Audi създаде и синтетичен бензин

За направата на горивото не се използва нефт
22 май 2015 14:44,
30
Audi създаде и синтетичен бензин
Съоръжението за производство на e-benzin. Снимка: Audi

Германският производител Audi се похвали със създаването на първата си партида синтетичен бензин (e-benzin). Горивото е екологично, тъй като за направата му не се използва нефт.

Синтетичният бензин се приготвя чрез сложен химичен процес, за който са необходими вода, водород, въглероден диоксид и електрически ток, който в случая се добива със слънчеви панели.

От компанията не уточняват какво количество синтетичен бензин е произведено към момента, нито какъв капацитет има съоръжението. Пояснява се обаче, че e-benzin не съдържа сяра и бензен, има високо октаново число и изгаря много чисто.

По-рано тази година Audi създаде и първата си партида синтетичен дизел (e-diesel). За неговата направа също се използва химичен процес, като са необходими само вода, въздух и зелена електроенергия.

Още за синтетичните горива четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
... преди 8 години
През втората световна немските танкове се карат с гориво доставено контрабандно от Стандарт ойл(американска компания). Сам си прави сметката за какви пари става дума.
21
0
 
1
 
! Отговори
Exaaaa преди 8 години
От днес нататък на Водата ще се сменя Името ще се продава по БензинЖиниците под новото име Е-БЕНЗИН А ПЪК ВОДОРОДНИТЕ КЛЕТКИ В РЕЗЕРВОАРА ЩЕ СЕ НАРИЧАТ ЕНЕРГОПРОСНАБДИТЕЛНА УРЕДБА ОТИВАМ ДА ПИЯ МАЛКО Е-БЕНЗИН ОТ ЧУШМЯТА И ТРЪГВАМ ЦЯЛ КАТО ЕДИН SDI-TURBODIZEL ИЗ ДВОРА ДО СКОРО
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
крайно време е да се спре нефтения монопол - не води до нищо добро
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един автомобил може да се движи с всякакво гориво - например с въглища (ако двогателя е парен), може и с пачки долари, може и с алкохол. Обаче явно някои умници забравят, че винаги трябва да има икономическа ефективност, т.е. преспективно е само евтиното гориво, например все повече автомобили се движат с втечнен газ.
18
0
 
7
 
! Отговори
стари рецепти 2015 преди 8 години
Нищо ново, още през 1940 Вермахтът е правил синт. бензин от въглищен прах чрез студена пиролиза.
17
0
 
11
 
! Отговори
Woof преди 8 години
Поздравления. Сега остава само да се справят с ОПЕК, ниските цени на петрола, нуждата от колосален капитал за масово производство и тонове законодателни врътки. Успех!
16
0
 
5
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
...със цена 5 EUR за литър...
15
1
 
5
 
! Отговори
omgwtf преди 8 години
Кой умник измисли словосъчетанието "електрически ток" ???
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сиднито:Ти си на всяка манджа мерудия, а също не четея статията.Не журналиста, а компанията Ауди е нарекла този продукт е-бензин, точка.
13
0
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Хубаво че е екологичен,но какво се отделя при горенето му?-----Въглероден двуокис, който пък е необходим отново за направата му. Затворен цикъл :-)
12
8
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Какво ни засяга ,като сме абонати на руските суровини докато сме живи
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, ама пък тогава защо в Америка бият ***, а?-Въпросът не е защо ги бият, а защо би бият недостатъчно!
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, ама пък тогава защо в Америка бият ***, а?
9
4
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ау, голяма новина. познайте с какво вървят немските танскове по време на втората световна война, когато на германия е отрязан достъпа до нефт. - вода- шнапс- синтетичен бензин
8
2
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Хубаво че е екологичен,но какво се отделя при горенето му?--Много ясно - студена бира!
7
10
 
12
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
1. НАЯСНО ли сте с формулата на бензина? И как ще го наричате бензин след като липсват основните елементи?2. Наясно ли сте че ЗАМЕСТИТЕЛИ на бензин има от десетилетия но някак си не излиза изгодно да ги синтезираш3. Какво по точно са открили тия? Топлата вода?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То колко изобретения има дето не сме и чули още,за да си запазят монопола алчните магнати.Първо ще изчезне кеш парата,за да знаят всичко за всеки и после полека ще вадят по нещо ново.
5
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
отдавна го чакаме това - лошото е само, че 1 литър сигурно е 1000 евро ))))
4
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно, икономиката на САЩ е базирана на грабежи от простички държави (ала България) и войни със собствено създадени "терористи".
3
2
 
33
 
! Отговори
Burg преди 8 години
Нормално е това изобретение да се направи в Германия- все пак те имат вековна традиция в производството на синтетични горива.Важното е да е с по-ниска себестойност от нефтените деривати, но и с това ще се справят (ако скоропостижно не ги "демократизират"). Проблема всъщност е политически, а не технически.