Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не остане ненакърмено бебе в МОЛ-а е най-висша кауза за майките -меркантилници!
374
3
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен459,Не е лоша идея да излезеш, да се попроветриш малко. Мозъкът се изпарява с парата и изтича с кърмата при някои хора, когато вземат, та решат, че това е той, най- важното в живота, което ги прави човеци.
373
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-виновен е мъжа и, къде и е давал парЕ да се развева с часове из МОЛа с бебето
372
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо не завиждам на мъжа й, дано човека да няма време за интернет.
371
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 450не, ние не обсъждаме всички майки, а конкретната ***, която, след като веднъж й е направена забележка, е отишла ВТОРИ ПЪТ, НАРОЧНО, за да предизвика реакция и да изкара пари.Явно това и е "каузата".
370
3
 
17
 
! Отговори
! преди 9 години
До Анонимен 454,Въобще не ти личи, по неоснователните изводи. Те са си твои, разбира се, което изобщо не значи, че са правилни.Никой не против нито майките, нито кърменено. Ясно са казали стотици хора вече- против развяването на голи телеса на обществени места са хората, особено когато за съответните дейности си има и определени места. Ама пусти и еднопосочни нечетящи и немислещи!
369
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БТВ :) поредната пресолена манджа, аз да ги питам тия от БТВ-то на водещите им телевизионни предавания разрешено ли им е да кърмят докато например четят новините :)
368
2
 
4
 
! Отговори
Тц преди 9 години
До Анонимен 450,не, твоите обобщения са като на неграмотен човек, непрочел това, което обсъжда и въз основа на което прави изводи.
367
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 450 Забрави, че са и космати ... по главите.. Като се обобщава да се прави като хората!
366
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следродилна депресия, луди хормони или опит да измъкне пари.
365
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи е хукнала към мола, без да оправи първо детето - да го нахрани и да му смени памперса! А майчинство се дава за да се отглежда дете, а не за да се разкарва из моловете по няколко часа дневно. Ако е толкова загрижена за детето - да го беше извела в парк, или да си остане вкъщи и да го обслужи, но явно всичко в тоя случай е пунта мара. Доста фалшива история - с крайна цел да се изцоцат пари.
364
3
 
22
 
! Отговори
Естетка преди 9 години
До Ненормалното е нормаА вие къде сте виждал жена по цици в църква? Там дори с къси панталони не пускат, да не говорим за разгърдени и кърмещи! Тук никой не говори за християнство, а за естетика и възпитание! Не знам какво общо има това с рекламите за бельо в моловете!
363
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един познат бил кърмен до 6-годишна възраст и сега ходи на психоаналитик, щото е цицоман.
362
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че това дете още сучи ли бе , то е голямо като го гледам , маи си търси сензация тая някои да и захапе зърното
361
5
 
34
 
! Отговори
жена преди 9 години
Аз лично никога не бих накърмила детето си на обществено място, защото съм свенлива и скромна жена. Срам ме е просто. Но явно има и друг тип жени, които не се свенят да си развяват пазвите пред чуждите мъже.
360
4
 
21
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Абе, хора, престанете да популяризирате тази ексхибиционистка!
359
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самия факт, че е отишла там НАРОЧНО, отново да си вади циците публично и да кърми, показва, че каузата на *** е да изкара пари и да стане известна.Като няма други данни, явно с това е решила да се прочуе.
358
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако това дете на снимката, да е живо и здраво, е въпросният гладник, ми то - момче за женене, бе! И зъбки си има, какъв е тоя напън, какъв е тоя зор да му се даде на часа да бозае!?Изобщо, в целия този "казус" има толкова неадекватност, психария и интересчийство, че не са странни реакциите по форумите. Че то на Б.Борисов изпълненията отдавна не са предизвиквали толкова коментари...
357
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само нерабрах в какво се състои дискриминацият ?
356
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма стаичка - има повивалня - накарали са я да нахрани детето си в тоалетната.

Спонсорирани публикации