Работодателските организации бойкотират тристранката

Били несъгласни със закона на Янев за публичност на имуществото
1 апр 2013 21:15,
43
Работодателските организации бойкотират тристранката
Деяна Костадинов свика утре заседание на тристранката. Снимка: БТА

Всички национално представителни работодателски организации напускат Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата.

На провелата се днес среща в БТПП четирите национално представителни работодателски организации взеха решение да се подготви декларация до председателя на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), с която да се обяви, че напускат Съвета.

Работодателските организации изразяват несъгласие с противоконституционните промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. Решението за прекратяване има незабавен ефект, се посочва още в съобщението.

Промените, предложени от лидера на РЗС Яне Янев, предвиждат пред Сметната палата да декларират доходите и имуществото си всички представители на тристранката (синдикалните лидери и представителите на работодателските организации).

Утре в Министерски съвет ще се състои заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се очаква да бъдат обсъдени мерките, предприети в икономическата и социалната сфера.

На заседанието, свикано от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, ще бъде обсъден и проект на Актуализирана стратегия по заетостта на България 2013-2020 г.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Фън Шуй преди 11 години
Тази ще я обичам чисто гола
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ааа 38, ти *** ли носиш или какво за пръв път чувам такива думи :D
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
разбира се, че публичността на доходи и имоти трябва да е само за тези, които харчат публични средства и тези които са на изборни държавни/местни длъжности. Иначе всеки си подава данъчни декларации,но те не са публични. Публичността като критерий не идва от любопитството, а е във връзка с изборната длъжност и харченето на публични пари. Така че закона е безсмислен,противоречащ и трябва да бъде отменен (Конституционния съд предполагам ще го направи).
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бизнес, ама български. Имаме си чисто българска дума за това. Алъш-вериш. Или гешефт. Далавера.
30
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Нещо не си разбрал-в Кипър няма "конфискация" на депозити,няма и "данък"(нищо не отива в държавата).Има несъстоятелност на 2 банки,като негарантираните кредитори над 100х евро си УЧАСТВАТ ПО ОБЩИЯ РЕД в процеса на несъстоятелността.Тъй като активите не са читави(голяма част са в гръцки дълг и лоши кредити),удовлетворението на кредиторите (големите депозанти) ще е само частично,примерно наполовина,това е. Фалит като всеки друг фалит на фирма,най-обикновен.Ще ви се да вземете от общото,но не може!
29
1
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
така е, тя причината да са срещу закона на Янев е и принципна. Частния бизнес пълни държавната хазна, няма логика да искаш публичност за този, който я пълни. Публичността на доходите и имуществото като принцип е за тези, които ХАРЧАТ бюджетни средства, и са на изборни длъжности. А иначе по данъчните закони всеки си подава лична данъчна декларация и си носи отговорност, но тя не е публична и за частния бизнес разбира се че не трябва да е публична. Любопитство добре,ама не е оправдано.
28
1
 
5
 
! Отговори
Bobo Zander преди 11 години
Продавачът към Д.К.: Метлата да Ви я опаковам ли или направо ще си я яхнете?
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работодателските организации бойкотират тристранката............Що им е да ходят? Те там си имат представители в лицето на държавата!Да не са луди да си губят времето с глупости? Времето е парииии
26
3
 
13
 
! Отговори
asd преди 11 години
По правилно е "Робовладелчески организации".Щото масово се държат като такива.
25
2
 
12
 
! Отговори
Принц Иршу преди 11 години
Tо това май е най-адекватния закон от последните 23 години! Синдикалистите нали са честни защо не искат да разберем колко пари имат, нали уж са на заплати от 1000 лева.
24
2
 
10
 
! Отговори
Мнение - продължение преди 11 години
Като уж нямаме производителност, защо нотариусите не си занижат 10-пъти таксите, за да се изравнят с нашите доходи, както и държавата при държавните такси по прехвърляне на имот, разрешителни и т.н. други такси, чийто размер е все едно получаваме нормални доходи като граждани на ЕС. Всичко е една лъжа, за да им слугуваме без пари. Край! Стига толкова бедност - 23 години се предостатъчни. Редно е не само държавата ни да бъде член на ЕС, но и Ние гражданите да станем такива!
23
3
 
13
 
! Отговори
Мнение - продължение преди 11 години
Крайно време е вече българските бизнесмени да разберат, че ти като работник не си им длъжник, че работиш за тях и те ти плащат за свършената работа по силата на договор т.е. има сделка между двамата. За съжаление по този цената на труда по този договор реално го определя държавата и в момента е в пъти изкуствено занижен, за да може монополно бизнеса да прибира парите от труда ни. Законът го позволява, а законите ги пишат лобитата на бизнеса!
22
3
 
14
 
! Отговори
Мнене преди 11 години
Щом получаваш облаги - ще си носиш кръста! И аз съм за публичност и прозрачност. Тогава ще стане ясно, че минималната заплата от 310лв е противоконституционна и нереална, целяща да защитава комфорта на "богатите". Ако всеки доход стане публичен ще стане ясно на всички, че европейските доходи в България не са мираж, а отиват в джобовете на шепа хора, които просто не искат да плащат. Крайно време е българския бизнес да се научи, че труда се заплаща реално,а не имагинерно.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янев е прав по принцип, но в същото време Янев не казва какво ще прави с тази информация. Ако тези данни се използват за вдигане на данъците на богатите, тогава е добре. Но Янев може да цели мерките с цел да знае кого да изнудва и рекетира за пари.
20
2
 
4
 
! Отговори
edin od vsichki преди 11 години
Ja,naschata pischman burjoazia,se pritesni,che ,ste i vidjat ograbenoto za poslednite 20 d,mai zapochva da mi haresvat ideite na tozi kabinet.Za jalos naroda spi prez tozi promejdutak od vreme,i ne osazna,che njakogaschnite komunisti,prez toja sastia period,stavaha KAPITALISTI.
19
2
 
15
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Разкриването на доходите на тези лица автоматично ги прави клиенти на правосъдието.Фактът, че напускат показва колко законни са доходите им - ха-ха.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние и без това се досетихме, че така ще направят.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще напускат ами. Не щат да разберем къде са ни парите.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сьюзът на работодателите напуска?! Прав им път! Ура, най-после!Да напуснат отвсякъде.
15
2
 
22
 
! Отговори
Помислете,хора преди 11 години
Работодателските организации това са тези,които ни е..ват ***.ата! Именно те са картелите и техните споразумения са против всички нас! А синдикатите отдавна продадоха нашите интереси!