Кристалина Георгиева: Не връщайте и 1 ? в бюджета на ЕС

"Трябва формите за кандидатстване за европари да са по-достъпни"
Обновена: 25 окт 2014 21:47 | 25 окт 2014 18:55,
58
Кристалина Георгиева: Не връщайте и 1 ? в бюджета на ЕС
Снимка: Bulgaria On Air

Грехота е България да губи евросредства. Не трябва да връщаме и едно евро в евробюджета. Това обяви българският еврокомисар Кристалина Георгиева в предаването „Брюксел” 1 на телевизия Bulgaria On Air. Тя беше избрана за зам.-председател на новата Европейската комисия и за комисар по бюджет и човешки ресурси на ЕС.

Още по темата
Георгиева даде и друг съвет на България – да направи европейските пари достъпни за малките фирми и фермери. „Още чувам в България, че формите за кандидатстване по европроекти са толкова сложни. Хората се отказват и това трябва да го променим”, каза още еврокомисарят. Тя припомни, че страната ни е най-големият нетен бенефициент на средства от ЕС – имаме 32 млрд. лв. за усвояване през следващите 7 години.

Според Кристалина Георгиева неусвояването на европари може да се преодолее чрез електронното правителство. Крайно време е някое правителство, дано да е следващото, да запретне ръкави и да го направи”, каза още българският еврокомисар.

Тя посъветва и институциите у нас да се откажат от подхода „моето си е мое” и по-често да се прехвърлят европари от едно ведомство към друго, когато стане ясно, че няма как да бъдат усвоени.

Европейската комисия е изправена пред трудна задача – с по-малко пари да постигне по-големи резултати, стана ясно още от думите на Кристалина Георгиева. „Няма да ни е никак леко – с по затегнат евробюджет да постигнем повече”, каза тя. Една от целите й ще е по-бързо и гъвкаво да се преориентират пари и човешки ресурси, за да се изпълняват по-гъвкаво приоритетите на деня.

Според Кристалина Георгиева бюджетната дисциплина не трябва да е за сметка на икономическия растеж. „Ако няма бюджетна дисциплина, рискуваме стабилността на нашата икономика и ресурсите, които съществуват. Ако само затягаме дисциплината и сметките и не мислим за растежа, то ще се окаже, че работните места се намаляват и не можем да излезем от кризата”, каза още еврокомисарят по бюджета.

Повече на www.bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17Нидей рива. Има доста по гадни ***.Мога да изброя десетки страни дето са мн по зле а имат купища ресурси ,огромни територии и реално не са били замесени в кой знае кви световни конфликти последните столетия.И на всичкото отгоре имат двуцифрени числа прираст на населението.Ние тук в България правим чудеса с минималното налично при все корупцията,простотията,ориенталщината и кризите.
22
1
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Още чувам в България, че формите за кандидатстване по европроекти са толкова сложни. Хората се отказват и това трябва да го променим-Съгласен с това на 100 %"Георгиева даде и друг съвет на България да направи европейските пари достъпни за малките фирми и фермери"- И тук съм съгласен на 100% с нея .Като цяло правилно говори теротически , остава и на практика да се реализира .
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да достигнеш до синекурна и високозаплатена дъжност вНАТО, ЕС, Световна Банка, МВФ и т.н.?1. Достигаш до някаква позиция в България.2. Правиш всичко да те зебележат от западните посолства.3. Най-важното - работиш пряко против интересите на България:-Участваш в рушенето на държавността, патриотизма, създаваш нихилизъм, или-Участваш в разбиването на Бг икономика (затваряне на АЕЦ, продаване на заводи на безценица и т.н.), или-Участваш в разбиването на сигурността (рязане на ракети и самолети, танкове, оръдия, унищожаване на разузнаването)4. В резултат на всичко като бла
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съветът на Кристалина Георгиева: Не връщайте и 1 ? в бюджета на ЕСtaka sasto i da ne si plastame smekite za tok, voda i parno li ma?Kristalnata restka e kaputka s dva otvora ot koito moe da izmalze de sto sluz i ligi crevni i uretrennita eto koi e savetval dlajnicite na banka ***. tova e Kristalnata Resetka. Neia parvo treba u zandano da ia nabutat
19
2
 
