Само ГЕРБ има интерес от предсрочни избори, смята Дончев

Ние крепим стабилността в страната, уверява вицепремиерът
129
Само ГЕРБ има интерес от предсрочни избори, смята Дончев
Томислав Дончев. Снимка: ГЕРБ

Само ние имаме интерес от предсрочни избори, защото можем да си подобрим резултата, обяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ вицепремиерът по еврофондовете и икономическа политика Томислав Дончев.

"Нормално е не всички да са доволни. ГЕРБ има най-голям интерес от предсрочни избори, но ние крепим стабилността в страната", подчерта той. По думите му има състезание по опозиционност в Народното събрание, което обхваща дори и част от управляващите. Дончев обаче бе категоричен, че правителството на Бойко Борисов ще продължи да си върши работата докато може.

"Факт е, че стабилността е желана категория след това, което беше преди година, година и половина. Най-голямото изкуство е това как да се съчетае стабилността с провеждането на реформи. Не всички имат интерес от стабилността – има икономически играчи, на които не им е много удобна настоящата ситуация”, посочи още вицепремиерът.

Според него тези, които имат по-малък шанс и интерес да оцелеят при едни предсрочни избори, си позволяват да дестабилизират ситуацията”.

Томислав Дончев коментира и кризата с блокадата по българо-гръцката граница. По думите му случващото се е безобразие, а щетите са големи. “Всичките ни усилия са на дипломатическо ниво, надяваме се институциите си в Гърция да си свършат работата. Протестиращите в Гърция вършат нещо незаконно и настройват всички срещу себе си”, заяви вицепремиерът.

Дончев коментира и напрежението в края на седмицата, свързано с посещението на премиера Борисов в Лондон. "Аз не съм бил в Лондон и не мога да разбера къде е сензацията-една дама чете от тефтер или от лист, млади хора задават въпроси, премиерът отговаря доколкото обстановката в залата дава възможност да се отговаря, къде е интригата”, попита Дончев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 8 години
ГЕРБ са престъпници, продажници и убийци на България, начело с най-големия престъпник и *** Боко кравешкото *айно, и трябва да бъдат свалени от власт
66
2
 
3
 
! Отговори
бг преди 8 години
До до анонименСъгласен съм, но на мен ми се чини че ГЕРБ може и да фалшифицира резултатите. Защото е малко странно че Боко пак беше избран в 2014 след като бе свален през 2013. Нема отърване от тая ***.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ- ТУРКОМАНИТЕ!............ГАРАНТИРАНО! ........ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО ПОЛУЧАВАШ ЕРДОГАН . ......ОЩЕ ПО ГАРАНТИРАНО .
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Garibaldi 84Те вече 10-та година са до тука! :)
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сикаджйиската комунистическа мафия ГЕРБ има интерес от избори непрекъснато, ако може през два дена, защото може да ги фалшифицира и да краде непрекъснао така, а и ще има за другите мафии- ДПС, БСП, АБВ Ретроградния блок и въобще за всички мафии, които крадат от държавата, защото Боко Тиквата е най-великата мутра и всички политици имат полза от него. Както едно време имаха от неговия предшествиник и учител, Бай Тошо. Ще се подобри краденето още повече.
62
2
 
8
 
! Отговори
aха преди 8 години
Само ние имаме интерес от предсроини избори , защото веше знаем как се фалшифицират 90% от протоколите.
61
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Демек само ГЕРБ са интересчии - Вие не сте крепители на стабилността - точно обратното - ВРЕДНИ СТЕ.... и сте за затвора.......
60
2
 
3
 
! Отговори
Чико преди 8 години
Когато бяха на власт комунистите правеха комунистически паради, когато са на власт военните , правят военни паради. Сега , тези като правят гей паради какви са?
59
10
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа...82 преди 8 години
А,бе *** .....ТИ ЛИ ЩЕ ГИ СЪДИШ..??!
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички от управляваща коалиция на съд пред народа ГЕРБ ,РБ, ПФ, ДПС,БСП, ББЦ Всички тези предадоха Българските национални интереси
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ ПАРТИЯТА КОЯТО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ ИСЛЯМИЗИРАЯ И ПРЕДАДЕ БЕЗ БОЙ БЪЛГАРСКОТО НЕБЕ НА ТУРЦИЯ
56
3
 
26
 
! Отговори
до анонимен преди 8 години
Когато отвратените не гласуват, управляват отвратителните!!!!!
55
3
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
ГЕРБ - стабилизирана бедност.
54
3
 
29
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
Малката тиква нещо не е в час
53
2
 
6
 
! Отговори
ДО ПАРТИЯ МАФИЯ преди 8 години
То освен Герб, май вече и другите партии като се огледат виждат Пеевски отсреща. И явно им харесва отражението!
52
2
 
16
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Единственото стабилно нещо в България е КОРУПЦИЯТА. Висша форма на корупцията е скоростното забогатяване на Делян Пеевски и отказа на Сотир Цацаров да разследва търговията с влияние, нагласените търгове, мръсните пари. А Герб, АБВ и ДПС с пригласянето на СДС, БСП, патриотите и Атака дружно крепят корупцията и статуквото. Цацаров и правителството трябва да подадат незабавна оставка! Трябва ли за да се случи борбата с КОРУПЦИЯТА отново да се излиза на площадите?
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стабилност на герберски значи-трайте си а ние да ви крадем. защо ли пеевските медии и герб говорят едно и също
50
2
 
22
 
! Отговори
Мисля, че преди 8 години
преиграва Дончев. Вече никой от политическата класа няма интерес от избори, успяха да направят над 80% от населението ***, сега вече който се усети, напуска територията, останалите остават вечни роби.
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те затова толкова напъваха да се гласува по-скоро електронния вот. Така фалшифицирането става много по-лесно, отколкото с чували.
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
маимуна