Следващият Nissan GT-R ще бъде нещо такова

Автомобилът ще има хибриден агрегат, потвърдиха от компанията
Обновена: 27 окт 2014 23:07 | 27 окт 2014 22:50,
9
Следващият Nissan GT-R ще бъде нещо такова
Концепцията Vision 2020. Снимка: Nissan
Следващият Nissan GT-R ще бъде хибрид, а формите му ще напомнят на концепцията Vision 2020, става ясно от изказване на ръководителя на спортния отдел на марката за Великобритания Джеймс Оливър. Пред изданието Top Gear той потвърди, че автомобилът ще носи инициалите R36 и ще бъде по-бърз от настоящия модел, обозначен като R35.

"Новият GT-R ще има електрическо задвижване, което ще му предостави още по-сериозна динамика. Настоящото поколение на колата бе огромен скок напред, а следващото трябва да го надскочи" заяви топ мениджърът.

Той не пожела да разкрие конкретни подробности за задвижващия агрегат на бъдещия R36, но все пак уточни, че Nissan има голям опит с електрическите технологии, включително батериите, и възнамерява да го използва при новия си спортен флагман.

Изказването на Оливър провокира спекулации, според които агрегатът на следващия GT-R ще бъде преработена версия на хибридната технология, която демонстрира концепцията Infiniti Q80 в Париж. Това е 3.0-литров V6 двигател и електромотор с обща мощност от 550 к.с.

Що се касае до формите на модела, то Джеймс Оливър потвърди, че GT-R R36 ще бъде вдъхновен от концепцията Vision 2020, която компанията създаде за конзолата Gran Turismo 6.

"Концепцията Vision 2020 бе създадена като първообраз на следващия GT-R. Серийният автомобил ще заеме много от нея", заяви той.

По отношение на цените британецът сподели единствено, че GT-R ще продължи да бъде много по-достъпна алтернатива на суперколи със сходни динамични възможности.

Джеймс Оливър не пожела да коментира срокове, но по-рано шефът на дизайнерския отдел на японския производител Широ Накамура заяви, че колата трябва да бъде на пазара през 2017 или 2018 г.

Преди това - вероятно още догодина, ще видим фейслифт на настоящия GT-R. За него не се знае много, но спекулациите сочат, че модернизацията ще обхване както дизайна, така и шасито и мотора.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До I'm до КаменАБСОЛЮТНО ТОЧНО И ВЯРНО...
3
1
 
0
 
! Отговори
AZ преди 9 години
Б***ХТИ *** :D :D :D
2
0
 
19
 
! Отговори
I'm до Камен преди 9 години
Ти пък...280к.с... аз със 116к.с пак карам с 200км/ч :))) Хахахаха... Стига глупости... разтоянията в България са малки и СРЕДНА скорост от 100км/ч, е напълно достатъчна да стигнеш където и да било за съвсем приемливо и нормално време. Риска при скорост над 100км/ч вече става безсмислено голям за всички участници в движението.
1
15
 
0
 
! Отговори
Audi преди 9 години
Ekstra sa si magistralite.Karam si S4kata s 280 za Zlatni Pesaci i me boli fara.Tiq GTR da mi gi mahate.na edn tarikat mu skusah guza v Nesebar taq godina . Ne mu se poverva na pravata za Burgas.