Прокуратурата рови блокадата. Ще обвини ли патриоти?

Разследват се 3 лица с имунитет за престъпления срещу изборните права
30 мар 2017 16:23,
62
Прокуратурата рови блокадата. Ще обвини ли патриоти?
Снимка: кадър Youtube

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че подадените сигнали за престъпление срещу политическите права на избирателите при блокадата на границата ни с Турция се отнасят до 3 лица с имунитет.

Още по темата

"До главния прокурор бяха подадени множество сигнали от различни граждани, че по време на блокадите на трите пункта, в резултат на действие на лица с имунитет и други, са нарушени изборните права на гражданите", посочи тя и допълни, че сигналите са около 10.

"Главният прокурор прецени, тъй като сигналите са към лица, които имат имунитет - следва СГС да извърши проверка", обясни Арнаудова.

Тя допълни, че проверката е започнала, като са изискани папки с информация от медии, всички записи и камери, в които се виждат действията на участниците при блокадата на ГКПП "Капитан Андреево".

Румяна Арнаудова каза също, че главният прокурор няма как да иска снемане на имунитет, защото няма образувано досъдебно производство. Тя твърди обаче, че няма пречка лицата да бъдат разпитвани дори като имат такъв.

"Тепърва ще установим, със съдействието на служителите на МВР, самоличността на лицата, които се виждат по телевизионните репортажи и тези, спрямо които е наложено насилие", посочи тя.

По думите й прокуратурата е щяла да се самосезира в понеделник, дори ако не са били получени такива сигнали до този момент.

Говорителят на главния прокурор обясни, че организаторите на митинга на граничните пунктове с Турция са уведомили кмета на Свиленград за провеждането му.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан преди дни обяви, че ще настоява Сотир Цацаров да поиска имунитетите на водачите на патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, защото те са попречили на изселниците да упражнят правото си на глас. Той също така обяви, че настоява за касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот, защото резултатите от 26 март били изкривени.

В отговор на това президентът Румен Радев заяви, че "мераците" на Лютви Местан ще срещнат преди това оценката на българските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
4
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Акцията на Патриотите беше доста смотана,но като се замислим каква беля щеше да стане ако ДОСТ бе преминал 4%,не ми се мисли!Две турски партии щяха да ни дойдат много!Иначе проблемът има напълно законно решение:Приема се закон забраняващ на хора живели в чужбина над 25г(примерно) да гласуват!В Англия има такъв закон(над 12г),бе обжалван в Страсбург,но делото беше загубено!Значи и нашият ще мине!Хубавото е,че спира всички,вкл. и "автобусните" гласове!
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече няма да им пука. Ако Борисов успее да "излъже" Ердоган но не ми се вярва. Ердоган не е *** и прекрасно знае, че Герджиков е протеже на Борисов.Не вярвам, че турските войници ще ловят бежанци на бг-границата. Ако Бойко се обади на Ердоган за помощ предполагам ще му отговори:"Нали защитавахте Европа като бутахте бабички. Хайде защитавайте я сега!".
35
4
 
3
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 7 години
Местан: Конституцията забранява етническите партии, но не дава дефиниция за етническа партия!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целия бежански натиск беше пренасочван от турска страна към Гърция. Гърция пое 80% докато България 20%.Това не се дължи на това, че Ердоган е българин. Борисов се отнасяше с уважение към него. Думите му "Всички Гюленисти в България виновни за опита за преврат ще бъдат предадени на Турция" бяха на главните страници по всички турски сайтове. Турските войници наистина охраняваха бг-границата. Заловените беженци - няколко хиляди ги закараха на стадион в Одрин и им посочиха посоката: Гърция.
33
5
 
7
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 7 години
Нашите в САЩ и Англия са с българско самосъзнание и гласуват по собствено желание, онези от анадола са с турско самосъзнание и гласуват под строй! Сега разбра ли разликата!?
32
0
 
