Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
5
 
! Отговори
Условно :) преди 12 години
Ами доакто е така, хората ще осъждат ЕФЕКТИВНО *** и ще го напускат, докато не остане един свестен човек тук! Амин!
203
0
 
20
 
! Отговори
m преди 12 години
Всяко МПС трябва да се третира от закона като оръжие! Не виждам с какво е по-различно да караш 2т. желязо в населено място с 200 км/ч. от това да стреляш на посоки с огнестрелно оръжие!
202
0
 
32
 
! Отговори
История от Кипър преди 12 години
Преди 10 дена местен блъсна и уби полякиня на мотор. Без акохол,без нищо.питате къде се намира ли? Ами в ареста,а баща му е кандидат за кмет. Сега от 7-10 год.и глоба от 50 000-200 000 ?. Българино осъзнай се вече!
201
0
 
11
 
! Отговори
out of Bg преди 12 години
Боже, Боже, колко мъка има в тая държава....
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Gospod bavi no nezabravq,jalko za pe6exodcite:( moje6e seki da e edin ot nas na texnoto mqsto
199
0
 
26
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Искам американски закони и съдии - нашите не стават за нищо. Трябва за такова деяние и присъда да има протестиращи хора пред парламента. Иначе ще продължат да безчинстват ***.
198
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно минусите са от убийците!Дерзайте ***-трепете хората със скъпите си коли!Такъв народ това заслужава!Егати полицията,която не може да се справи с някоко десетки първосигнални *** и не може да ги озапти.ПОЗОР!
197
1
 
27
 
! Отговори
брокер'ът преди 12 години
Червената Мафия,дето е в Съдебната система,никога не изневерява на Партията и нейните членове и симпатизанти - затуй и сме на тоя хал - да ни избиват очевадно,но да ни баламосват след това,че видите ли "те са невинни",щото съдията тъй е отсъдил "в името на народа"/каква гавра и суета има само и в този израз/.А масовия българин,робът-господар на тези фанатизирани алчни *** в тоги,е бичуван и малтретиран в собствената си държава от собствените си слуги,плаща сметките и спазва Конституцията.
196
1
 
23
 
! Отговори
kukoto преди 12 години
А това ,че карат като на формула 1 изобщо не е престъпление.Не били пили? А за дрога взехте ли им проба или ще чакаме да дойде Хорейшо? Човешкия живот струва 1500 лв. в ***. Ама ако утепаш куче ще се бръкнеш дълбоко.Сбъркано общество и още по сбъркана държава.
195
0
 
29
 
! Отговори
редне преди 12 години
Оставка и съд да наглия прокурор и публичен линч за мазното му синче!
194
1
 
11
 
! Отговори
сдф преди 12 години
До: GROBПонеже при комунистите беше различно.
193
0
 
15
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
И аз се присъединявам... Мамка ви!
192
0
 
29
 
! Отговори
681 преди 12 години
НАЛИ ВЕЧЕ ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ,ЧЕ ПО-ГОЛЯМА МАФИЯ ОТ ПРАВОСЪДНАТА НЯМА,КАКВО СЕ ЧУДИМ ТОГАВА,НО ИМА ГОСПОД И РАНО ИЛИ КЪСНО ВСЕКИ СИ ПОЛУЧАВА ЗАСЛУЖЕНОТО,АКО НЕ ТОИ,ТОГАВА ДЕЦАТА МУ,А ТАКА БОЛИ ПОВЕЧЕ.
191
0
 
11
 
! Отговори
До 194 преди 12 години
Какъв герб те гони? Нали е независима прокуратурата и съда?
190
16
 
6
 
! Отговори
GROB преди 12 години
При мутро-герберски тикви на власт какво очаквате? Браво Цецо !!!
189
0
 
27
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
каква ли ще е присъдата ако сгазиш министър?да ама не!има разрешение на полицията да открие огън и да те убие ако застрашиш живота на "народен"избранник!Всичко за човешкия живот и неговата цена е от коя страна на барикадата се намираш!полицията пази депутати и министри а не пази народа от депутатски и министерски изпълнения!Няма осъден нито един министър нито един депутат!
188
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***... кво да ти кажа
187
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали никой не се съмнява че тези двама УБИЙЦИ са се състезавали?И при такива условия за убийство дават условна присъда.......Ами тогава всеки може да убива .................кво чака народа ами не започва да се трепе масово?
186
1
 
6
 
! Отговори
chach преди 12 години
ne e pil ama iako drogiran ili tova ne e ni6to.
185
2
 
20
 
! Отговори
ъх преди 12 години
182 тези неща за възмездието и прочие си ги остави за себе си и вярващите овце. То такава е и овчата ни религия, смирение за овцете пък те лошите ще си получат наказанието. Да, ама не. Хората, които окрадоха и крадат България се разкарват усмихнати в парламента, други си харчат парите в сянка и всички заедно си живеят живота и си гледат кефа. А овцете като теб си стоят в кошарите и само блеят, че всеки ще си получи възмездието. Ако твоя син беш шофьор щеше, да.