Руските коли, които не видяха бял свят

Вижте моделите на Лада, Москвич и Волга, които не стигнаха до потребителя
Обновена: 27 фев 2012 13:48 | 27 фев 2012 12:05,
180
Руските коли, които не видяха бял свят
Кабриолетът на Москвич. Снимка: AutoMedia.bg
Проектирането на всеки автомобил започва на чертожната дъска. След това се прави макет, а накрая прототип, който се развива до сериен автомобил.
 
Не винаги обаче прототипите успяват да се превърнат в серийни модели. Това зависи от редица фактори, чрез които производителите преценяват до колко моделът би имал успех на пазара.

Въпреки че по времето на Съветския съюз пазарният успех на всеки модел е неизбежен, тъй като конкуренция на практика липсва, руските инженери създават редица експериментални автомобили, които никога не стигат до серийно производство.

Сред тях са кабриолетът Москвич 408 Турист от 1964 година, комбито ВАЗ 2103, микробусът Москвич А9 и моделът ВАЗ-2103 Porsche, създаден през 1976 година, в сътрудничество с Porsche. Возилото е стандартна Лада, с леки модификации в екстериора.

Още информация и снимки на тези модели вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: москвичладаВолга
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
22
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Не съм комплексар за да злорадствам, но никой няма право да обиждаш народа ми! Замисли се ти какъв си!
80
6
 
26
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
до БГТази лятна къща в Гърция за 5000 евро, колкото и да я сънуваш, никога няма да стане реалност. Българите правите голяма грешка като си мислите, че Гърция, Италия, Испания, Португалия и Ирландия са в друга галактика и нещата, които се случват там ще ви подминат. Нещата не отиват на добре за никой, затова не бъразйте да злорадствате.
79
0
 
23
 
! Отговори
Сиганина преди 12 години
Батко-о-о-ооо, могу хубав кула бе..! Батко , да ми дават ина тъкъва, уткриту , дъ утивам с негу на махлата батко, сичкуту *** батко шъ вика: "- Ей , чунчо-о-о-о, кате джас бе? Качвай ни малко на тува кадилак, ба-а--аа!" Батко, шъ ми съ пълни сърсету напрау..! На сичкуту *** батко шъ му фърчът учити...!
78
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През комунизма на човек за какво му е кола. Живота вървеше яваш, яваш, а блоковете се строяха в близост до заводите. Най-много лятото да идеш на море, а през другото време до село. Ставеше и с москвета и жигулета. Сега да се радваме, че правителството още не се е сетило да затегне прегледите иначе половината автопарк ще отпадне и отново ще се насочим към руските Лади. Гъзарите ще могат да си позволят Дачия или Греат Лоу от Ловеч.
77
4
 
25
 
! Отговори
само монтьор преди 12 години
да, а сега имаме изключително качествени западни автомобилни ветерани. Блазззззззззееее ниииииииииииии!
76
17
 
23
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
слава богу че не са видяли бял свят !
75
2
 
17
 
! Отговори
д0 82 преди 12 години
Не съм абониран, но щом казваш сигурно е смешно. Пише ли каква е разликата в цените? Ако пройзвеждаш нещо и знаеш, че нямаш конкуренция и пазарът ти е сигурен, що да се напъваш. Самарата не беше успешен модел, като 5 и 7.
74
6
 
22
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Аз кредити не тегля, ама скоро може и да си купя лятна къща на Халкидики за 5000 евра.
73
5
 
22
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
до 74 БГНе позна, не съм "гърче". Инче вие, щом можете да живеете, според каквото изработите защо сега се чудите как да си плащате кредитите, които теглихте за апартаменти, коли, плазмени ТВ, лаптопи, екскурзии и какво ли не?
72
4
 
17
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
ТЪРСЕЛОТО СЕ ХУБАВОТО, ЛОШОТО НЕ! КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД УЖАСЯВАЩОТО" КАЧЕСТВО" И ИЗКЛЮЧЕНО "ВИСОКАТА" ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР!!! ХА,ХА, ХА.ЗАКЛЮЧЕНИЕ: БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА МНОГО ДА УМУВАМ, ЩЕ ТИ КАЖА, ДРАГИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАЗАРНО СТОПАНСТВО ВЪВ СМИСЪЛА, КОЙТО ТИ СЕ ОПИТВАШ ДА ВЛОЖИШ В НАПЪНИТЕ ТИ ЗА АНАЛИЗ И СИНТЕЗ.
71
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво сравнявате технология и модел от 70 години с такива от 90. Нормално разликата да е голяма. Иначе по брутална машина, в буквален смисъл от Москвич 12 , през 80 години е нямало. Днес същата работа върши Пасат 3 комби. Истински машини, не просто коли.
70
1
 
32
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Благодарна съм на руската машина - вчера попаднахме с предните 2 гуми в трап пълен с вода . Извадиха ни с една УАЗ. Яки машини са...
69
15
 
28
 
! Отговори
с. преди 12 години
Обаче дежурните на Позитано плякат минуси като полудели!Егати абсурдните хора!Навремето имахме москвич и никога не искам пак да се кача на подобна ***!Купето му имаше една специфична смрад,която ме караше да драйфам като за последно!Ярък детски спомен ми е пътуването към морето и спирането по пътя!Страшна ***!Като падна Бай Тошо с баща ми се разходихме до Италия и ни хареса един ситроен!Все едно от щайга се качих на совалка!Само пълен *** може да е фен на руските "коли"!
68
6
 
25
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Охо "Чужденчето" е гърче! Слушай сега "умнико", вие първо си оправете борчовете, и се научете да живеете според какво може да изработите, пък тогава влизай по форумите мозък да ръсиш! Но е необходимо да имаш за да раздаваш на другите!
67
2
 
24
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
Пазарната икономика не признава наше и ваше хубавото се търси лошото не.
66
2
 
24
 
! Отговори
Говедарин преди 12 години
68 - ЧужденецСигурно си чувал, че чуждите фирми в България не почиват на вашите празници, а на своитеПискюла се разкри :DАбре ***, чуждите фирми - европейски признават християнските празници. Само *** анадолски си знаете вашето. За това и ще видите ЕС - ама само от някое по-високо минаре оттатък границата.Анадъмо?
65
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз руска марка коли не зная - кажете поне една?руска кола е като морско свинче - нито е морско, нито е свинче
64
0
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
гледайте в ютуб cypress hill-lowrider ей тва москве карат там
63
5
 
17
 
! Отговори
Говедарин преди 12 години
до 64 - ЧужденецТвойта род гаджалски е от там. Познавате се, сите сте еднакви, се едно сте от един _ _ _ праени. Па може и верно да сте от един :D :D :D
62
4
 
21
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Фесче неук си!Болгари има навсякъде по света.Някой още вярват в Танга, други са били мюсюлмани много преди да има турция а по тези земи на Територията на днешна Република България са живели всякакви хора и винаги са били много образовани и културни хора.все едно да ида в америка и да кажа само индианците са американци.*** нали сам виждаш.