Няколкостотин души с депозити в КТБ на протест

Вложителите настояват да получат достъп до парите си в следващите дни
Обновена: 11 авг 2014 17:49 | 11 авг 2014 17:38, Бойчо Попов
84
Няколкостотин души с депозити в КТБ на протест
Снимка, БТА

Около 300 вложители в поставената под специален надзор от БНБ Корпоративна търговска банка протестираха днес пред сградата на Българската народна банка със скандирания "Оставка" и "Затвор",  съобщава БНР.

Акцията е организирана от Facebook групата КТБalive, в която в момента има над 4500 участници.

Още по темата
„Искаме от Управителя и управителния съвет на банката да започнат да си вършат работата, за която им плащаме, и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия. Ние не сме по-малко европейци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни“, се казва в съобщение на групата до медиите.

Протестиращите държат лозунги с надписи "Арест на виновните за КТБ", "Победа след 405 дни на улицата", "Бареков, върни парите в КТБ“. Хората настояват банката да отвори и спестяванията им да бъдат изплатени. Освен това настояват за среща с управителя на БНБ Иван Искров, каквато засега им е отказана. Представител на ръководството на институцията излезе и заяви пред събралите се, че банката не е в готовност да излезе и да говори с протестиращите.

Инициаторите обмислят постоянно присъствие пред централата на КТБ и пред сградата на БНБ до решаване на проблема. Обсъжда се и провеждането на голям протест на 18 август.

Акцията е добре охранявана от полицаите на БНБ, разположени са и допълнителни части на реда, които ограничават протестиращите в определен периметър.

Още по темата четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: протестКТБвложители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гражданите на България са отстранени от собствената си държава, а нейните институции са впрегнати да работят срещу тях. Интересите на групировки и олигарси подчиняват и корумпират цялата държавна машина, овладяват ресурсите и унищожават правовия ред
66
0
 
0
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
Е това е да си мизерен *** :). Нямаш кинти, нямаш притеснения и за петарка пишеш глупости и ръсиш мозък по форумите.А другите да му мислят. 61 млрд. депозити за крадене се събраха. Сега тестват матряла. Като видят, че ходят по 50-100 човека от 100 хил. засегнати ще преминат и към план Б - кат бутнат още банка - две и борду заминал. После Аржентинския вариант и курс евро - лев 30 кинта за евро. Еваларка матрял
65
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Президента също е съучастник. Това е заговор срещу България.Цели се разклащане и колапс на банковата система ,падане на борда, хаос в държавата , сриване на българския бизнес, вземане на голям заем от МВФ и тоталното поробване на българите с деситилетия напред.
64
0
 
1
 
! Отговори
И преди 9 години
Искров , Цацаров, Пеевски и компания-на разследване и в затвора!!БНБ-осъдена също.
63
0
 
0
 
! Отговори
do 76 преди 9 години
Zashtoto BNB e pod KONTROLA na njaKOI
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен506 млн лева и се оказаха изненадани че липсват .И за да няма липса на касата счетоводството е написало един ордер и готово.И освен това не съм участвал в никаква сделка за да си нося последствията.А и когато в сделка има неизпълнение или виновно поведение -има наказания по ЗЗД.Явно че сте много зле с законовата уредба но затова пък злобата дълбоко в сърцето ви е много голяма.Затова ,заради такива като вас сме на тоя хал.Не се търсят виновните и да се накажат а всеки вика
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИмате ли доказателства че са корумпирани?И те единствени ли са?И сега е лесно Не съм "работил с корупцията" ,а с договор съм си вложил парите и съм имал доверие на банковата институция каквато е КТБ .Всъщност ако някой е винове това е БНБ защото под нейно ръководство,надзор и контрол се е осъществявала дейността на тази банка.Значи и тя е в течение със всичко което става в тази банка.Защо не кажат от БНБ какъв контрол осъществяваха и как така не разбраха че от банката липсват тези50
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХората се организират чрез facebook и много ясно че са се организирали и да си направят плакатите А дали ще са на ръка написани или така какъв е проблемът и разликата.Или все търсим нещо гнило даже и в нещастието на хората.Явно че сте човек ,който не е пострадал от пладнешкия обир
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я тези спонтанно организирани депозанти май на едно място са правили плакатите ;)
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КТБ беше една лъжа. Всички банки даваха по 2-3% лихва, а КТБ 6-7 %. Това за депозантите тогава беше нормално. Те знаеха, че работят с корупцията (Василев, Пеевски, ДПС,...) но въпреки това, в името на печалбата те финансираха тази банка. Защо сега не посрещнат последствията от действията си? Когато участваш в сделка отговорността си е твоя - дали печелиш или губиш. Не може да изгубиш и да правиш стачка. Аз влизам в положението само на онези, които имат да получават до 100 000 евро.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ударът по КТБ е атентат срещу Българскоto общество. И да имате и да немате пари там, ако народа не възстане срещу поредният грабеж на Българите, с нас е свършено като народ и държава. Не може в 21-ви век да ни управляват като феодални селяни.
56
0
 
