Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор

Американският интерес е енергийна сигурност и разнообразяване на източниците
17 юли 2010 12:50,
93
Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор
Снимка: БГНЕС

Американските интереси са осигуряване на енергийна сигурност в България и диверсификация на енергийните източници. Това заяви псланикът на САЩ Джеймс Уорлик в коментар на подписването на пътната карта за „Южен поток”.

Русия е сигурен енергиен партньор, допълни американският посланик.

Джеймс Уорлик се срещна с кмета на Варна Кирил Йорданов и областни управител Данчо Симеонов.

По време на разговора с областния управител са обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на алтернативните източници на енергия. Една от тях е шистовият газ.

Уорлик следял събитията в „Евксиноград” с огромен интерес и нямал търпение да научи повече информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
16
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Не рабирам как може да се допуска този да се меси навсякъде??? И защо това не прави впечатление на никой - нито на министри, нито на парламент, ни никой. Дали на българският посланник в САЩ би му се позволило подбно поведение?????????
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как предпочиташ да ни докарат 15-20млрд. кубически метра газ, с балони, дерижабли или с балистични ракети?Или пък да заповядат на Иран да ни ги "спусне" по Набукото?Защото от другаде няма, е или от Русия ...
6
1
 
9
 
! Отговори
Чобан Грую преди 13 години
Той действа с агентите си, т.е.с политици и министри, но така е в Бандустаните!Ха бракувани самолети, ха ПРО, ха забрана на енергийни проекти (все загрижен за България), понеже политиците ни (се подразбира) нямат грам акъл и някой трябва да ги комадори.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ot Gazovite dostavki - siornost , stabilni ceni garancii i tn. zavisi vav goliama stepen idvaneto na goliami investitori vav BG. Amerikanskite investitori se interesuvat ot tezi uslovia i interesa na poslannikat im e logichen.
4
2
 
16
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Ами щом осигуряването на енергийна сигурност, са американските интереси, защо бе аджеба не ни докарате 15-20млрд. кубически метра газ от вашите находища и то на тънка, братска цена? Иначе на приказки го докарвате, ама ми звучи като една поговорка:" С чужда пита помен правят."
3
6
 
18
 
! Отговори
Авесалом преди 13 години
Този се държи като генерал - губернатор. Но на нито един наш политик, това не му прави впечатление. Което си е чисто предателство.
2
8
 
15
 
! Отговори
урко преди 13 години
този от снимката е гаден, мазен измамник. никъде в друга държава не би си го позволил. това е груба намеса във вътпешните работи на българия!
1
5
 
15
 
! Отговори
us преди 13 години
този,защо се меси и за къде се е разбързал?хахаха сън не го храща,приспал във варна хахаха