Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор

Американският интерес е енергийна сигурност и разнообразяване на източниците
17 юли 2010 12:50,
93
Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор
Снимка: БГНЕС

Американските интереси са осигуряване на енергийна сигурност в България и диверсификация на енергийните източници. Това заяви псланикът на САЩ Джеймс Уорлик в коментар на подписването на пътната карта за „Южен поток”.

Русия е сигурен енергиен партньор, допълни американският посланик.

Джеймс Уорлик се срещна с кмета на Варна Кирил Йорданов и областни управител Данчо Симеонов.

По време на разговора с областния управител са обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на алтернативните източници на енергия. Една от тях е шистовият газ.

Уорлик следял събитията в „Евксиноград” с огромен интерес и нямал търпение да научи повече информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Де бре убавецо,като как ти звучи наглостта на вашингтонският гаулайтер-"американските интереси са осигуряване на енергийна сигурност на България"Това преведено умнико в прав текст е смокиновият лист на ционисткомасонската политика на намеса във вътрешните работи на суверенните държави.По образно Харолд Пинтър го каза в София-тяхната философия е целуни ми *** или ще ти разбия мутрата!Що не питаш посланик Урко и за ЕРП-та?Какво ли ще ти отговори умника?
27
9
 
2
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Chevron е водеща американска компания. Известна е с високото качество на произведените петролни продукти - тъкмо техни продукти ползват за тестване на нови автомобили. Името също е оригинално: с френски корен, за обозначаване на особени отличия и заслуги; Chevron се наричат и елементите на измислената "Звездна врата". Така че Уорлик изпълнявайки заръките на своето правителство, има добри намерения. Не трябва да се отрича нещо, защото идвало от Америка; нито пък да се превъзнася. Обективна оценка
26
8
 
1
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 13 години
"Договор с Русия не струва дори хартията на която е подписан!"
25
4
 
6
 
! Отговори
Шматко преди 13 години
Уорлик да не се държи като генерал гобернатор и да дава изявления . Туко виш стане персонанонграта . Ама не се очудвам нали Борисов е на хранилка при него . Сега и Ердуган като му напълни джобовете може за химн да ни сложи и БАТАЛЬОНА СЕ СТРОЯВА .
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурен, защото няма друг !!!!
23
7
 
8
 
! Отговори
докога преди 13 години
Докога ще търпим тоя мазник да се меша във вътрешните работи на страната.Да направим петиция срещу него да го отзоват.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обикновен лобист , само дрънка за куцата технология на шеврон за производство на газ от шисти , ам доста по скъп излиза дори от сегашната цена.
21
5
 
6
 
! Отговори
Да бъде ЕКСТРАДИРАН! преди 13 години
Лелел егати кучето е тоя Уорлик... Какво ходи само да души покрай руско-българските проекти. Какво се меси той в нашите дела? Да бъде ЕКСТРАДИРАН!
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ТОЗИ АМЕРИКАНСКИ-ИЗМАМНИК ДОКОГА ЩЕ НИ ГО НАСАЖДАТ И ПОКАЗВАТ ПО БГ-ТВ.ДА СИ ГЛЕДА ЕВРЕИСКОТО ГЕТО-САЩ ,
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу американския и турски шпионин Бойко Борисов!
18
8
 
6
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
До Shark от Ю2Глупости, че сме загубили руските пазари, бесепарска измишлютина.Изнасяй в русия колкото можеш, внасяй колкото искаш, но...Русия го прави на пазарен принцип чрез долари. Конвертируемата Рубла руснаците е премахнаха за всички, не само за нас. Но бълг. комунисти демагогстватс истините.
17
8
 
