Гърците си искат в еврозоната

Доверието в управляващата партия ПАСОК стигна дъното
Обновена: 27 сеп 2011 10:44 | 27 сеп 2011 07:27, Красимир Ангелов
32
Гърците си искат в еврозоната
Снимка: Reuters

Над три четвърти от гърците са твърдо убедени, че страната им трябва да остане в еврозоната, но малко над 50 процента признават, че има опасност Атина да обяви фалит в следващите два месеца, сочи проучване на агенция, цитирано от Ройтерс.

Според проучването 77,8 процента от гърците смятат, че страната им трябва да остане в еврозоната, а 15,8 на сто са на противното мнение.

54,8 процента от анкетираните изрзяват опасения, че Гърция ще обяви дефолт по дълга си от 340 млрд. евро в следващите два месеца, а 44,3 на сто смятат, че такъв риск няма.

Анкетата показва също, че рейтингът на управляващата партия ПАСОК е спаднал още повече за сметка на консервативната опозиция - ПАСОК има подкрепата на само 15,5 процента от гърците, а опозиционната партия Нова демокрация се ползва с одобрението на 22,3 на сто.

Това е най-ниският рейтинг на ПАСОК, който съм виждал от десет години, каза Такис Теодорикакос, директор на социологическата агенция GPO.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Гърцияфалит на Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да искат? Нали само на това разчитат, за да не изпопукат от глад мързелите!
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей бравоОт както разбрах, че гърците са много зле, толкова зле, че даже по-зле и от нас, трета нощ вече спя спокойно!
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че ще искат. Тях ЕС ги направи бели хора, а ние от бели станахме аборигени.Сега пък трябвало да ги подпомагаме. Ще ни вземат и цървулите.
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе аре стига бе...тука некви гърчета ми се изказват на криво, а в същото време баба му и дядо му в гърция вземат на всяко първо число от месеца 6000 евро пенсии (2 пенсии по 2800 - 3000 евро) и сега ми мрънка, че ги "орязвали" и пенсиите им щели да бъдат по 1800 евро...глад трябва за вас, че да се научите да се разстилате според чергата си....ТОВА СА НЕРЕАЛНО ВИСОКИ ПЕНСИИ...противоположно на нашите НЕРЕАЛНО НИСКИ !!! така че въобще не сте за жалене...
26
2
 
18
 
! Отговори
go moraki преди 12 години
Naprotiv, marzelivi sa, i to dosta! Narod koito izliza da protestira na ulicata, 4e sa mu uveli4ili rabotnia den ot 7,5 chasa do 8 chasa, ne moje da byde v moite o4i trudoliubiv!
25
2
 
21
 
! Отговори
123 преди 12 години
за гърците ние сме *** държава и втора ръка хора
24
2
 
19
 
! Отговори
били преди 12 години
сега ще Германците и Французите ще си поделят апетитните гръцки островчета , акрополчета и прочее ,и да видим кой в крайна сметка ще е печелившият.
23
7
 
21
 
! Отговори
moraki преди 12 години
Zashto opliuvate naroda na Greece? Xorata ne sa marzelivi !!! Tova, 4e im xaresva da se veseliat i da si hapvat, ne e porok !!! Vsi4ki balkanski strani sa taka. Tuk pove4e ot neshtata,koito se pisat, se pishat naizust, ot xora, koto nikoga ne sa jiveli v Greece. Kali sas mera !!!
22
1
 
19
 
! Отговори
До номер 20 преди 12 години
Ех пич, много се радвам на хора като теб. Такива хора ми правях по светъл деня и има причина да съм малко по ведър
21
1
 
20
 
! Отговори
gotin преди 12 години
Ако ги изритат от Еврозоната, спират парите и големите заплати, пенсии итн. Въпрос на времее да осъзнаят, че стандартът им на живот е балон, който се спука. Сега са на изкуствено дишане, на системи, които пълнят останалите държави. Защо продължава това?
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Jiveq v Bulgariq ot 4 godini i ve4e moga da kaja 4e q obi4am tazi strana,tova 4e ima kompleksari i super-tupi Bulgari go znaex otdavna,radvam se 4e te sa malko a pove4eto ot vas ste iunaci.imam edin vupros kum tozi sait-***:za6to vseki boji den publikuvate pone po edna super sme6na poluverna statiq za Gurciq i polojenieto i?za6to se zanimavate do tolko s nas?ostavete ni na mira,nie 6te se opravim skoro i kusno,pi6ete pove4e za problemite v Bulgariq,koito za sujelenie sa mnogo v momenta...
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам кво искат гърците, ама като гледам всички млади и кадърни са извън бг-то. А тия дето все още не са заминали, нека се огледат наоколо - таз Европа ни превърна в гробница. А като гледам гръцките села - приказка. А пък вие им бройте дълга, който и без друго скоро ще им опростят.
18
6
 
24
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Тия гърци са по-бетер от ***,всъщност те са си такива,мързи ги да работят свикнали са да получават помощи и като им затворят кранчето почват стачки,бунтове и т.н. Та нали и ние сме в еврозоната,да вземем да следваме техния пример,лошо ли ще ни е....... :))))
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че искат в Еврозоната ТА ДА МОЖЕ ДА КАРАТ НАСИЛА ДРУГИТЕ ДА ИМ ПЛАЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ.АКО НЕ БЯХА НА ЕВРО ОТДАВНА ДА СА ФАЛИРАЛИ.
16
2
 
40
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 12 години
Не ходете на гости на мръсните византийци!Те още ни броят за втора ръка хора!
15
2
 
44
 
! Отговори
BG-европеец преди 12 години
Как няма да искат ЕС - майката-хранилка. Дадоха им милиярди, вкл. за пенсии (сега ще намаляват максимума на 1200 EUR!!!), позлатиха ги. За България ще ограничават фондовете - вече няма пари. А ние ще се включваме във фонда за подпомагане на изпадналите като Гърция държави??!!
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7, точно благодарение на еврото гърците получаваха неограничено евтини кредити, защото всички се надяваха, че ако има проблем Германия и Франция ще платят сметката за да спасят репутацията на еврото!Ако бяха останали с драхмата нямаше да могат да получат и 1/3 от заемите които получиха и нямаше да има какво да раздават като високи заплати, пенсии и т.н.
13
2
 
21
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
И всички сомалийци са виетнамци. :)
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпкяч, лошото е, че както се очертава ситуацията ще им отпишат 50% от заемите и няма да се наложи да връщат всичко! Ще им пуснат кранчето, както пускат тока на ромите за да има социален мир...
11
3
 
33
 
! Отговори
тъпкяч преди 12 години
Хора, не се притеснявайте за това, че гърците живеят на гърба на Европа. В днешно време безплатен обяд няма, тия пари, дето са ги взимали досега ще ги връщат дълги години. Доста поколения млади гърци ще трябва да се дупят на различни нива, отплащайки се за тези средства, които им се отпускат сега. Така че споко, нищо няма да остане така ;)