Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НКОГО, НО...ТОВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ! ДРУГАРЯ ПРОКУРОР БИСЕР АНДРЕЕВ И НЕГОВИЯ СИН ДА ПОЧЕРПЯТ, ПАК УЦЕЛИХА ШЕСТИЦА ОТ ТОТО! ЕХ, АКО БЕШЕ ТАТКО МУ СЪДИЯ, МОЖЕШЕ ДА МИНЕ И С ПРОБАЦИЯ И 100 ЛВ. ГЛОБА НАЛОЖЕНА НА ЖРТВИТЕ, ЗАЩОТО СА СТОЯЛИ НА НЕПРАВИЛНО ПОСТАВЕНАТА ТРЕВНА ПЛОЩ!
223
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BG strana na gluposta ujassssssssssssss i bezumie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
222
0
 
10
 
! Отговори
ами ако преди 12 години
жертвите бяха бисер андреев и онзи другия? Дали виновниците щяха да се отървят с глоби до 1500 лв и условни присъди?
221
0
 
18
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Това е поредното безумие от страна на съда.Ние какво сме животни,дори те са по-защитени от нас.Никъде по света това го няма,да овободиш убийци на двама невинни граждани.Господа съдии,прокурори,адвокати помислете за народа си,стига безумие!!!!!!!!!
220
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да предизвикаш смърт чрез нарушаване на правилата за движение и да не получиш ефективна присъда. Няма такава държава като нашата. В нашите управници липсва елементарна ценностна система и за това на изборите ще си получат заслужените гласове.
219
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега всеки *** - шофьор ще си приготви едни 1500 лв и ще си прави ралита из градове и села. Ей така за кеф. Щото той си е ***, ама и законотворците си ги бива.
218
0
 
18
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Цирк!...за двама загинали - условни присъди, за 1 открадната кокошка - 2г. ефективна...
217
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи Ставински плаща хиляди и едва отърва затвора,а тези пиклювци детото са си играели на боулинг с хората 1500лв!!!!!хубава държава сме,но не всеки си има тате прокурор........
216
0
 
24
 
! Отговори
аутоюнион преди 12 години
До 6 години затвор, това ясно. По 200- 300 000 лв кръвнина, ясно. Ако има прокурор, който да не го поиска и съдия, който да не го присъди трябва да бъдат линчувани! Но и книжките- доживот! Ако си убил с кола по подобен начин да бъдеш лишен от правоуправление завинаги.
215
0
 
9
 
! Отговори
Leo до 165 oneman преди 12 години
Много си щедър с опрощаването и омаловажаваш човешкия живот, но не си бил на мястото на инцидента и нямаш представа докъде се чуваха стоновете на жертвите. Тогава щеше да разсъждаваш по доста по-различен начин. Сега на близките им остава единствено да оставят цветя до едно дърво и да чакат някакво възмездие, което със сигурност няма да ги утеши много...
214
0
 
17
 
! Отговори
saint преди 12 години
Линч за подобна ***!!!Явно съдебната система не работи, народът трябва да вземе нещата в свои ръце!
213
0
 
18
 
! Отговори
Тин-тири-мин-тири преди 12 години
Условна присъда и 1500лева глоба за два отнети човешки живота???!?!?! Това просто не е истина, а мен ме съдят от Глобул за неплатена сметка от 130лв., която дори не съм направил?!?! Ще трябва да минат поне още 10г. да се поизтекът мътните води, докато в България останат само *** и пенсионери, и страната стане некункорентно способна от липса на кадни. Тогава евентуално нещо може и да се промени в тая държава. Ужас за всички обикновени хора. Покой на загиналите и съболезнования на близките.
212
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИЯ СЪД НАЙ-ХУМАННИЯ В ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧЕ И В ДРУГИ СВЕТОВЕ! ****ИЦАТА ИМ МГИСТРАТСКА!
211
0
 
15
 
! Отговори
crus преди 12 години
какво има да се доказва при това убииство? какво значение има дали са си правили гонка ??????? КАКВО СЕ СЛУЧВА С *** ОТ ВЕЛИКДЕН ??? ДЕТО БЕШЕ ИЗЧЕЗНАЛ ОТ БОЛНИЦАТА ...6 ЧОВЕКА ЗАТРИ
210
1
 
11
 
! Отговори
Цв.Цв - Консултанте преди 12 години
Друго си е тате да е прокурор... *** "държава"
209
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има няколко човека които много мразя!Да взема да ги издебна в тъмното да ги прегазя, после ще помагам. Няма да пия предварително. После!Обаче нямам роднина прокурор, съдия.. Какви са ми шансовете да си платя
208
0
 
21
 
! Отговори
123 преди 12 години
добре де, при положение, че имаш ограничение на скоростта и не го спазваш, като естествено би трябвало да си наясно, че си опасен за себе си и околните, това си е чиста умисъл. подобни *** за мен лично трябва да се третират с наказание като предумишлено убийство
207
0
 
12
 
! Отговори
crus преди 12 години
господ отдавна ние е отписал и зарязал ... не съм чул някои да го е застигнала божията справедливост ... така,че господ за мен няма !!!! искам нормално човешко правосъдие и справедливост ... баси тия двамата са убили двама души ... каква е тая условна каква е тая глоба ????????
206
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно е кой ще е прокурора за делото и дали той няма да се познава лично с бащата на бисер андреев??? Как ще се гарантира че при това дело няма да има конфклит на интереси?
205
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много тежка присъда !!! за БГ де :)