Фирма на Васил Божков запорира активите на БДЖ

Запорирани са дяловете в капитала на БДЖ Товарни превози ЕООД
Обновена: 9 ное 2011 20:45 | 9 ное 2011 20:45,
113
Фирма на Васил Божков запорира активите на БДЖ
Снимка: архив, Булфото

"Трансимпекс" АД е запорирало активите на БДЖ чрез частния съдебен изпълнител Стоян Якимов, показва съобщение в Търговския регистър.

Според запорното съобщение Холдинг "Български държавни железници" ЕАД дължи на "Трансимпекс" АД 7 464 892,23 лв. към 17 декември 2009 г. Натрупаните лихви са 1 523 231,37 лв., а дължимите такси са в размер на над 232 хил. лв.

Запорирани са дяловете на БДЖ в капитала на "БДЖ Товарни превози" ЕООД и "БДЖ Пътнически превози" ЕООД. Така може да бъдат осуетени плановете за продажба на "БДЖ Товарни превози" ЕООД.

"Транс Нове" ЕООД е най-големият собственик на "Трансимпекс" АД с дял от 42,12% по данни към 13 юни 2011 г.

 "Транс Нове" е собственост на "Вато 2002" ЕООД, която на свой ред притежава и 5,6% от капитала на "Трансимпекс" АД.

Собственик на "Вато 2002" ЕООД обаче е "Нове Холдинг" АД, 98% от който са притежание на Васил Божков.

Запорът може да ускори фалита на БДЖ, тъй като всички други кредитори на дружеството ще потърсят вземанията си. Доставчиците на БДЖ ще искат предплащане на услугите и стоките си поради реалната опасност да не получат плащане.

Поради опасността от фалит клиентите на БДЖ ще се стараят да не поръчват услугите му, защото последните може да не бъдат изпълнени.

 Още финансови новини в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: БДЖзапордялове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
ваш Вас. Бож. преди 12 години
Има един турски сериал "Сбогом, Румелия". Действието се разива през първото десетилетие на 20 век в Македония и периода след Балканската война. Важното за нас е че турците си наричат "македонските ***" с истинското им етническо име - "булгарлар". Та мисълта ми е че в момента се пише сценария за последните серии от сериала " Сбогом, България".
9
7
 
30
 
! Отговори
ВСЕЗНАЙКО преди 12 години
E на Божков ще е , фирмата на дядо ми ли ще запорира БДЖ-то.. тези новини ги знам вече, знам че Боко е рязал лента днес, знам че очилатия *** ще даде по 20 лева на изкуфелите пенсионери да се радват на Коледа, а младите които крепят все още и хранят тази държава им се ръгат още по-големи данъци, знам че Доган няма да го осъдят никога за нищо, онази туркиня Емел Етем тя източи от 'Бедствия и Аварий' МИЛИАРДИ и нея даже не я споменават вече ;) Всичко знам, дайте нещо което не знам напоследък ?!
8
4
 
29
 
! Отговори
ставка за хазарта преди 12 години
ВАСИЛ ПЛАТИЛИ СИ ДАНЪЦИТЕ ?
7
5
 
30
 
! Отговори
жепеец преди 12 години
Бойко и мулти-мафиота Божков в братска юдина целувка...срещу държавата в лицето на БДЖ. Но до не забравят, че Господ гледа...и разплатата му ще няма да закъснее.
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ ще платят много висока цена за фалита на БДЖ след като 2 години точно частни фирми на ГЕРБ доизточиха и ликвидираха БДЖ по схемата с умишления фалит на Кремиковци. Сега ГЕРБ ще трябва да обясняват на избирателите си защо спират влаковете и София и цялата страна е блокирана и без жп транспорт.
5
4
 
26
 
! Отговори
Да! преди 12 години
Началото на края!!!
4
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
както върви всичките 13000 бедежейци ще останат без работа а не само 2000 от тях. И сигурно пак правителството ще им е виновно....
3
2
 
34
 
! Отговори
за 3 преди 12 години
Не това е влака бг! В който ти се возиш.
2
8
 
11
 
! Отговори
САС преди 12 години
ТОВА НА СНИМКАТА БЪРЗ ВЛАК ЛИ Е?
1
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те продадоха България!