1
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Ако същите тези патриоти внесат и бъдат гласувани подготвяните промени в избирателния закон то г-н прокурора какво прави? Ще искаме ли неговия имунитет?
31
2
 
8
 
! Отговори
питам преди 7 години
Каква е разликата между анадолските гласоподаватели и нашите ***. Щом *** в САЩ и Англия ми определя съдбата като гласува за премиер дето мене ще облага с данъци ,а той ще си пие кафенцето в Монреал и ще си гледа кефа из Лондон ......... А ,де ,кажете ми !
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите бяха на границата с плакати "Защитаваме Европа". Бутаха бабички. Добре. Като гледам какви са настроенията в Турция Ердоган има вероятност да успее с Референдума. Ако успее ще затворят бежанските центрове защото според писания по медиите им, 20 млрд.$ са похарчили досега а ЕС е превел 700 млн.евро.Който иска ще се връща в Сирия но през КПП защото стената е почти завършена. Никой повече няма да успее да влезе в ТР нелегално. Но някои ще поемат към Европа. Тогава ще видим Патриотите.
29
3
 
5
 
! Отговори
До славянин преди 7 години
"Я според Бг конституцията етнически партии в България са забранени!"СИГУРЕН ЛИ СИ...АКО БЕШЕ ТАКА, ДАЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРА "ДОСТ"- ПРИЯТЕЛ?!
28
5
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Странно, но всички ''демократи'' в България са фенове на анадолските гласоподаватели и се борят с разтворени задни бузи за техните ''конституционни'' права!
27
2
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
"Тук минават номерата им но в Турция няма да забравят. Забелязахте ли някаква реакция официална от ТР? Няма. Реакция ще има след време. През Септември 2015 турските войници ловяха бежанци на бг-границата и ги връщаха в центровете в Истанбул. Вече няма да си мръднат и малкото пръстче."КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ НАЙ-ДОБРЕ! "След 16 април ще преразгледаме "сериозно" споразумението за бежанците." (Р. Т. Ердоган)
26
2
 
7
 
! Отговори
пробация преди 7 години
Сидеров е с пробация от 1 година ,а защо не и Валери и Красимир да не се сдобият.Чудни коалиционни партньори ще си има ГЕРБ.
25
4
 
2
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 7 години
Я според Бг конституцията етнически партии в България са забранени!
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Умникът В.Симеонов даже се похвали ,че е попречил 50 000 гласа да отидат при Местан"Точно тези 50 000 в момента много съжажаляват, че не отидоха да гласуват нито в Турция нито в България...Другия път ще видим дали Симиончо дали ще успее да бутне някой!
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рускaтa aгентурa слaгa минуси нa Бг. конституциятa, където без никaкви огрaничения прaво нa глaс имa всеки бг. грaждaнин! Пaтриотите сa го зaкъсaли, aко се спaзи зaконa, aко ли не, жaлко- тогaвa Европa трябвa дa се нaмеси.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами в Страсбург какво ще рещат за това "разтърсване"И патриотите ли ще платят обезщетението или нещастната ни държава.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тва, че ДОСТ остана отвън най-много губи ГЕРБ. Щото те му бяха добра патерица за президентските избори, щяха да помагат и сега. Нали и Корман Исмаилов две години гласува все за ГЕРБ.
20
4
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Умникът В.Симеонов даже се похвали ,че е попречил 50 000 гласа да отидат при Местан
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам цялата партия ДОСТ е залегнала над компютъра.А по-кротко.Дори не спряхме нашествието,а само го поразтърсихме.Ничии права не са спрени и всички са гласували.Прокуратурата ако си няма друга работа,нека се занимава с вас.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 Преди дa пишеш тролски мнения, зaпознaй се с днешнaтa бг. конституция, тaм нямa обрaзувaтелен ценз, който дa огрaничaвa негрaмотни, от грaмотни. Щом е бг. грaждaнин имa прaво нa глaс, товa прaво нaгло беше нaрушено от " пaтриотите", при товa с нaсилие

Спонсорирани публикации