази новина ще бъде забравена. За проблема, наречен ж.п. тронспорт ще се сетим ... при следващия инцидент. Истината, обаче, е, че издръжката на ж.п. транспорта е от данъците, които смъкват от нас. Не съм чул досега министърът да даде отчет как харчи нашите пари, и като ги харчи, гарантира ли нашата безопасност. Не приемам мижавото "човешка грешка". Тези нарушения са ежедневни, просто днес е станала белята. Грешката е в безхаберието на министъра и преките му подчинени...
49
2
 
2
 
! Отговори
xx преди 13 години
да си ходи пеша завистници гадни все гледат в другите
48
8
 
2
 
! Отговори
Митничарка преди 13 години
до:ЖоДа знаеш само колко си прав:)))Защо ти не се качиш в този смръдлив влак????Предполагам,че не се возиш и в градския транспорт:)))
47
6
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
Костов е карал единия влак ! Той е и виновник за всичко !
46
3
 
1
 
! Отговори
sal преди 13 години
vaprosa e drug no nqma zna4enie nali ne e tolkova vajno na fona na temata po koqto ti ne govori6 da pravi6 bezmisleni i tapi zabelejki
45
4
 
2
 
! Отговори
xx преди 13 години
мисля че не сме се събрали тук за да си броим точките и запетаиките но щом ти харесва стани един детски учител по писане като те кефи
44
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Мале, четири реда без нито една главна буква или препинателен знак! Човече, надявам се да нямаш завършен трети клас, шофьорска книжка или документ за правоуправление на каквото и да е, и въобще, надявам се просто кротко да си метеш улиците. Защото ако си в ЖП-то и ако квалификацията ви е, каквато ви е граматиката, значи пази Боже и да не питаме, защо два влака не можете да разминете!...
43
4
 
3
 
! Отговори
daniela преди 13 години
ostavka na transportniq ministyr i za otgovarq6tite za incidenta, to4kaaaa !
42
3
 
2
 
! Отговори
sal преди 13 години
vlaka e patuval ot dragoman za sarbiq i se e blasnal predi kalotina razbira6 li
41
10
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ех ЖПейци, ЖПейци, няма лошо в пиенето на алкохол, ама има лошо в това да се накърквате кьор кютук по време на работа! Дано всички ранени да се възстановят бързо и напълно!
40
4
 
1
 
! Отговори
sal преди 13 години
ti izob6to neznae6 za kakvo stava duma kakvi cigari be mladej patuvali sa slujiteli vlaka e bil ot dragoman ot kade sa gi vzeli az dokolkoto znam cigarite se vzimat ot sarbiq ama kakvo da ti obqsnqvam
39
2
 
1
 
! Отговори
Червена барета преди 13 години
Ами кой е виновен за тази ситуация, колега командос? Министърът на транспорта ли е пуснал нерегламентирано другия влак? По-сериозно, моля.
38
1
 
1
 
! Отговори
Балгареца преди 13 години
....освен това сума ти контрабандни цигари са се смачкали.
37
3
 
2
 
! Отговори
sal преди 13 години
az ne moga da razbera za6to pi6ete komentari kato nqma ni6to vqrno s tova koeto pro4itam samo gluposti parvo vie izob6to neznaete kade e kalotina gara dragoil a o6te pove4e kakvi sa tezi vlakove i t.n parvo tozi vlak ne e prevozval cigari a slujiteli oba4e ima li smisal da obqsnqvam situaciqta i polojenieto kato nikoi ot vas ne e naqsno s vlakovite kompozicii o6te pove4e s vlakovete preminava6ti prez kalotina
36
3
 
10
 
! Отговори
Grazdanin za ERB преди 13 години
Stani6ev e vinoven, nqma koi drug.
35
2
 
10
 
! Отговори
един машинист... преди 13 години
Значи това е грешка на дежурният диспечер който е пуснал 2-та влака по едно трасе,този човек е за разстрел или доживотна присъда.Докога живота ни ще зависи от някой който е пил цяла нощ и сега е на работа? питам аз това не е единственият случай на пияни ръководители по трасе...
34
4
 
5
 
! Отговори
Жо преди 13 години
МИНИСТЪР ЦВЕТКОВ казал/цитирам/"...минути преди това е преминал нерегламентирано друг влак по това трасе, тоест той е навлязъл без разрешение и с това е объркал електронната система". Абе, тоя прави ли разлика между влак и самолет?
33
2
 
18
 
! Отговори
Жо преди 13 години
До 36: Служебният влак пътува всяка сутрин и вечер за да осигури смените на работещите на границата- митничари, гранични полицаи, железничари и др. Друг е въпросът, дали митничар ще седне да се вози с влак, след като може за "бръмне" до границата с Мерцедеса, купен със спестявания от закуски..
32
4
 
21
 
! Отговори
p преди 13 години
"7,50 часа"Драскачите от днес.бг отказват да се научат, че часа се пише с двоеточие за разделител, а не със запетая! Ама от неграмотни стажанти, какво да се очаква?
31
3
 
5
 
! Отговори
Джон преди 13 години
При всички случаи по-високите, още по-високите и най-високите болтове в системата на железниците /в т.ч. и мимистърът/ са наясно с пълната липса на организация. Затова съм склонен да мисля, че вината не е в дребните риби, а в тези, които търпят липсата на организация на ж.п.транспорта. А иначе министърът разтяга локуми за супер-бизнес-вагони с интернети и прочие дивотии.

Спонсорирани публикации