Фирма на Васил Божков запорира активите на БДЖ

Запорирани са дяловете в капитала на БДЖ Товарни превози ЕООД
Обновена: 9 ное 2011 20:45 | 9 ное 2011 20:45,
113
Фирма на Васил Божков запорира активите на БДЖ
Снимка: архив, Булфото

"Трансимпекс" АД е запорирало активите на БДЖ чрез частния съдебен изпълнител Стоян Якимов, показва съобщение в Търговския регистър.

Според запорното съобщение Холдинг "Български държавни железници" ЕАД дължи на "Трансимпекс" АД 7 464 892,23 лв. към 17 декември 2009 г. Натрупаните лихви са 1 523 231,37 лв., а дължимите такси са в размер на над 232 хил. лв.

Запорирани са дяловете на БДЖ в капитала на "БДЖ Товарни превози" ЕООД и "БДЖ Пътнически превози" ЕООД. Така може да бъдат осуетени плановете за продажба на "БДЖ Товарни превози" ЕООД.

"Транс Нове" ЕООД е най-големият собственик на "Трансимпекс" АД с дял от 42,12% по данни към 13 юни 2011 г.

 "Транс Нове" е собственост на "Вато 2002" ЕООД, която на свой ред притежава и 5,6% от капитала на "Трансимпекс" АД.

Собственик на "Вато 2002" ЕООД обаче е "Нове Холдинг" АД, 98% от който са притежание на Васил Божков.

Запорът може да ускори фалита на БДЖ, тъй като всички други кредитори на дружеството ще потърсят вземанията си. Доставчиците на БДЖ ще искат предплащане на услугите и стоките си поради реалната опасност да не получат плащане.

Поради опасността от фалит клиентите на БДЖ ще се стараят да не поръчват услугите му, защото последните може да не бъдат изпълнени.

 Още финансови новини в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: БДЖзапордялове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
14
 
! Отговори
ех,дечица преди 12 години
От 1988 г.митарствам по най-богатите страни на Майката Земя и до сега не съм срещнал щастлив емигрант.Не поставяйте знак за равенство между пари и щастие.Който не се е мъчил с шведска съпруга като мен,няма да разбере....дълъг разговор.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kadarni kradci kato cherepa parvi tr.da sa na vajeto takiva na besilkata ili v belene.te sami znaia che sa za tam .
88
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Васил Божков къде е... вие даже нямате право да го коментирате, просто не сте му от класата(или близо до нея). Вместо да плюете, трябва да се вдъхновявате от чуждия успех....но..... вие сте тесногръди.И за това ще си мизерствате. Желая му успех в битката с БДЖ!
87
2
 
7
 
! Отговори
spravedliviq преди 12 години
abe na toz nqma li koi da my prasne 4erepa?takiva kato nego pogybiha balgariq!!!zar4e.... p.s.za6to vi e strah da my napi5ete prqkora be jurnalisti4eski mi6ki???
86
0
 
16
 
! Отговори
zzz преди 12 години
до 87Защото си *** - обратен ***.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a be choveko,mnogo si gnusen!!!!!!!
84
2
 
10
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Виж сега в Дания който нищо не може да прави получава 1600 Евро .Ти си глупавия не се изказвай неподготвен мамино синче!!!
83
2
 
10
 
! Отговори
До 76 преди 12 години
Не става въпрос дали човек има умения-този,който ги има в повече печели по-добре-да,но на Запад и на по-обикновения човек му е осигурено оцеляването поне!
82
2
 
5
 
! Отговори
edna balgarka преди 12 години
cqla evropa e zategnala kolanite ,samo vie komynist4eta kakvo mrankate .vali garmi va6ite pensii makar i malki idvat vseki mesec .pitaite mladite kak jiveqt ,kato im izbirahte godini nared va6to bsp .na tozi hal sme ot godini ,kakvo mrankate sega .
81
3
 
24
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Десетина такива частни фирми могат да сринат икономически държавата - къде блее това правителство.
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10 години преди Октомврийската революция, тези заради които и била тя са били предупредени, че ще бъде нещо страшно. Е, никой не си е взел поука и тя наистина е било нещо страшно. Същото ни чака и нас.
79
6
 
41
 
! Отговори
иван преди 12 години
*** и БДЖ преебаха бърза помощ и БАН и въобще целия народ.Боко Тиквата и американския му покровител *** Уорлик закопаха България.България беше,ние не сме държава а най обикновена колония.Все по зле и по зле.
78
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все пак догодина излиза нов модел бугати, какво по-хубаво от това да си го купиш с лихвите които ти дължи бдж...?
77
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далаверката излиза вече наяве:)))) След като спечели лот след лот на магистралките, сега вече и в БДЖ:)))))) Нищо случайно:)))
76
1
 
27
 
! Отговори
куреец преди 12 години
Я кой искал да си напазарува товарните превози на БДЖ. Врътки, далавери, кражби, а народа му *** отгоре, а той си мисли, че шоколад вали.
75
17
 
10
 
! Отговори
До 62 преди 12 години
Веж сега време е вече да погледнеш истина в очите! А истината е че не държавата, не предприемачите в България, не чуждите компании развиващи дейност в нашата родина и т.н. са ти виновни, че ти живееш лошо, че не изкарваш повече пари от другите и т.н. Проблема си е изцяло в теб - ти си този които няма умения, няма знания, няма качества и т.н. за да успее в живота.
74
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Връзки с организираната престъпностИмето на Божков се споменава в изтеклата чрез Уикилийкс кореспонденция на посолството на САЩ в България. Заедно с Тодор Батков, Гриша Ганчев и братята Красимир и Николай Маринови Маргините, Божков е даден като пример за някои от най-известните връзки на българския футбол с организираната престъпност. Пак според изтекла през Уикилийкс информация, през 2009 г. временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Джон Ордуик в дипломатическа грама определя Божков като най-печално известния гангстер и констатира, че Божков все още е активен "в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета, и в незаконната търговия с антики"
73
0
 
0
 
! Отговори
До 68 преди 12 години
Приятелю ти си толкова неграмотен, толкова с далече от тази тема, че въобще не искам да си губя времето да ти обяснявам какви глупости си написал.
72
1
 
15
 
! Отговори
Уорлик преди 12 години
Харесва ми как Тиквестите унищожават славянските окупатори!!!
71
1
 
20
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Ба.ти държавата! Хубава си ни е страната ,но държава няма. Щом за 20 години никой не се хвана да проследи парите на въпросния господин, а към днешна дата той бил кредитор номер 1 за каква държава може да говорим!? Както твърдя винаги, ние сме бананова република. Но като гледам не само ние страдаме от политическата класа ,а целия свят. Дали ще доживеем деня в който лафа "убий политик, спаси света" ще стане реалност?!