"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?

Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компанията
21 апр 2017 11:15,
186

Европейската комисия каза, че е установила в резултат на доминиращото положение на "Газпром" в 8 страни, сред които и ние, че тези страни са плащали значително по-високи цени за газа.

Ние трябва да искаме тези надплатени цени да бъдат включени като отстъпка от това, което ще плащаме оттук нататък.

Това заяви Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Второто нещо, което трябва да изискаме в преговорите с "Газпром"е механизмът за реферирането на тези цени към западноевропейските да даде шанс на нашите индустриални предприятия да бъдат конкурентни на западните, посочи Трайков.

"Формулата за приравняване на цените изобщо не е засегната в предложенията на "Газпром". Те не казват, че ще отворят договора за предоговаряне, защото знаят, че ако това стане ще участва и Европейската комисия", посочи Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме уникален шанс да не преговаряме лично с "Газпром", а преговорите да преминат през Европейската комисия. Той допълни, че за да се направи ясна преценка за изискванията към енергийния доставчик, трябва позицията на Служебното правителство да стане достатъчно публична и да достигне бизнеса.

"При едно добро договаряне и изготвяне на ясни изисквания има реален шанс за намаляване на цената на газа", обясни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
5
 
! Отговори
Правий сектор преди 7 години
Сидерастите и техния златен пръст какво мислят по този въпрос?
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен33 Глупости! Опитал се . Баш този ев.рейн ,ще се опита да направи нещо за България. Гръмнали са го защото СТАЛИН попитал -Другари кой е човекът който нареди 4 ти корпус да напусне Беломорието и Македония .Защо вкарахме съветски войски В БЪЛГАРИЯ - за да може след години вашите деца да почиват и загарят на Бяло море ,Тасос ,дръпнал от лулата си и добавил- и на Самотраки .Търсете другари търсете този който Ви предаде -И го намерили - Т. Костов . Явно евре.иската кръв е надделяля.
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до44 Ти много лъжеш.България едно време /соца/ газта се ползваше символично. Да отидеш отпоска и да си напълниш туристическа бутилка. Тогава СИВ-Москва ни сваляха всички кожи от износ и даваше за малко количество газ. От статистиката
43
8
 
4
 
! Отговори
Беден преди 7 години
Няма пощада към българите, който дойде им го набива до ташшшаците. Пак гласувайте за Русия - ДПС, БСП, Обеднелите Патриоти и другите комунисти.
42
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44 Така е, не само че абсолютно безплатно, ами и плащаше че сме купили за всеки кубометър. Абе русняците са си генетично ***!
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идва ли танкера с евтина шистова газ от САЩ? Как върви шистовата революция? Има ли вече на борсите шистов нефт по 12 долара? А? Да сключим един фючърс за 12 долара на барел шистов газ, един фючърс да сключим, а?
40
5
 
6
 
! Отговори
НАШАТА РЕЛИГИЯ преди 7 години
ЕДИН Е ГАЗПРОМ И ПУТИН Е НЕГОВИЯ ПРОРОК.И НЯМА ДА СЛУШАШ ДРУГИ БОГОВЕ И НЯМА ДА ИМАШ ДРУГИ ИДОЛИ, ОСВЕН ГАЗПРОМ И НЕГОВИЯ ПРОРОК ПУТИН.И АКО ТОЙ ТИ НАРЕДИ, ЩЕ ЗАБРАВИШ ВСИЧКО ДРУГО, ЩЕ ЗАБРАВИШ РОД, РОДИНА И СЕМЕЙСТВО И НЕПРЕСТАННО ЩЕ СЛАВИШ ИМЕТО МУ.ДА СВЕТИ СВЕЩЕННИЯТ ГАЗ!АМИН!
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонците купуваха и сега купуват по-скъпа газ от нас и сега са най-големите русофили в Европа. Извод: Колкото ти е по-скъпа газта, толкова повече русофили имаш. И обратното. Трябва да решим накрая какво искаме!
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че Русия респективно Газпром трябва да ни вдигнат двойно цените, защото проявяваме неуважение към нашия дежурен освободител.
37
6
 
10
 
! Отговори
Енергиен експерт преди 7 години
Какво представлява "Южен поток"? Това е рекордно скъп газпроводен проект на стойност 16 млрд. евро (подводната част само се оценява на 10 млрд. евро), който най-вероятно щеше да излезе още по-скъп, защото у нас никой никога не е забранявал раздуването на сметките. Най-главното обаче е, че това щяха да бъдат пари безсмислено хвърлени на вятъра!
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли какво казваше Батко Буби, как с гърдите си спрял 3 проекта с което го заби на българите но угоди на американците. Ако бяхме пропуснали Южен поток щяхме да имаме условия за налагане. Батко Буби отне тази възможност но Америка е доволна, ако, че българина е все по-беден. Кой го интересува българина, важното е Амер.ц-ли 1и3 да има 17.5% задължителна печалба. Не се ли обединим и вдигнем всички ще живеем в тази мизерия! Батко Буби ще дебелее и богатее а ние умиргаме и слабеем.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Цената както каза шефа на КЕВР по всички ТВ беше вдигната заради ,,алтернативните източници на енергия ,, Сиреч заради ***.ота и ***.отите управляващи , който вкараха в енергииният пакет ,Вятърни ,Фото,Соларни източници . А ! И Фекални источници ,разбира се - -Гарантирано от ГЕРБ
34
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Когато искаш българите да са добре ,оставаш извън парламента. а там е територия на руските интереси.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 33 Тогава е бил на власт Сталин. Но от тогава нищо несе е променило в политиката ни към Москва
32
1
 
10
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
До АнонименШефът на Лукойл не беше ли пръв приятел на тиквения "демократ"?И защо през тия два мандата ГЕРБ не направи НИЩО за разбиване на монопола и даже го подпомага???Проблемът е на 90% български!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен А кой комунист подари ТУРСКИ ПОТОК на Турция ?
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето Трайчо Костов се опита да повиши цената на българския тютюн за Русия до европейските цени. Последва няколко дневен процес срещу врага с партиен билет и разстрел часове след процеса. Та този разстрел още тресе нашите подплашени "политици" и те не смеят и дума да обелят срещу Русия независимо по какъв повод.
29
2
 
13
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Цената на газта за България е твърда от 2012 година, договора е за 10 години, Газпром не са ни променяли цената на газта. Цената беше вдигната от КЕВР по желание на нашите си Булгаргаз, които сега лапат с 30 процента повече по една измислена формула. Ако има да се сърдим на някой, това си е само на нашите родни играчи, останалото са спекулации!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11Ние от северозапада никога не сме спрели да работим за Русия.Преди изнасяхме зърното за СССР и сега е същото. Винаги си имаме гориво на ниски цени. Резервоарите са ни пълни. На трактори ,комбайни, леки коли, чипове, таксита.Ние сме си в СССР
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко. Бате Бойко ще построи газовия хъб и ще го напълни с газ. Газът ще бъде българско производство. Патриотите ще муат филии с мас и произвеждат газ. Каракачанов има най голям капацитет за производство.

Спонсорирани публикации