2
 
! Отговори
do 72 ot 65 преди 9 години
Prav ste, ako *** ne se otvori i zaraboti normalno prez avgust / septemvri.Ako BNB UMISHLENO ne otvorjat *** skoro i prodalzat da protakvat, estestveno che stava vse po-trudno edno sazivjvane na ***. Zatova *** TRJABVA DA ZAPOCHNE NORMALNA DEINOST SAVSEM SKORO, i togava bez panika...Pozdravi ot Germania.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
65, а нима няма да се случи това което аз предполагам? След месеци наред мъчително чакане, при свалени лихви, целия този лош имидж и в тази изнервена обстановка всеки човек с малко разум би се напъхал в някои от офисите на КТБ в мига в който тя отвори и би си взел парите. БНБ отлично го знаят (явно не са толкова глупави все пак) и точно затова отложиха пак срока. Те ще мотаят доколкото могат по закон, но дори декември да дойде това ще подобри ли ситуацията? Няма нужда да си говорим небивалици.
54
0
 
2
 
! Отговори
do NARODA преди 9 години
NARODE, ne razbra li KOI raboti sreshtu Bulgaria i Bulgarite ?Zashto ne si EDINEN, MOI BULGARSKI NAROD ?ZASHTO UNGARIA E DRUGA, viz VIKTOR URBAN ?DO KOGA SHTE TARPIM NEZAKONNOTO "DPS" ?OTGOVORI MI; NARODE !!!ILI DA PRAVIM ZADDUNAVSKI KOMITETI V CHUZBINA ? KAKTO edno vreme LEGIJATA v BELGRADili KOMITETA V BUKURESHT !
53
0
 
2
 
! Отговори
do 66 ANTIMUTRA преди 9 години
Gospodine, Cbvetan Vassilev ne e "mutra". G-n Vassilev podkrepja INDIUSTRIJATA v BULGARIA,naprimer VPK, ME2 it.n.MUTRI sa Kuklite na Dogan. Te iskat da sasipjat Bulgaria.
52
2
 
4
 
! Отговори
стачкуваща преди 9 години
и аз щях да бъда там,но съм от пловдив и съм на работа.всички виновни в затвора и отнемане на имуществото до девето коляно.
51
2
 
1
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 9 години
NE TEGLETE PARITE SI VEDNAGA, shte bade goljama GLUPOST:1. do 100 K ? sa garantirani2. Ako *** otvori drazte si vlogovete za da ne otslabite *** izvednaz, eventualno moze da se svaljatvlogovete na golemite vloziteli do garantiranite 100 K ? stapka po stapka, no POSTEPENNO !
50
2
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТЕСТ ОРГАНИЗИРАН ОТ ГЕРБ НАЙ-ВЕРОТЯНО!!!!И НЕ Е БАРЕКОВ А Е ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ!!! БАРЕКОВ С НЯКОЛКО МИЛИОНА ЛИ Е ВИНОВЕН ДЕТО Е ПОЛУЧИЛ ОТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ!!!
49
0
 
2
 
! Отговори
do 59 преди 9 години
SHTE BADE MNOGO GRESHNO DA SE IZTEGLJAT DEPOSITITE, AKO *** OTVORI.HORA, DRAZTE SI DEPOSITITE VATRE, VTORI PAT NJAMA DA ZATVORJAT ***.SAMO TAKA SHTE SPASITE PARITE SI I BANKATA:
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3,5 do 5 miliona BULGARI po SVETA - POVECHE OT BULGARITE OSTANALI V BULGARIA.EMIGRANTI, v goljamata si chast USPELI, s DOBRI DOHODI, INTELEGENTNI, OBICHASTI RODINATA SI.VLAGASHTI PARITE SI V RODINATA, A NE v AVSTRIA ANGLIA ILI USA.ZAPOHVANE DA SE OBEDINJAVAME. NE ZABRAVJATE: NIE SME OT "DOBAR MATERIAL" I SHTE USPEEM !!!

Спонсорирани публикации