От Европа до Северна Америка по шосе? Защо не!

Проектът за аутобана а може да бъде стартиран идните години
30 мар 2015 21:28,
58
От Европа до Северна Америка по шосе? Защо не!
Снимка: Twitter

Амбициозен проект за магистрала, която ще свърже Ню Йорк, Москва и Лондон, може да бъде стартиран през идните години, съобщава "Дейли мейл".

Планът предвижда трасето да премине през три континента - Северна Америка, Европа и Азия, като ще използва и вече изградени пътища.

"Това е глобален проект. Той трябва да се превърне в алтернатива на настоящия модел, който създава система криза. Проектът има за цел да се превърне в бъдеща световна зона", казва пред изданието шефът на руските железници Владимир Якунин.

Въпросното трасе ще бъде дълго рекордните 19 955 километра, като част от него ще включва и високоскоростна железница, която ще свързва Европа и Азия. Около 9 980 километра нови шосета трябва да бъдат изградени между западната и източната граница на Русия, както и сложен за изпълнение път между Русия и Аляска, имащ дължина 88 км.

"Ако амбициозният проект пожъне успех, той може да създаде най-малко 10-15 нови индустрии в региона, да образува нови градове, както и огромен брой работни места", каза пред Siberian Times Владимир Фортов, ръководител на Руската академия на науките.

Към този момент липсват подробности за евентуалната дата на стартиране, както и за необходимите инвестиции.

Настоящото най-дълго шосе в света се намира в Австралия. Това е магистрала 1, чиято дължина е 14 485 километра.

Още любопитни новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да не забравяте, да сложите пътни знаци - бонус доход за ромското население. Те като тръгнат по тоя аутобан, що халуминии ще съберат от знаци - не е истина. И да не сте посмели да ги правите тенекиени или от пластмаса! Дискриминация!
42
0
 
5
 
! Отговори
бай хуй преди 9 години
да викнат Боко, той ше я построи.
41
2
 
6
 
! Отговори
Петър (до 37 пффф) преди 9 години
"защо да не шофираш 20-25 дни едно разстояние, дето можеш да го изминеш за няколко часа със самолет и в същото време със самолета ще е в пъти по-евтино"Съвсем точно! Но пък това е перфектен начин да се усвояват пари и "да се развива икономиката" и да кипи безсмислена дейност.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лел аз ли не разбрах нищо или тази статия е написана с левия крак."Той трябва да се превърне в алтернатива на настоящия модел, който създава система криза""Проектът за аутобана а може да бъде стартиран идните години"Ама няма ли редактори тука бе ...
39
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Да наемат фирми от България. Ние за 40 години построихме 400км магистрали, което означава, че за някави си 1955години ще построим трасето.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дума дупка не прави. Ако се сбъдваше всичко, което руснаците заявяват като проекти, досега да имат бази на Луната и Марс, да са кръстосали света с газопроводи и магистрали, да са удавили света в енергия от студен синтез и какво ли още не. Имат идеи и открития, така е, но все не могат да реализират нищо градивно. Докато правят пропагандни филми, че американците не са стъпили на луната и извънземните им пречат, задминаха ги и Китай и Индия.
37
0
 
7
 
! Отговори
до 45-ти преди 9 години
В България пиши и говори на български
36
0
 
4
 
! Отговори
богнострокулум преди 9 години
Носи се слух, че проектът щял да се изпълнява от фирма Трейс !
35
0
 
1
 
! Отговори
хи преди 9 години
Аааааа,тука пропускат Софето,този път задължително трябва да мине от там
34
4
 
1
 
! Отговори
LudoSelo преди 9 години
ya odeka idem e pet kilometra i drasam golfo so 20 kilometra nema ni asvalt ni zemya ot selo samo po kal drapam nema pat deka e asvalto a oni pad za miliardi. Scarvulite i do moskva u golfo i tamoka che zaminavam
33
0
 
5
 
! Отговори
123456 преди 9 години
Това прилича малко на проектите на Божката Димитров...
32
4
 
7
 
! Отговори
Metal Man преди 9 години
Някои се чудят как да харчат парите на данъкоплатците. Отново. Този път с абсурдни проекти, без да се съобразяват с геополитическата ситуация в момента. Русия да си даде част от територията, за да може мързеливите европейци да кръстосват и замърсяват тундрата? Да бе, през крив панталон.
31
0
 
2
 
! Отговори
pacoloco преди 9 години
Da ne e brata na da jivee rusiya?
30
0
 
16
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Бате, с голфа тия километри ги мятам за 2 дни. Само кат натисна бутона на турбото и фиууу!
29
4
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 9 години
Аз като гледам така пътя ще трябва да се изгражда само на територията на Русия, защото в другите цивилизовани държави такъв вече е наличен....
28
4
 
9
 
! Отговори
пфффф преди 9 години
защо не, пита авторът?ами да - защо да не шофираш 20-25 дни едно разстояние, дето можеш да го изминеш за няколко часа със самолет и в същото време със самолета ще е в пъти по-евтино, било то за транспорт на стоки или хора. Наистина, защо не? Доста смислен проект. Направо най-смисленият на десетилетието :D
27
1
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Само трябва да измислите после как да свържете Ню Йорк и Лондон и ще си обикаляме света с кола
26
0
 
11
 
! Отговори
NY преди 9 години
Ей тва вече ще е супер прикючение да се мине целия този път с кола. Дано стане,вече нямам търпение!
25
7
 
14
 
! Отговори
Paco-Loco преди 9 години
Два сорисоида и американофила блуждаят из форума като ла..на във морето.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците имаха един осъществен проект - по една волга, лада и москвич от по новите модели които не сме виждали преминаха от Петербург до Магадан ли до Уелен ли не момня, но ощо взето най - издръжлив бе Москвича. Имаше цял сериал.