8
 
! Отговори
Чети история бе 17.. преди 13 години
БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ВАСАЛНА НА РУСИЯ И ТОВА И Е НЕЩАСТИЕТО!ТОЧНО ЗА ТОВА Е СЪСЕЧЕН СТ.СТАМБОЛОВ---ЗАЩОТО Е ПРЕЧИЛ НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ!ИЗБИЛ Е ВСИЧКИ РУСОФИЛИ ОТ ПРЕВРАТА СРЕЩУ КНЯЗ БАТЕНБЕРГ,КОЙТО РУСИЯ ИЗГОНВА ОТ БЪЛГАРИЯ!!
16
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ и русия имат много взаимни интереси, а и проблеми. И сега американския посланик давайки едно рамо на българското правителство в тези трудни преговори са единственните, който могат да ни помогнат и го правят, значи не сме сами и руснаците ще го забележат. Голямо благодаря от името на чесните Българи.
15
4
 
13
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Под робство на САЩ не сме били, ама под тяхна зависимост може и да станем. Между другото припомни ми кога бяхме под руско робство. Изнасяхме си продукцията,те ни плащаха добре и ние живеехме добре. И сега още щеше да е такака ако не бяхме изпуснали руските пазари. Ти на това ли му викаш робство.
14
10
 
6
 
! Отговори
МЕДИНА АЛБА.... преди 13 години
РУСИЯ ИМА НАВИКА ДА ИЗВИВА РЪЦЕ ....АМА, НЕ И ТОЗИ ПЪТ!БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ БЯХА ДОБРЕ ЗАЩИТЕНИ ОТ ГЕРБ!ПРИСЪСТВИЕТО НА УОРЛИК, ИДВА ДА ПОКАЖЕ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМА И БЕЗЗАЩИТНА,КАТО В МИНАЛОТО!БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА ЕС И НАТО ---РУСИЯ ,ТРЯББВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ЕВРОПА!СКОРО ЕВРОПА ,ЩЕ ВЪВЕДЕ ЕДИННИ ЦЕНИ НА ГАЗТА ЗА ВСИЧКИ ЧЛЕНКИ !!!!ТОВА ,ЗНАЧИ КРАЙ НА РУСКИТЕ ИГРИЧКИ И ДАЛАВЕРИ С ЧЕРВЕНИТЕ ДУПЕДАВЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ!
13
2
 
9
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Ами за да се интересуват, толкова много от преговорите, явни ги стяга чепика. Да не би да се върнем в орбитата на Москва.То какви американски инвестиции по това време в България. Единственият завод край Севлиево , отдавна не е тяхна собственост. Останаха само хората, гълтали отровите им.
12
11
 
6
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
Никой му не прави впечатление г-н Уорлик, защото под робство и зависимост от САЩ не сме били никога, но българските русофили треперят естествено за руските интереси да ги не засегне някой. Българските предатели са по опасни от руските интереси, така си е.
11
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така г-н посланик ! Падналите (Русия) не требе да се ритат. Малко благи думички, за да се чувстват добре и те.
10
7
 
6
 
! Отговори
БРАВО НА Чичо Сам... преди 13 години
Г-Н, УОРЛИК,ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ,АКО НИ ИЗПЪРЖИТЕ ПАК ,КАТО НАВРЕМЕТО..... В ЯЛТА!НЯМА ДА ВИ ГО ПРОСТИМЕ ,ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!ДЕСАНТА, ТРЯБВАШЕ ДА Е В ГЪРЦИЯ ,А НЕ В НОРМАНДИЯ!ДОБРЕ ,ЧЕ НАБЛЮДАВАТЕ ВСИЧКО ТОЗИ ПЪТ.....!ДАНО ,ДА СТЕ КОРЕКТНИ ИГРАЧИ!
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик - този натрапник вреден, се вдигнал та чак до Варна отишъл ... Да е по-близо до преговорите, дано може да пречи повече , г-н Колониялния уравител.И кой му иска мнението, нали сме независима страна? На всяка манджа мериудия и върти суче, все ще искара, че се бори за наш интерес. За такива викат - По-голям католик от папата се извъди