1
 
! Отговори
про преди 9 години
До Анонимен 17м'да, тези при които си отишъл да пра'ш скъпоплатени сФирчоци, определят, колко еФтинко да правим ние тук нашите.
18
3
 
8
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
32 млрд. лв. за присвояване а не за усвояване другарко криСТАЛИНКА Георгиева.
17
1
 
9
 
! Отговори
пишмян бенефициент преди 9 години
Ми те парите от Еврофондовете/ т.е. нашите пари внасяни в касичката на ЕС/ се даваха на фирмите от бандитския преход на БСП и ДПС.А досега нима ЕС и тя не знаеха как се разпределяха парите ни?
16
1
 
5
 
! Отговори
ПОГЛЕД НАВЪТРЕ преди 9 години
До Анонимен 16М'да! Това е основен механизъм поставен в системата! Помагат на всеки копанар да стане временно важен, а той им помага да направят нормалните на по- *** и от копанари...
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** сте вие глупаво българско племе още 1000 години ще сме *** на света с тва мислене , от 5 години не съм в тая държава и няма да се върна колкото и да искам , живейте злобейте и си яжте *** в тая *** държава ***.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
aз много чингенетa съм виждaл но кaто този бъмзи не съм кaкъв е не се знaе испaнски мaнгус ли румънски ли несе знaе смръдлив копaнaр
13
0
 
7
 
! Отговори
ПОГЛЕД НАВЪТРЕ преди 9 години
До Анонимен 14Ич не се притеснявай, те затова им ги дават!Пред нас се говори, само за да имаме вяра! После тази вяра им помага да ни лъжат за всичко...
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалинче как ще ги върнем бе,те ще ги откраднат.
11
1
 
6
 
! Отговори
ПОГЛЕД НАВЪТРЕ преди 9 години
Оървоначално, една част, от дребните гладни и човеконенавистни душички, изграждащи чрез слугинажа си, образа на това което виждаме да представлява ЕС, НЕ СА ЛУДА, а само се правят на такива...Но с времето всеотдайността, чрез която се стараят да вложат искренност в образа който превъплащават, им изиграва лоша шега, като ги прехвърля и тях в отбора на лудите!Затова всички, които не виждаме да заемат отскоро постовете на КОИТО СА ПОСТАВЕНИ, за напълно луди!!!... ->>
10
2
 
7
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Тая май пада от Марс
9
1
 
10
 
! Отговори
аС преди 9 години
Това ми прилича на един култов лозунг от близкото минало " За Бога, братя, не купувайте !"
8
4
 
18
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Като много милее за България тая кукундела на снимката горе да дойде тук и да помага, а не да се държи с двете ръце и двата крака, със зъби и нокти за мекия стол в брюксел и само да дава съвети от дале4е а ние да я хрантутим всеки месец с дебели надници и дажби като за големи празници!!! Идва само тука да се снима от дъжд на вятър и да се хили кат па4а по медиите!!! Предатели и *** ни таковат мамата от 25 години насам!!!
7
3
 
11
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Не знам за какви милиарди говори бабет, ама равносметката показва каква долна лицемерка се оказа.. А преди за малко да ми стане симпатична дори..
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5 слушай си путин и ехото на москва и не давай акъл ОТ руски предатели сме на този хал А иначе и прибалтийските републики си оправиха живота и пак са в ЕС
5
3
 
6
 
! Отговори
moko преди 9 години
TAKIVA KATO TAIA GNUSNA BABICHKA,TRIABVA DA GI BESIAT PUBLICHNO....
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две главни точки за уточнение:1. Истинското име на другарката е Сталина, когато се е пребоядисала и станала госпожа се е преименувала на КРИсталина.2. Моето лично мение, че винаги си има едни и*иоти стоящи във властта независимо какъв строй е бил, просто в Бг е рай за нагаждачите и лицемерите.

Спонсорирани публикации