В следващите месеци жилищата може да започнат да поскъпват

Агенция прогнозира ръст от 10% спрямо 2009 година
8 фев 2010 12:02,
30
В следващите месеци жилищата може да започнат да поскъпват
Снимка: БГНЕС

В началото на тази година цените на имотите в страната и в София ще достигнат дъното, а в следващите месеци ще започнат да се възстановят. Условието е да няма резки промени в икономическата ситуация.

През 2010 година средните цени на жилищата ще надхвърлят с 10% нивото от миналата година, прогнозира Тихомир Цаков, управител на агенцията за имоти Аристо.

Прогнозата му се различава значително от тези на други агенции, които очакват спад до около 10% през първата половина на годината и последваща стабилизация на цените.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
NE SAMO CHE NQMA DA SE POVISHAT TSENITE A E LOGICHNO DA PADNAT NAI-MALKO 35%.V PROTIVEN SLUCHAI ZAGUBITE V TOZI SEKTOR SHTE SA OGROMNI.
29
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 14 години
тихомире с сигорнос се моли да имаш работа че те виждам скоро без работа
28
0
 
3
 
! Отговори
Купувач преди 14 години
Тихомире, е сега побегнах да купувам, че не остана! Само чеки, чеки малко! Само да изтегля парите!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
най-интересното е че всичките имоти не са довършени,само са измазани отвън имат прозорци,а относно цените аз примерно не сам видял никва съществена разлика между тези преди кризата и сега.Не знам продавачие на тези жилища добре ли са,друсани ли са,как мислят тази работа ?
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
къде ще поскъпват на Марс или на Луната ???
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
PRI TAZI BEZRABOTITSA I KRIZA KOI SHTE VI DADE DORI I 250 E ZA M2?I STIGA S TEZI PORACHKOVI STATII. KOGATO HORATA SE CHUDAT KAK DA SVARZAT DVATA KRAQ, NQMA DA SI DADAT I MALKOTO PARI ,KOITO SA IM OSTANALI ZA NEDOVARSHENI APARTAMENTI ILI ZA PANELKI.
24
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 14 години
Поръчкова статия пълна с глупости. Следващите месеци безработицата ще стигне 15-20%, маса фирми ще фалират. ВСофия има непродадени над 100 000 жилища , така че кв.м ще стигне 300-400 лева.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а в заводите на FIAT спират да пройзвеждат Ferrari и започват ЗАЗ 966 модел 1967 г :)
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди малко четох че ще намалеят жилищата,а сега щели да поскъпват.Всеки си пише каквото си иска,аиде малко повече комуникация между вас чеееееееееееееееееееее
21
0
 
0
 
! Отговори
най-вероятно си Глуп преди 14 години
за съжаление ;(този бизнес не се движи от такива като вас - вие само "сервирате"когато се обадят - пак ще хванете таблата !до тогава - мълчиш и се готвиш
20
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 14 години
v sledvastite meseci na platenite draskaci na statii ,turtei ,brokeri i procija sgan ste im se *** mamata.Poskupvene --2044 godina.Bivs broker...
19
0
 
1
 
! Отговори
брокер преди 14 години
Като ги видя тези платени реклами ми се повръща. Брокер съм и на пазара купувачите са малко, но с високи изисквания. Статии от този тип се пускат, за да подтикнат евентуалните купувачи да излязат на пазара, но се постига и ефекта на повишаване на цените, вече от страна на продавачите четейки подобни прогнози.До като расте безработицата и хората не са сигурни за работното си място, е смешно да се пускат такива дивотии.Пазара е труден а и тази година ще излязят и още хил. м2 завършени жилищни площ
18
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Доста смешна новина като цяло. Разбирам тревогите на агенциите за недвижими имоти, че ще трябва да се прижалят с огромните си печалби и надценки, но има още много на къде да падат имотите, балона изобщо не е изпуснат. Не само, че няма да поскъпнат с 10% ами ще паднат поне с толкова. Хората с парите добре знаят ситуацията в момента и чакат, кредитирането е слабо, така че ми е много интересно къде е тоя наплив за покупка на имот, че и 10 % ръст?! Ама говорете си, ни ви вярваме.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не може да има едновременно поскъпване на храни, ток, парно и от друга страна ина жилища.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
купил съм си 4 апп-а , сега чакам на гюме само да се вдигнат и да ги шитна, така се правят кинти, и си купувам един джип, ей така, от нищото ;)
15
0
 
0
 
! Отговори
Fresh преди 14 години
O6te edna dobre platena statia, aman ot plateni manipulazii....
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
разбира се че ще има поскъпване - на ток, парно , телефон, вода , храни НО за поскъпване на имоти ще поизчакаме 5-10 години засега посоката е силно надолу
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и може би 1 лев ще струва 3 евро,наистина ме разсмяха тия.С какво да ги купуват тия жилища с заплати от 300 лв и ток 200.Колкото и да не им се иска ще падт още,аз даже очаквам да се сринат наполовина защото просто няма кой да купи на тия цени.Тепърва ще гледаме сеира.............
12
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 14 години
още една мнооооого *** статия и още едно промивка на мозъка на читателите
11
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Прав си. Ако се отчете някакво покачване на цени на недвижими имоти, то реално може да е единствено от "пране на мръсни пари". Както се случи около 10.11.89 год.Защото другото - повишаване на цени при замразяване и намаляване на заплатите, при увеличаващ се брой на хора без работа, при не неработеща а липсваща икономика - си е чиста демагогия и идиотизъм.