Очакваме 4% ръст на руските туристи у нас през 2014 г.

Вече е издадена туристическа виза № 200 000 от консулството ни в Москва
Обновена: 6 юли 2014 13:16 | 6 юли 2014 09:45, Екип на Bulgaria On Air
40
Очакваме 4% ръст на руските туристи у нас през 2014 г.
Снимка: Impact Press Group

Близо 4% ръст на руските туристи у нас очакват през 2014 г. от министерството на икономиката и енергетиката. Това заяви във Варна зам.-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, предаде агенция "Черно море".

"Увеличават се не само руските летовници, но и гостите от Украйна", коментира Ботев.

Зам.-министърът се похвали, че вече е издадена 200 000-та туристическа виза от консулството ни в Москава. Тя е на името на жена, която ще почива в Албена, поясни зам.-министърът.

Той коментира, че тази година се очаква ръст на посещението на туристи от Русия у нас, въпреки негативните прогнози от началото на сезона, които бяха породени от конфликта между Украйна и Русия.

Още новини от България вижте в телевизия Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
o преди 9 години
До един българин: Ти за кога последно беше на българското черноморие за повече от седмица, наясно ли си, че ако не са руснаците апартаментите по морето ще са празни, ако чакаме на тъпите скандинавци с ол-инклузива им-гладни сме умрели....като вземете да се изказвате неподготвени...
31
0
 
3
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Emi ochakvaite si ....
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe ohluv qsno li tie che chernomorieto e izkypeno ot rysnaci obshto sa 250 260 hiliadi choveka papagal takav aman ot *** koito samo kradat i ne sa v chas .....
29
4
 
2
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Наскоро гледах видео репортаж от украинска телевизия. Вече имало някакъв сайт, не мога да го цитирам но ще преразкажа: Залгавието му на английски е "Ноу рашънс дот ком".Там човек може (по целия свят) да си намери курорт в който няма руснаци.Дори украинците са пропищяли от нахални руски туристи.Не само че се напиват като ***, но се държат господарски и смятат че украинците са длъжни да им целуват краката.Половината репортаж беше на руски затова го разбрах. На украински не го разбирам.
28
8
 
4
 
! Отговори
николаев преди 9 години
Защо Ви са на България русски туристи нали Вие българите не ни искате.Поканете туристи от Европа САЩ Украйна .Ние сме лоши те ,те добрите .Ние ще си харчим парите в Гърция ,Турция и в наш Крим и няма да Ви се натрапваме.Много наши не искат в България заради лошото отношение на българите към Руссия .Болно ни е но истината е такава.Ние губим но и България губи приятели в Россия.Вие не искате Южни поток не искате наши инвестици в АЕС застанахте на страната на фашистите в Киев а искате наши туристи.
27
0
 
0
 
! Отговори
ilios преди 9 години
tova na starata Vi snimka plaja na kazarmite li e?na 2 etaja li sa nastaneni pod chadarite ili na 3, dnes.bg?
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
80 % от руските туристи са супер бедни .Каква е файдата от тях не знам . Само за пълнеж
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 25 от славянинВ близките години очаквам референдум на руснаците по черноморието ни за присъединяването му към РФ, А ПО-НАТАТЪК И РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! АМИН!-----фен, стига си писал коментари до себе си :)ясно е че надник трябва да заработваш ама все пак гледай малко
24
0
 
9
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Всеки турист, независимо дали е руснак, немец, англичанин, румънец и т.н. е добре дошъл в България, стига да се държи културно, да спазва закона и правилата в държавата и да не създава дискомфорт на гражданите с пиянски изцепки по улиците.
23
0
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Потвърждавам статистиката в статията. По морето в момента българска реч не се чува. На всяка крачка снежно бели жени с руси коси и руски деца, говорещи на отчетлив руски език. Превзели са всички морски курорти. Дори магазините в областния град пуснаха надписи на руски по витрините си, за да примамват руските туристи. В Поморие пък има цял руски квартал, Малката Москва му казват. Искат там и руско училище да си откриват. Руснаците са тук, а не в Крим или Турция. Тук са и са много, настина много.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе хе.Както е тръгнало, скоро ще стане задължително всеки българин да кара седмица на родното море. А ако иде в чужбина - глоба. Мизерни нашенски хотелиерчета ...
21
6
 
3
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Ще си останат с чакането, сега рускините ще си пекът дупетата във вече руски Крим и приятелските Турция и Гърция а не във враждебната за тях България. Още през Април след посещението на Вигенин в Киев от руското министерство на туризма призоваха РУСНАЦИТЕ ТАЗИ ГОДИНА ДА НЕ ХОДЯТ В ДЪРЖАВИ ПОДКРЕПЯЩИ ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ В КИЕВ.
20
3
 
8
 
! Отговори
хаха за тъпака 14 преди 9 години
А,бе,Днес ли сте,вчера ли сте?Не ни занимавайте с *** измислици,що непипете за поредния американски шпионин арестуван в Германия?А на тъпака по номер 14 ще кажа само:Отдавна руснаците не дават 5 пукнати копейки за България,почиват си по най-известните и тузарски куророти по света..В българия идват само бедните пенсионери от Сибир,хаха..Като повечето даже са си купили жилища в БГ..Та ако и те се махнат,няма да има с какво скапаната ти партия,да ти плаща да плюеш по тях,хаха
19
3
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 години
Заповядайте братушки!Чалга,фалшив алкохол,дрога,селски тарикати,диваци,мутри,тарикати с чейндж бюра ви чакат като топъл хляб у бай Ганьовска България!
18
2
 
0
 
! Отговори
luka преди 9 години
reklamnoto tablo na selskata gara ima ogromen nadpis:Jesus kazva ne se strahuvaisamo viarvai
17
6
 
5
 
! Отговори
тъп бг преди 9 години
на бг черноморието могат да ходят на туризъъм само рюсняци и украйнци, при това требе да са нооо пияни и като това не им представлява трудност- вот и что получается!След което, бавно но сигурно ще изкупят сишкото бетон, после че кажат че бг ги притесняват че, официалния ез в бг не е руски, после:путин праща диверсанти маскирани като народоволци въоръжени до шия и :"я ваша тетя, приехала с москвы и буду у вас жить"!!! И това за 8 евр както по-долния пишещ е казал. Честито на печелившия *** бг!!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не си обяснявам този напън да развиваме морски туризъм в огромни мащаби,неотговарящи на природните ни дадености, щом Гърция е на разкрач място.Почивка в Родопите е наслада за душата.Но българска му работа."Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала крак".Ще си разсипем държавицата,защото алчността и лакомията са обсебили и без това глупавите ни управници.
15
7
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо с Айфон преди 9 години
Руснаците предпочитат предимно да почиват в Турция,Гърция и Испания!В Бг идват само алкохолици и наркомани от СССР.За тези индивиди село България е рай.
14
17
 
15
 
! Отговори
BIG AL ... преди 9 години
ТУК не е КРИМ !!!Махай се мужик кагебейски !!!ТУК е свободна и демократична БЪЛГАРИЯ , а не - губерния на путин !!!Крепостни ,вече, има САМО в Русия !!!Вземи си агентите със себе си !!!Никога вече - крепостни на мужиците !!Никога вече власт на ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО - в БЪЛГАРИЯ !!!ТУК е ЕВРОПА , а не Задунайская !!!
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От МВнР няма ли да се сетят да им махнат туристическите визи? Цялото Черноморие на тях чака да си изкара прехраната, а те и визи им сложили.