Така ще изглеждат следващите Audi Avant

Prologue Avant има дизел-електрически двигател, изразходващ 1,6 л/100 км.
25 фев 2015 13:01,
4
Така ще изглеждат следващите Audi Avant
Снимка: Audi

Audi разкри напълно концепцията Prologue Avant, чиято официална премира ще се състои в началото на следващата седмица в Женева. Моделът разкрива бъдещия дизайн на марката, като разчита на хибриден мотор.

"Нова интерпретация на философията ни за комби автомобили", с тези думи германската компания определя своя Prologue Avant. Автомобилът е дело на новия главен дизайнер на Audi Марк Лихте, като е базиран на купето Prologue, което бе показано по-рано тази година.

Новият Audi Prologue Avant се простира на дължина от над пет метра, като демонстрира агресивната предна част и ниско разположена решетка на радиатора. Фаровете са издължени и сравнително компактни, като са оборудвани с новите лазерни светлини. А под тях са разположени големи отвори за въздух. Задната част е скосена, оборудвана с малък прозорец на вратата, стопове с 3D дизайн и масивни ауспуси, които са монтирани в бронята.

Интересен елемент, който вероятно ще остане само на концептуално ниво, са дръжките на вратите. Всъщност такива няма. Автомобилът разполага с електромеханични врати, които се отварят при допир.

Интериорът е оборудван с материали от най-високо качество - истински алуминий, хром, натурално дърво, скъпа кожа. Дизайнът е изчистен и дори постен, като е различен от това, което сме свикнали да виждаме при моделите на Audi. Уредите са изцяло дигитални, а салонът разполага с четири индивидуални кресла. За задните са предвидени OLED монитори.

Задвижващият агрегат на Prologue Avant не е бензинов V8, както се очакваше, а дизел-електрически. Хибридната система обединява 3.0-литров TDI двигател, електромотор и литиево-йонна батерия (14,1 кВтч). Комбинираната максимална мощност е 455 к.с., а максималният въртящ момент достига 750 Нм.

Хибридният двигател задвижва четирите колела, като позволява спринт от място до 100 км/час за 5,1 сек. Максималната скорост е 250 км/час.

По-впечатляващо обаче е средното потребление на гориво в хибриден режим - едва 1,6 л/100 км., сочи информацията от Audi. Само на електричество моделът може да измине 54 км.

Пред публика Prologue Avant ще се появи на 3-ти март в Женева. На швейцарското изложение ще видим и купето Prologue.

Още снимки на Audi Prologue вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
9 преди 9 години
И като се прецака нещо,ще пищите на умряло...А новото като старото,аман от Audi и VW,това ще е А12,а VW ще е Golf 15 - новия Golf...
1
2
 
4
 
! Отговори
Чалгин Ибанов преди 9 години
Да ....ама ся...такова вий Ше видите БъМВ то катой дойде.