Акция на ЧЕЗ в цялата страна срещу кражбите на ток

Над 4 хиляди нарушители са хванати от началото на годината
5 сеп 2015 12:34, Анисия Иванова
50
Акция на ЧЕЗ в цялата страна срещу кражбите на ток
Снимка: Bulgaria ON AIR

Акция на ЧЕЗ в цялата страна срещу кражбите на ток. От началото на годината дружеството е хванало над 4 хиляди абонати, които са манипулирали електромерите или са се прикачили незаконно. От компанията са категорични, че тези кражби носят пасиви не само за дружеството, но и за редовните платци. Само след час, проверката откри нарушител.

С екип на електроразпределителното дружество в Елин Пелин отиде и екип на телевизия Bulgaria ON AIR.

Данните им показват, че в Софийска област това е градът с най-голяма загуба на ток. На произволен принцип служителят отваря едно от таблата, изнесени на улицата. Заснема и проверява дали са повредени пломбите на електромера. Оглежда също има ли неправомерно присъединяване преди електромера. Всичко е наред. Специален уред пък отчита дали електромерът измерва правилно консумацията на ток. Проверката трае няколко минути.

Таблото се пломбира и проверката продължава. На друг адрес обаче служителите откриват, че има монтиран контакт преди електромера и веднага звънят в полицията. Собственикът, Манол Донев, твърди,че не знаел за контакта. Съсед му го монтирал преди 2 години. Плащал си редовно тока. А съмненията на проверяващите са, че с контакта се захранва част от оборудването в магазина на Манол.

На Манол е съставен протокол. А контактът е отстранен. Предстои и дело. От дружеството напомнят, че кражбата на ток освен с парична глоба се наказва и със затвор.

Видеото от проверката вижте на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
6
 
! Отговори
Мурихей преди 8 години
на извадени и заключени елктромери маниполация без човек от чез няма как да стане
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нас думите хайдук и хайдутин, в много случаи се припокриват!Подсъзнателното ни лицемерие е фантастично
28
1
 
9
 
! Отговори
Az преди 8 години
Защо когато човек е в нарушение веднага цъфват три имена ЕГН и адрес в публикациите ви, а когато пишете за нарушенията на някое заведение по морето например не се дават никакви данни или за някой магазин , че дава фалшиви промоции също?
27
2
 
0
 
! Отговори
айдук преди 8 години
то ние отдавна практикуваме занаята.вземаш от богатия даваш на бедния.кога неме ко ша вземеш к..р та янку.айди па ша се видим със здраве
26
2
 
2
 
! Отговори
петър преди 8 години
До 30Сигурен съм за мараката Каламата. Виж в интернет на Каламата са дадени продукти и в т.ч. зехтин. виж как изглежда и сравни с "каламата" в Кауфланд".Има разфасофки по 250мл, 500мл ,750 мли кутии за 3л.
25
2
 
12
 
! Отговори
666 преди 8 години
акция срещу ЧЕЗ за кражбите на парите ни КОГА?
24
5
 
14
 
! Отговори
Чичо Сам преди 8 години
Да крадеш от крадеца не се брои за кражба!!!
23
2
 
8
 
! Отговори
петър преди 8 години
До 20.Прав си за зехтина. От Гърция си купих зехтин с марката "Каламата". И етикета и всичко е различно от това , което се предлага в Кауфланд.На оргиналния етикет има печат на фирмата и етикета няма нищо общо с този в Кауфланд.Явно е налят в гараж.Сигурно всички стоки , накоито пише произведено в ЕС , са пс подобен произход- гаражен.Затова сме най- болната нация в Европа.
22
1
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
същата работа е и с водата в цялата софийска област, където провериш- навсякъде КРАЖБИ на вода. никой не може да ме убеди, че инкасаторите не "инкасират нещо на ръка"!!!!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те самите служители монтират джаджи и всеки си гласи сметката както му е удобно
20
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 8 години
До vvТе или този *** нашенец и голям политик, който ги доведе в България ?!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комшията ми има 7 климатика в къщата си и 1000% не плаща 800лв ток щото е тарикат !!
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
niamate rabota tyk vsichki blaga prinadlejat na naroda ne na niakakva darjava toka sashto.
17
1
 
8
 
! Отговори
мунчо преди 8 години
Как да се справим със стоките -менте продавани в Кауфланд?Зихтин , произведен в ЕС?къде точно ? В Германия на всяка стока пише къде е произведен , страната и марката на фирмата. При нас само произведен в ЕС.Отговорът е- произведен някъде си , закупен с варели и разлят в някой гараж. какво има вътре не се знае.Етикети лесно се правят със съвременната технология .Имаме гараж , амбалаж и готово- произведено в ЕС.До кога ще ни тровят с ментета?Кой го допуска?
16
6
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
19 Най-много крадат българи от престижните квартали , стига сте се оправдавали с , те са кокошкари , да не би те да са водещи в корупцията , данъчните измами , контрабандата , белите якички и кражбите на евросрдства и държавни субсидии . ТОВА СА ВСЕ БЪЛГАРИ . и онези крадат разбира се , но има и от кого да гледат и да взимат пример
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕЗ прави акции в цялата страна??? И в какво си качество имат достъп до чужди мрежи? Или забравихте да сложите "платена публикация"? И децата знаят, че шашмите с електромери ги правят точно инженерите на ЕРП- тата за по 300 - 400 лева. Нека да си подредят кочинката преди да гонят хората! А, и какво ще кажат за онези с *** венци? Или там не проверяват щото няма адрес и абонат по документи?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой може да краде ве? Наш'те електромери всичките са изнесени на улицата, в бронирани калъфи. Ха *** кради. Май за наши хора нема такова нещо.
13
6
 
7
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Аз крада ток, вече 20 години, елате да ме хванете за шнура, ***. Колкото и да ми сменяте електромера, пак няма да ме хванете. Пуснал съм кабел преди електромера, минава през тавана на къщата и от там излиза под сайванта. От там обратно в нас и по електроуредите. Вие се чудете що и зимата и лятото плащам по 30 лева ток. Щото съм пуснал на редовния само 2 фризера, телевизор и крушките. Другите 2 фризера, хладилника и бойлера ми ги плащат дружеството дето го крада. А да ми слагат още такси...
12
1
 
23
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Кви акции кви простотии. Всички знаем че в махалите 90% от тока се краде. Колко махали има в България? Много, за какво са ви акции, направо отивате в махалите и толкова. Или там не ходите а акции правите на българите.... хващате един българин да краде и се биете в гърдите. В махалите отидете, да видим колко ще хванете - нито един, нали? Там всички си плащат тока редовно. Не ви е срам, мишки такива....
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затвор има само за някои. Същите тези някои плащат и тока на тези, които крадат. А крадците нито плащат, нито отиват в затвора!