Бензинът замръзва след “да” от Москва

Може да отпадне изискването за биодобавка към горивото
23 мар 2011 08:27, Елка Василева
157
Бензинът замръзва след “да” от Москва
Снимка: Булфото

Почти 100% е сигурно, че цените на горивата у нас ще бъдат замразени. Новината се очаква да бъде обявена, след като президентът на "Лукойл България" Валентин Златев се завърне от Русия, пише "24 часа".

В Москва той обсъди с ръководството на руската компания ситуацията с цените на горивата в България и какви мерки могат да бъдат предприети.

Според източници, близки до ръководството на компанията, тя ще даде съгласието си за мораториум върху цените на горивата, но максимум за месец. За това заговори в неделя премиерът Бойко Борисов, който тогава обяви, че чака отговор от "Лукойл" до вторник.

Решението за замразяване на цените на бензина и дизела обаче ще е съпроводено с нови преговори между петролните компании в България и правителството, твърдят информирани източници. Ще се обсъждат възможните мерки, ако по време на мораториума цената на петрола се покачи.

Още по темата

От мерките, обсъждани преди седмица между правителството, петролните компании и превозвачите, има вероятност да се реализира само една - тази за временно отпадане на изискването за биодобавка към горивото. Това ще позволи цената му да падне с около 8 ст., заяви във вторник вицепремиерът Симеон Дянков.

Другите обсъждани идеи като намаляване на акциза или приспадане на налога за биосъставката не можели да бъдат реализирани.

Нямало да се променя и режимът на внос на горива и да се разреши акциз и ДДС да се плаща на границата. В момента при внос горивата се вкарват в акцизни складове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
4
 
! Отговори
1111 преди 13 години
ако бензина падне на 2 лв.айде да видим другите монополи дали ще свалят цените на храните.тук всичко е объркано.ми комисионите-с тях какво ще стане.
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Акциза е спасенито на Дянков за бюджета. От другаде няма къде. Бизнес, държава, хора, всичко е пред фалит. Бензина е последната му надежда. Даааа ама с какво да го купуваме бе господинчо????
90
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ги слушайте тези лъжци и мошенници. Протест до дупка. Бензин под 2 лв.
89
3
 
3
 
! Отговори
TooN преди 13 години
каквото и да си пишем по форумите, истина за мен е една- оставаме си енегрозависими от Русия и така ще е доста занапред! Тези така са се вкопчили в нас и ни смучат като кърлежи, че няма измъкване от тях!Даже се изненадах като разбрах, че ЕНЕЛ ТЕЦ МАРИЦА 3 са го продали на американска компания. Сега ми е много интересно кой ще "вземе" АЕЦ Белене, проруска или проамериканска компания. 'Щото щем, не щем, факт е, че ще се построи.
88
0
 
7
 
! Отговори
До 84 ти преди 13 години
Ми то ако махнат ДДС-то и акциза ще останат 1.20 лв., бе човек. Как Симо Пицата ще си върже после "приходната част".
87
0
 
11
 
! Отговори
АМИ ДА преди 13 години
И ЗАЩО УПОРИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСА,ЗАЩО ПРИ ПО-НИСКИ ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА ЗА БАРЕЛ СЕГА, ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА Е ПО-ВИСОКА ОТ МИНАЛ ПЕРИОД,КОГАТО ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ЗА БАРЕЛ Е БИЛА ПО-ВИСОКА,А ЗА КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ ПО- НИСКА ОТ СЕГА.НОМЕРА С РАЗХОДИТЕ ЗА ПОДОБРЕНИЯ В РАФИНЕРИЯТА НЕ МИНАВА,ЗАЩОТО ПОРАДИ УВЕЛИЧЕНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ НА ГОРИВА ПЕЧАЛБИТЕ СА МОНОПОЛНО ВИСОКИ И ТОВА ОТНОВО Е НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА.ВЪОБЩЕ ИЗПЕЧЕНИ ЛЪЖЦИ И МОШЕНИЦИ.РАЗЧИТАТ НА ТОВА,ЧЕ ХОРАТА НЕ СА ИНФОРМИРАНИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА НЕЩАТА
86
1
 
8
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Литър бензин 2.00лв или минимална работна заплата 400лв я да видим ко ще избере Тиквата....По скоро ще вдигне минималната работна заплата отколкото да си намали комисионите от Валъо Златев !!
85
0
 
