Оборотът в търговията на дребно расте

Скокът е с 2,1% през януари
Обновена: 7 мар 2011 13:00 | 7 мар 2011 13:00, Красимир Ангелов
14
Оборотът в търговията на дребно расте
Снимка: Булфото

През януари 2011 оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени се повишава с 2,1% спрямо предходния месец, показват предварителни сезонно изгладени данни на НСИ.

Увеличение се наблюдава в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3,4% и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0,2%.

Спад се наблюдава в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 6,2%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 6%, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0,4%.

Спрямо януари 2010 оборотът, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, се понижава с 0,4%.

Ръст на годишна база е отчетен в три основни групи дейности - търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1,7%, и търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0,8%.

В търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника се наблюдава намаление съответно с 5,9%, 4% и 3,8%.

Още новини от икономика и политика
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: търговия на дребно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Toва е пълна ЛЪЖА!!!!! Имам 4 магазина и имам спад с 10% за януари, за февруари ми беше 20% спада от предходната година...
13
0
 
0
 
! Отговори
Purvanov: преди 13 години
E da ama ni preebavat po granicitea uj sme v EUROSUJUZA :(
12
0
 
2
 
! Отговори
Tikvarof преди 13 години
Оборотите на горива и смазочни матриали растат защото се следят по-прецизно от НАП от 2011г. Намалиха леко сивия сектор и това отразява ръст на оборота... но това не е ръст на бизнеса а озаконяване на част от сивия. Срива е навсякъде не се притеснявайте !!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ясно, когато растат цените, то и оборота ще расте, каквото и да сте маскирали под "съпоставими цени". Това значи или, че се е увеличило потреблението на стоки, които не са поскъпнали или въобще не значи, че продажбите са се увеличи за поскъпналите стоки. Тая нови с каква цел беше?! Да кажем, че икономиката е живнала или ... От утре почвам да купувам по - скъпа нафта, та чак не мо*а да се запра ...
10
0
 
1
 
! Отговори
Торбалан преди 13 години
Айде бе, то държава няма,камо ли пазарна икономика и какви са тези увредени мозъци дето дават прогнози за това или онова .....................
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
т.е. превод значи следното: растат страшно бързо някои от цените, догонват тренда на благородните метали....
8
0
 
2
 
! Отговори
mery преди 13 години
Не знам къде го виждат този ръст в търговията на дребно! Работя в сервиз за поддръжка на касови апарати и моята статистика показва, че всеки месец се затварят все повече обекти! Май накрая няма да остана апарати за връзване с НАП!
7
0
 
3
 
! Отговори
додо преди 13 години
Всичко расте, само заплатите не... Хвала на такава пазарна икономика! Сигурно и доходите на мутрите растат, ама никой не ще да каже...
6
0
 
2
 
! Отговори
Оборотомер преди 13 години
Нормално да расте оборота на стоките, на които им се покачва цената. Някой пак ни взима за балъми. Тук пропуснаха да кажат за пореден път, че вече излизаме от кризата. Май един министър го беше казал преди половин година.
5
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм..че тооооо..освен търговия в търговска България друго не вирее вече тук след 89 година...спомням си че и Дянков се сети трудно че сме произвеждали матраци в световен мащаб...смях нали..при положеие че на пръсти се броят колко предприятия с по няколко работника все още съществуват...*** то от кабинета си и от назаинтересованост как да знаеш я
4
0
 
4
 
! Отговори
не разбирам преди 13 години
заглавието е че оборота расте а после говорят че във всичко има спад с изключение на горивата и смазочните материали
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dali Inflaciia ili ne...Fakt e 4e pove4e pari sa pohar4eni!!!(Vse niakoj gi ima!) Osven da se oplakvate i mrankate...drugo ne mojete!
2
1
 
14
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Оборота расте от инфлацията, не от друго - а като стоки оборота намалява!
1
1
 
9
 
! Отговори
марадона преди 13 години
Айде и ви почнахте със сънищата!!!!!!!!Хахахахахахаха