Печатат винетките за 2017 г., цените - същите

Процедурата за пускането на тол системата е спряна
20 сеп 2016 07:26, Анисия Иванова
28
Печатат винетките за 2017 г., цените - същите
Снимка: Булфото, архив

Винетните стикери за 2017 г. вече се печатат, съобщиха за „Монитор” от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). От ведомството подчертаха, че те ще са на същите цени както и тази година.

За леки автомобили те са 97 лв. за годишната, за месечната - 30, а седмичната - 15. Всички товарни автомобили над 3,5 т независимо от екологичността на двигателя си и категорията си плащат дневна винетка от 21 лв.

Годишните варират от 808 лв. до 1743 лв., месечните - от 80 до 174 лв. и седмичните - от 40 до 87 лв.

Експерти припомнят, че таксуването на ползването на пътищата в страната ще стане по-справедливо след като бъде въведена тол системата за товарните автомобили и електронните винетки за останалите.

В момента обаче процедурата за избор на изпълнител на системата е спряна, заради поредното обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: цениАПИвинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ви се да ползвате пътищата, а да не плащате, но няма да ви мине номера.Накупили сте си по 2-3 таратайки пета употреба и се надявате да няма данъци за тях - нещо генерално сте се объркали!
8
19
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
До хм, ГЕРБ не сме крадци, само ние работим за развитието на страната ни по пътя на евроатлантическите идеи. На изборите народа пак ще покаже пълната си подкрепа за ГЕРБ, за това да вървим с ускорени крачки по пътя на прехода и реформите, за да може след още 25-30г. да приключим с прехода и да се наречем развита държава.
7
2
 
14
 
! Отговори
mdam преди 7 години
Тези винетки нямаше ли да стават електронни? Кой депутат има печатница бързо да си признава?
6
3
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Всичката им работа такава , търчи, лъжи, ама дали знаят приказката за лъжливото овчарче. или един път стомната за вода, втори път за вода на третия счупена стомна. И после пак комунистите му виновни на б.б. Май ще си ритнат бакърчето, време е !!!
5
16
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Ето че тази година всичко върви по план с винетките и няма да има проблем човек да си купи навреме винетка. Единствено може би трябваше да се помисли за актуализиране на цената на винетките, за да може да се събират повече средства за поддръжка и развитие на пътната инфраструктура у нас, нали всички това искаме, да имаме повече и по-добри пътища.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахте ли сега ? Няма да се сменя системата или нещо подобно, цаката беше само да се вдигне цената. Се тихо и кротко си плащайте че нали и много пари имате пък пътищата все едни.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1:Борко каза тайно на съда че са законни.
2
4
 
17
 
! Отговори
ДС преди 7 години
На баща ви ТОЛ таксите. Измислете някой български аналог на тая простотия. Нали щяха да са електронни. То референдума идва. Ще ви изметем.
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво стана с произнасянето на съда за това че са незаконни!!!