Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
15
 
1
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
До МурихейРазпищолена лелка - жена около 30 (може и по-малко)?!?В колата на паркинга пък е най-добре. Защото на някой не му харесват да гледа женски гърди, да си наблускаш детето с автомобилни газове... Красота.
54
7
 
29
 
! Отговори
циника преди 9 години
Цивилизацията се е развивала чрез постепенно овладяване на физиологичните нужди и създаване на една приватност около тяхното извършване. Уриниране, дефекиране, кърмене, секс и пр. Дори при храненето, което остава публично, се налагат определени норми - виличка, лъжичка, нож,без сърбане, без мляскане, без да си тъпчеш устата: стремежът е да се създаде усещане за ред. Преди тази майка да отстоява неясни и за нея самата лични права, да помисли и за правото на останалите!
53
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък немога да разбера тази женица какво прави в Мола като детето и е уморено и гладно.....Или стоим там да се топлим на аванта, че в тях да песту ток.... Хайде моля ви се аз съм ПРОТИВ.
52
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая колко време се е шляла из мола та "Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя."?1,2,3,4,5+ часа?Как така тази силно загрижена за детето си майка е допуснала то да се изтощи до безумната степа, че да е нужно да бъде кърмено насред тълпата?Мисля, че Агенцията за закрила на детето трябва да се самосезира незабавно за този родителски терор на кърмаче!!!
51
3
 
7
 
! Отговори
Кадир Кадир преди 9 години
До Абдула АбдулаТакива са им евроатлантическите ценности, ефенди.
50
15
 
10
 
! Отговори
до Гневен българин преди 9 години
Или:1.Случило се е в студените месеци когато няма как да изведе детето си навън заради неподходящо време. Повечето деца обичат да ги бутат с количка и заспиват добре в нея. Не вярвам да има толкова голямо жилище че да се разхожда из него.2.Трябвало е/искала е да напазарува нещо - и майките са хора и имат нужда от дрехи/козметика и прочие.3.Цигарки няма как да пуши в мола защото е забранено.Малко ми идва в повече мисленето че една жена като роди и трябва да се бетонира вкъщи...
49
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деница даваи съдиги и в страсбург,1000 процента сме сигорни 4е 6теги разори6.Те сасе подигравали със теб това го няма никаде по света.За 2 милиона ги осъди Европеиският съд 6тее на твоя страна сигорни сме.В този случаи се евяват като *** не като друго.За6тото има много деца в БГ.Подигравка жестока как няма даги съди6 но трябва да има6 свидетели..Цяла България заставаме зат теб,сега тие момента.Не им приемаи извинение те 6те доидат.
48
5
 
26
 
! Отговори
Мурихей преди 9 години
каквото и да си говорим не е приятно,има ли право,няма ли,може ли ,не може ли,права или не,не е приятно да гледаш разпищолена лелка на обществено място.винаги може да се намери уединено място където да се накърми детето(моята съпруга няколко пъти го прави в колата на паркинга което е идеален вариант)
47
4
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Шлшшш алоооо, това е МОЛ !Да не е случайни градинката зад блока
46
1
 
24
 
! Отговори
циника преди 9 години
Иначе след това ползвала и детето, за да си прави експеримент с мола. И експериментите ли са естествено право?
45
5
 
28
 
! Отговори
KKK преди 9 години
Гледах е по телевизията снощи ... казуса е в големите претенции на майката, определеното място за кърмене и било неудобно, ай изчезвай !
44
19
 
7
 
! Отговори
НеСтеХора преди 9 години
До Анонименщом сравняваш ексхибиционизъм с естествен, невинен, нескандализиращ и несексуализиран акт като кърменето.
43
8
 
44
 
! Отговори
Бай Чефо преди 9 години
Като има стая да си кърми там или у тях или в парка а не по средата на мола, и аз искам да си пикая навсякаде из мола ама си има тоалетна за целта, аман от *** пачи.
42
7
 
39
 
! Отговори
циника преди 9 години
Всеки човек има право да уринира и дефекира! Това е удовлетворяване на естествена нужда. Много ми е интересно ако някой чичко си извади оная работа пред детето й и реши да уринира, дали майката ще бъде така добра да подкрепи неговото право на естествено облекчаване?
41
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази на снимката се е побъркала?!Кого ще съдиш ***?Ще ти вземат всичко, което имаш, всичко което ще имаш и всичко, което ще имат твоите деца!Тази нещо силно се е заблудила...
40
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е права. По същата логика, защо да не ходя в мола по бански? - навсякъде *** така или иначе. Има разлика между "мадама с гърди" и някаква кърмеща крава. Едното всеки иска да го гледа, другото - никой.
39
13
 
14
 
! Отговори
суидън преди 9 години
като чета коментарите по-долу ми става ясно, че никога няма да се оправим... Пълна деградация, деца се *** по училища, дискотеки и барове и си разменят снимки на интимните части във фейса, мутрите са идеал за подръжание, материалното е над всичко, а проблемът са кърмещите на публични места... отврат
38
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Молът да бъде затворен на момента, да видим тогава къде ще ходи да кърми. Може би на гарата?
37
0
 
34
 
! Отговори
Писна ми !!!!!!! преди 9 години
Замесени ли са БХК някъде, то със сигурност обществените интереси са нарушени, а те защитават нарушителя. Това е положението. Такива организации трябва да бъдат забранявани със закон.
36
19
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Защото е малко! Някой майки не кърмят под час, а на поискване (това си зависи от родителя). Така че където и когато поиска бебето сяда и кърми. Като не харесваш женски гърди - не гледай.

Спонсорирани публикации