Бензинът замръзва след “да” от Москва

Може да отпадне изискването за биодобавка към горивото
23 мар 2011 08:27, Елка Василева
157
Бензинът замръзва след “да” от Москва
Снимка: Булфото

Почти 100% е сигурно, че цените на горивата у нас ще бъдат замразени. Новината се очаква да бъде обявена, след като президентът на "Лукойл България" Валентин Златев се завърне от Русия, пише "24 часа".

В Москва той обсъди с ръководството на руската компания ситуацията с цените на горивата в България и какви мерки могат да бъдат предприети.

Според източници, близки до ръководството на компанията, тя ще даде съгласието си за мораториум върху цените на горивата, но максимум за месец. За това заговори в неделя премиерът Бойко Борисов, който тогава обяви, че чака отговор от "Лукойл" до вторник.

Решението за замразяване на цените на бензина и дизела обаче ще е съпроводено с нови преговори между петролните компании в България и правителството, твърдят информирани източници. Ще се обсъждат възможните мерки, ако по време на мораториума цената на петрола се покачи.

Още по темата

От мерките, обсъждани преди седмица между правителството, петролните компании и превозвачите, има вероятност да се реализира само една - тази за временно отпадане на изискването за биодобавка към горивото. Това ще позволи цената му да падне с около 8 ст., заяви във вторник вицепремиерът Симеон Дянков.

Другите обсъждани идеи като намаляване на акциза или приспадане на налога за биосъставката не можели да бъдат реализирани.

Нямало да се променя и режимът на внос на горива и да се разреши акциз и ДДС да се плаща на границата. В момента при внос горивата се вкарват в акцизни складове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
8
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 13 години
за съжаление 62 точно това означава.с този финт на бойко борисов за мораториума,отново правителството изигра народа от една страна и гарантира високи печалби за приятеля вальо златев и съответните комисиони на тиквата, а от друга ДЪРЖАВАТА ПОЕМА РАЗХОДИТЕ НА ЛУКОЙЛ ЗА ВОЕННОВРЕМЕННИТЕ ЗАПАСИ.И АКО ТОВА НЕ Е ПРОТЕКЦИОНИЗЪМ-ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.БОКО ВСЕ Е НА ДАЛАВЕРА,ВЕЧЕ НАМЕСВА И ДЪРЖАВАТА В ЗАЩИТА НА ЛИЧНИЯ СИ ИНТЕРЕС.ВСЕ ЕДНО МУ Е БАЩИНИЯ.ОПОЗИЦИЯТА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА МЪЛЧИ,А ТОЯ ДА СИ РАЗИГРАВА КОНЯ
71
1
 
3
 
! Отговори
ВЛАСТ! преди 13 години
Пак има хленчещи и недоволни, а никой не казва ТОЧНО КАКВО иска и как смята, че би могло да стане.
70
1
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
И там има акциз приятелю,но нямат Дянков
69
0
 
8
 
! Отговори
Do 53 преди 13 години
Преди две седмици "Сибир нефт" отнесе рекордна глоба за спекулативно вдигане на цените точно от правителството на Путин !
68
1
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 13 години
и минималната пенси в Русия е 200 лв, а минималната заплата 400 лв, и за ток не плащат като нас по 300 лв... Пука им за България...казали са да - да се оттърват - да не им досаждаме сега... но после, като се сетят пак за нас - и 4 лв ще ни го направят... супер преговори правят нашите политици...
67
1
 
6
 
! Отговори
6666 преди 13 години
За какво ни е този европейски съюз като пак ни управляват руснаците
66
1
 
4
 
! Отговори
До 6666 , № 60 преди 13 години
И тук литър бензин е 1.20 лв приятелю. Другото са акцизи и ДДС-та. Каква Москва, какви сълзи. Всъщност знаете ли какво плащате?
65
2
 
6
 
! Отговори
do 53 преди 13 години
А,бе ,пич,ти много зле,бе..Лукойл е частна компания,Путин няма нищо общо...Даже преди месец беше заплашил шефевоте на Лук,Газпром и Сибир нефт да ги прати да правят компания на Ходорковски,ако не спрат вдигането на цените в Русия.
64
0
 
5
 
! Отговори
6666 преди 13 години
Литър бензин 1,20 в Русия,а заплатите колко ли са
63
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
ще замръзне естествено ако има компоненти от рода на - ,,H2O" просто е неизбежно....
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълни глупости. Пазара на горива в България е свободен и всеки търговец на гориво не е длъжен да купува от Лукойл. Спокойно може да внесе горивото, ако има по-ефтино навън. Може и обратното, ако тук е по-ефтино нали се сещате, че мигом ще го изнесе. Тия ни взеха за канарчета. А прочетете Закона за акцизите.
61
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 13 години
Ей на това му викам пазарна икономика. Относно горивата сме задунайска губерния с губернатор от Правец. /той прави и метро и магистрала и АЕЦ може да ни вдигне/.Не зала а държавна рафинерия трябваше да се построи за да има конкуренция. А кандидат диктатора трябваше да помоли не за месец а замразяване на дест години - нали го може.
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"замразен" какво означава? че когато цената на петрола тръгне на долу, цените на бензина и на дизела в България няма да се намалят?
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ако не е типичен пример на отлагане на проблем и решаване на парче не знам .... след един месец цената като стане *2 за компансация да няма мрън-мрън.
58
0
 
13
 
! Отговори
6666 преди 13 години
Литър бензин в Русия е около 1,20лв
57
2
 
10
 
! Отговори
Споко Лукойл преди 13 години
"Бензинът замръзва след да от Москва"Нищо. Не се притеснявайте Лукойл. Боко и Дянков ще налеят антифриз. Цената пак ще се размръзне и ще почне да се покачва "бавно" по "бавно"
56
0
 
11
 
! Отговори
до 53 преди 13 години
Ти не гледай Русия- тя ще се оправи...Гледай в България какво става...Ние самите бързо и сигурно си унищожаваме активите... пък колко са алчните *** в България да не говорим...
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно така 54ти. Основния проблем не е в петрола, а в туй, че половината е акциз и ДДС, както по-долу ни го сметна Симо.
54
0
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
Ще ми замръзне ***. Едни цени така замръзнали...
53
0
 
32
 
! Отговори
На 27ми с Вас! преди 13 години
Не може да сипвам за 20 кинта 7 литра, които ми задръстват двигателчето на кошника! Не може да плащам гражданска отговорност на двуколесно МПС на цена като за бус! Не може да правя предница на две години, щото пътищата ни са невероятни!От тук нататък с колелото! Аде да видим кой ще печели от мен!