Здравей, България! Ние сме Anonymous!

Хакерите с писмо до властта да се оттеглим от договора АСТА
Обновена: 13 фев 2012 14:46 | 13 фев 2012 13:51,
319
Здравей, България! Ние сме Anonymous!
Снимка: Reuters

Здравей, България! Предполагам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме Анонимните. Ние сме най-голямата сила в света. Сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта.

Така започва писмо на Anonymous, качено в YouTube и адресирано до властите в България заради мълчанието им по спорното споразумение АСТА.

Още по темата
"Вие знаехте за протеста на 11  февруари срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате с психологически методи. АСТА не може да бъде подписана с "резерви", АСТА е международно търговско споразумение, базирано на международното право.

Страните, подписали споразумението, трябва да се придържат към него в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права както на дигитални, така и на физически носители. Подписването на АСТА ще доведе до прилагането на споразумението в пълната му сила, което противоречи на Конституцията на България, която всеки трябва да спазва", пишат от най-голямата хакерска група.

В писмото си от Anonymous са подкрепили твърденията си с членове, параграфи и алинеи в конституцията ни, гарантиращи спазването на човешките права, които не могат да бъдат нарушавани във вреда на публичния интерес и които гарантират свободата и личното пространство на хората.

"Когато хората нарушават Конституцията на България, вие ги съдите. А кой ще съди вас за това, че я нарушавате? Вървите срещу собствените си закони. Не се съобразявате с волята на хората и правите каквото си искате: дори нанасяте потенциална вреда на обществото.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление.

Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление. Нашият съвет е да се възползвате от шанса, който ви даваме и да не насилвате късмета си. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Очаквайте ни!, завършват писмото си Anonymous.

Dnes.bg припомня, че само преди шест дни хакерите от световноизвестната група "Анонимните" удариха сайта на българската организация за авторски права ПРОФОН в знак на протест за защитата й на спорното споразумение АСТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: анонимнитеПРОФОНАСТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
ивела манчева преди 11 години
здравейте от Лондон!! Пиша ви за да ви съобщя , че и ние тук сме съпричастни !!! в неделя в 12 сме пред посолството !!!
263
0
 
0
 
! Отговори
Anonymous User преди 11 години
До Анонимче: Ако не така, как?
262
1
 
0
 
! Отговори
Анонимче преди 11 години
В интернет и аз съм Радка-пиратка, така че няма как да не се съглася с Анонимните. Съгласна съм с каузата им, и аз имам симпатии към идеята, но не мисля, че това е начинът. Не с тези средства, не и на тази цена!
261
0
 
2
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Трайчо играе пак бушон, решенията му се налагат - оставките не са решение...трябва алтернатива какво ще следва след това. Колко оставки бяха наложени последно време??? А промените??? Къде са???
260
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Ехоо Редакторите научете се да смятате !!!! ##################################тема -> Вдигат пенсиите догодина, ама ако има пари 241 коментаратема -> Здравей, България! Ние сме Anonymous! 298 коментараИ темата я няма в най коментираните :) значи 241> 298 Дали така смятат и заплатите ви ха ха ха ?
259
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
здравей анонимос,там дето отиваш,оттам връщам,разбираш ли амигос,тоя път съм го минал,и даже асфалтирал,компредно камарадос?виж в куба либреколко е либре,дето венсеремос викаха анонимос.
258
0
 
6
 
! Отговори
анонимусче преди 12 години
България спира ратификацията на ACTAdnes.bg/politika/2012/02/14/bylgariia-spira-ratifikaciiata-na-acta.151353Не можели Анонимус да променят нещата... Ами това какво е, ако не още една победа! Браво Анонимус!
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След анархистите в русия през 1918 дойдоха кръвожадните болшевики - който сее безаконния и не зачита частната собственост ще живее в робство и престъпници ще го управляват.
256
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АДМИРАЦИИ КЪМ ANONYMOUS!!!!!!!!!!!!!!!!!
255
0
 
7
 
! Отговори
Непотвърдено но преди 12 години
Малко след предупреждението към България, Anonymous нанесоха светкавичен удар върху системата ЕСГРАОН и подмениха личността на шефа на Отдел компютърни престъпления в ГДБОП Явор Колев, предаде bivol.bg, позовавйки на източници в МРРБ.Към статията: bivol.bg/yavorkolev.html
254
0
 
3
 
! Отговори
анонимусче преди 12 години
Давай напред Анонимус!
253
0
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Музика и филми не тегля (от интернет), така че никой не може да ме нарича крадец и андрешковец!Също така мисля, че никой не трябва да ме следи в мрежата или да ме преследва заради мнението ми!!Хакерите може и да са престъпници, може да са всякакви, но в случая се борят за СВОБОДАТА!
252
3
 
0
 
! Отговори
римляните преди 12 години
Dura lex, sed lex Лош закон, но закон
251
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откога група от неясен брой пъзльовци ще диктува политиката на Велика България? Къде остана чистата и свята република на светеца Левски? Защо ни карат да легализираме кражбите в интернет? Така ли ще възпитаваме децата си?
250
1
 
4
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Кунева не си спомня , че беше Пръмова, не си спомня нищо и за Габонската афера, не си спомня нищо и за закриването на 3 - и 4 - блок на АЕЦ КОЗЛОДУЙ , не си спомня и дали е в комбина с Гоце ...Защо трябва да си спомня нещо и за АСТА ?Амнезията стана национален спорт у нас ...
249
0
 
5
 
! Отговори
долу ББ преди 12 години
"Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни няма да ви харесат."
248
7
 
1
 
! Отговори
Брей преди 12 години
Като стане дума за крадене андрешковците са единни ,кат *** дет разграбват манрда , или кат депутати от различни сили дет си гласуват увеличение на заплатите........иначе се делят на сини/червени/пенбени , левски /цска , софия /провинция и пр..
247
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
явно никой от " творците", които сега плачат за правата си не си спомня какво излезе при проверките от НАП ? трябва да направя един доста дълъг списък на певци, музиканти и артисти, които не си бяха плащали данъци с години, като сумите на някои от тях възлизаха на милиони ! и те ще ми говорят за кражби ! те не внасят нито лев данъци за участия по кръчмите, ние сме ги били крадели ! е това си е наглост
246
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Сигурно скърбящото китайче (на първа страница) за У.Х. е по-важна новина за Българите от тази...Всеки сам да си прави изводи за цензурата в сайта.
245
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Анонннимин=АноннименВ този форум знаят, че нямаше още Anonymous, когато Ние ползвахме този псевдоним!!!И още дима от ваша страна, Anonymous, вашата система се пуква отново, и този път, безвъзвратно!!!