По-добре дръжте спестяванията си в долари, съветва Дянков

Бившият финансов министър прогнозира спад на еврото
Обновена: 23 май 2015 12:07 | 23 май 2015 10:42, Веселина Йорданова
153
По-добре дръжте спестяванията си в долари, съветва Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив, БулФото

По-добре е българите да държат спестяванията си в долари. Това съветва бившият финансов министър Симеон Дянков в интервю за "Стандарт".

Още по темата
"Прогнозите са за спад на еврото до 1:1 спрямо долара към края на тази година или началото на 2016-а. Но възможността Гърция скоро да влезе във фалит ще ускори процеса", смята той.

Според ексминистъра така може да стигнем до паритета на еврото с долара много по-бързо от края на годината.

Дянков е на мнение, че до броени дни Атина ще обяви, че не може да плаща, което означава фалит.

"Ако забелязвате, в последния месец големите пенсионни фондове в Европа и други фондове, които се занимават с валути, почват да се прехвърлят към долара и излизат от еврото. Това звучи разумно за българските спестявания за следващите година-две", посочи финансистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДреме им на черупката на тия от днес.бг!Важното е тук да има навалица.
74
1
 
16
 
! Отговори
еиш преди 8 години
Анализатора Дянков точно на върха на имотния балон в щатите купува къща за милион долара, която по-късно е доста по-евтина.
73
2
 
27
 
! Отговори
x преди 8 години
ПРАВЕТЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТОВА,КОЕТО КАЗВА ТОЯ ОТ ФОТОТО!!!
72
1
 
24
 
! Отговори
щом ДянкOF казва преди 8 години
Време е да продавам доларчетата
71
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам едно въпросче!!Днес.бг ЗАЩО цитират психопати??Някой плаща ли ви да съсипвате България или сте си природно прости?!
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният "Милен велчевец".И онзи като този призовава за купуване на долрари когато долара е прескъп.Тези са за разстрел.Оня ненормалник Хотелчев врътна част от външният дълг в долари когато долара беше НАЙ-СКЪП в последните 30 години. Сега тоя тирбушон при подобна скъпотия набутва балъците към доларови позиции.Все едно да чуеш Алан Гринспан да "съветва" да се купува или продава някоя валута.Градация ...........***, по-***, ***, бг министър, бг премиер.
69
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименС идването на ГЕРБ на власт и здравната каса беше първото, което ограбиха и след това пенсионния фонд. То комунисти няма, но комунистите които вие наричте са в ГЕРБ, а не в БСП. Те в БСП нямат и представа вече какви са точно, но едно неможе да се отрече че при БСП все отнякъде се появяват пари, докато при тия само глад и мизерия и смешки
68
2
 
24
 
! Отговори
Нефинансист преди 8 години
А защо да не държим спестяванията си в националната ни валута - ЛЕВА!!!!??????
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оправи България ,сега оправя Русия,значи кат осе насочи към долара -скоро ще оправя САЩ ,този велик икономист..
66
3
 
16
 
! Отговори
Крив макарон преди 8 години
Къде мога да намеря Флиг. Искам да му ударя шамар.
65
1
 
1
 
! Отговори
до 79 преди 8 години
Радвам се.
64
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦЯЛ ЖИВОТ ***!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЗИ Е ОСЪДЕН ЗА ИЗТОЧВАНЕТО НА ЗДРАВНАТА КАСА И ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!ПОНАСТОЯЩЕМ Е РУСКИ СЛУГА И ЗАТОВА ТАКА ГОВОРИ ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА Е ОБРАТНОТО!
63
1
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
До синеваНапълно споделям тезата Ви :)
62
1
 
22
 
! Отговори
синева преди 8 години
Народът спестени пари няма. Някои българи имат, но те не се нуждаят от съвети - " опекли" са си нещата отвсякъде. Дянков като вещ, нека обясни защо някои членки на ЕС не искат да приемат еврото?!
61
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го слушайте,дръжте спестяванията си в рубли!Само рублата е обезпечена със злато!Единствено не разбрах що декември месец долара като кихна и рублата я хвана бронхопневмония!Ххахахах!И друго,чебурашки,мнооого ще има да чакате САЩ да фалират!Няма как да стане,тъй като 70% от дълга им е в ръцете на Щатски организации!
60
3
 
19
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Щом казва нещо Дянков,направете обратното.Той е много свързан с СБ !!! Долара щял да поскъпне-какво да поскъпне хартията,в/у която го печатат!? САЩ е най-фалиралата фирма и няма измъкване! Дори да продадат всичко,не могат да си върнат борчовете..Той е един от тия ,които пускат блъфове,та ако може да печелят време да измислят някакъв изход..а изход нямат!
59
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този измислен,но и некадърен "финансист"да се върне там,откъдето е дошъл и да спре да тича по света и да помага на господарите си да сриват чуждите икономики.В долари?Защо?Защото Федералния резерв ги печата неограничено,без никакво покритие.За това ли?
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквах да кажи дръжте си спестяванията в пици...
57
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До :)ДА НО ТОЗИ,***,,ПОД НОСА НА БОРИСОВ ИСИЕ ОТКРАДНА ПЕНСИОННИЯ ФОНД ОТ 2,5 МИЛЯРДА ЛЕВА И НИЩО НЕ СЕ РАЗБРА ПОВЕЧЕ ЗА ТЕЗИ ПАРИ---ЦАЦАТА СПИ
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто иска да помогне на САЩ уж че има търсене на долари, защото те са все по-ненужни освен ако някой иска да си купува оръжие от САЩ. За нормални нужди са необходими евро, йени и рубли. Това е истината. Просто САЩ искат страните от не ЕС да търгуват с долари, но защо като това от което харота имат нужда не е американско и страни като Китай, Русия и Бразилия и др предпочитат стоката да им се купува с техни пари и така от долара няма нужда а САЩ от това ги е страх и създават напрежение в такива