1
 
! Отговори
sandi6333 преди 13 години
85 ко шъ праим шъ спим във пътя ли
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
76-ти, в серизно заблуждение си. Пазара на горивата е отворен в България. И Шел и ОМВ и всичките там другите спокойно могат да купуват, кеф ти от гръцки, кеф ти от Румънски и въобще от всякъде рафинерии. Просто от където им е най-изгодно. Заглавието е малко манипулативно и е във връзка с планираните протести. Ако не вярваш на мен, попитай някой друг който работи в бранша.
83
0
 
9
 
! Отговори
до 81 преди 13 години
и да пратим *** в Сибир
82
1
 
16
 
! Отговори
27.03 преди 13 години
При цена на бензина от около 2.40 махат ДДС и караме със гориво под 2.00лв ако не ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА !!! Бокото е готов на всичко да не развали кахъра на приятеля си Валъо Златев и да не изпусне комисионите....Само сега да се разбере със Монъо Пицаря и да махат ДДС !!!!!
81
7
 
15
 
! Отговори
българин преди 13 години
НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ СДС И КОСТОВ ПРОДАДОХА РАФИНЕРИЯТА "НЕФТОХИМ" НА РУСНАЦИТЕ НА ЦЕНА РАВНА НА ЦЕНАТА ЗА ЕДИН ФУТБОЛИСТ.ЗАРАДИ НЕГО СЕГА РУСНАЦИТЕ УМИШЛЕНО НИ ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ КАТО ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА, А ОТ ТАМ И НА ДРУГИТЕ СТОКИ И ТАКА ОБРИЧАТ НА БЕДНОТИЯ И СИРОМАШИЯ НЕ САМО НАС НО И НАШИТЕ ДЕЦА.НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ НДСВ И ЦАРЯ ПРОДАДОХА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА НИ КОМПАНИЯ НА ЧУЖДЕНЦИ, КОИТО СЪЩО СЕГА И ЗА НАПРЕД ЩЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ И ТЕ СЪЩО НОБРИЧАТ НА БЕДНОТИЯ И СИРОМАШИЯ.
80
1
 
6
 
! Отговори
народа преди 13 години
до 64 коминтар.Абе наивна душицо кои те оставиа свободно да вкарваш петрол нали штети испратиат даржажната машина дате смачка. СТАЧКАААА на 27 март
79
2
 
14
 
! Отговори
До 73 преди 13 години
Да развеем руския флаг на парламента,поне Путин ще ни управлява дирекно,без посредници
78
1
 
9
 
! Отговори
Parcuc преди 13 години
Е как така замразени ?! И трябва да ликуваме ли ?! Аз очаквам да падат тия цени, а не да са замразени, алооооо тиквоооо действаааайй !!!
77
1
 
8
 
! Отговори
десидент преди 13 години
ще имаме успех само по пътя на въоражената борба всички други приказки са пепел и прах
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо трябва да има акциз? И кой определя дали да е 20, 30 или 50%? Защо всяка година трябва да има икономически ръст? Длъжни ли сме нещо да развиваме? Ще се увеличи ли щастието ако догодина ръста се увеличи с 20%? Какво ще стане ако догодина няма да има ръст? Хората все нещо откриват. Изучават природата и я поставят в услуга на себе си, като мислят че това е за благото на човечеството. Резултатът в настояще време е , че планетата е замърсена, хората са в паника и ние навлизаме в епохата на хаоса
75
1
 
17
 
! Отговори
27.03 преди 13 години
Боко се чуди как да размие протеста на 27.03 но няма да се случи !!!Исканията са ясни ЛИТЪР БЕНЗИН 2.00лв ако ли не, да се МАХА !!!
74
3
 
10
 
! Отговори
ЛУКОЙЛ, Е..... преди 13 години
...МОНОПОЛИСТА В БЪЛГАРИЯ И НЯМА РЕАЛЕН ПАЗАР НА ГОРИВАТА!!"ЛУКОЙЛ"...ПОД ДИКТОВКАТА НА МОСКВА---ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА В БЪЛГАРИЯ!!!ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ ---Е ПРАВЕШКИЯ ГУБЕРНАТОР ЗА БЪЛГАРИЯ!!БОЙКО БОРИСОВ-----Е САМО....."ИЗПЪЛНИТИЛИН ДИРЕКТОР"..../КУКЛА НА КОНЦИ/СМЪРТ НА "ЛУКОЙЛ"!!!!!ДОЛУ РУСКИЯ ЕНЕРГИЕН МОНОПОЛ И ...БАВЕН ГЕНОЦИД НА НАЦИЯТА!!!!
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От тук нататък с колелото! Аде да видим кой ще печели от мен! --------------- Ето това е умно момче! Дай боже повече такива като тебе!