Втора част от секретния план на Tesla... скоро

Това е отговорът на критиките за катастрофи с тестовите й коли
11 юли 2016 12:22,
24
Втора част от секретния план на Tesla... скоро
Илон Мъск. Снимка: архив, Ройтерс

Изпълнителният директор на Tesla Motors Илон Мъск вчера пусна съобщение в Twitter, чрез което казва, че съвсем скоро ще публикува втората част от своя строго секретен план за развитието на Tesla, съобщава Reuters.

Туитът, чието заглавие е "Working on Top Secret Tesla Masterplan, Part 2", идва след критики към компанията, продължили няколко седмици по отношение на катастрофите с нейните тестови коли, за които все още се водят разследвания какво точно ги е причинило.

На 1-ви юли един от шофьорите на Tesla Model X катастрофира на магистрала в Пенсилвания. Няколко дни след това Националната администрация за безопасност по пътищата обяви, че разследва катастрофата, за да определи дали автопилотът е бил включен по време на катастрофата.

От страна на Tesla пък изявлението беше, че "на база информацията, която имаме към този етап, нямаме никаква причина да смятаме, че автопилотът има нещо общо с инцидента."

Катастрофата от този месец дойде в момент, в който Агенцията вече разследваше друга катастрофа от предния месец във Флорида, при която загина шофьор на модела Tesla Model S, управлян в режим на автопилот. Тази система позволява на колата да поддържа скорост, да спазва съответната лента в платното и да поеме кормилното управление за известно време.

Едва ли тези две катастрофи ще повлияят чак толкова много на имиджа на компанията, която вече дори се задъхва с предварителните поръчки на своите електрически автомобили, но пък нищо не пречи да се полира малко. Може би тайната ще е свързана с плановете на Мъск за обединение на Tesla с компанията му за соларни панели SolarCity. Остава да видим дали строго секретният план ще бъде обявен тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Tesla MotorsИлон Мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
То зарад това управия нема ще работим кои де намери пък тия гъзари из малките градове ще командват пък и присмиват остави другото ама докога боико не мине да ги оправи
18
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
То много странно по цял ден на кафе и сега на море предполага се от закуски са спестили но по странното ония де са какво гледат
17
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
Като онив де реват немам пари а първи са на море я да им имам нямането
16
4
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 7 години
На т'слата, дръжката, как влезе мъжката, на т'слата дръжката.
15
0
 
15
 
! Отговори
typ si преди 7 години
До АнонименМладеж колите от 70-те са едни от най опасните защото каросерията не е обесопасена. При удар се скачква като консервна кутия и ти и цялото ти семейство ставате на пастет.Това че си задръстен и не можеш да мислиш не означава че новото е лошо.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами щом има автопилот, дали можем да караме пили? Нали компютъра мисли вместо нас. Пък на него не му трябва алкохол.
13
5
 
3
 
! Отговори
Маке-Ариец преди 7 години
А защо никой не се замисля откыде ще дойде толкова ток ако всички ползват коли на ток? М? А?На *** пак ще му вдигнат цената на тока в панелката и откъде той ще вземе 200 леваС да си плати сметката?
12
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Със сигурност чудо ще направят нефтените и автомобилни конгломерати да компрометират електро и другите видове алтернативни превозни средства. Лошото е че разполагат със стотици милиарди и някой и друг милион отделени за целта нищо не са за тях.
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предпочитам кола от 60 70 и 80-те години вместо някакви коли с бъгнати компютри да ме убият. По добри коли от онези години не са измислени. Повечето от катастрофите стават от предоверяване на новите ламаринжаци. Много от убилите се по пътищата са с нови ламаринжаци които имат скрите заводски дефекти които дефекти довеждат до катастрофи. Носачите на всички нови автомобили са от стоманизирана ламарина. Тази ламарина няма устойчивост и неможе да издържа големи натоварванияна при високи скорости!
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плювачите един път не са си качили дупето в Tesla, ама вече го разбират и това... В БГ е пълно с гении, но за съжаление само във форумите.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този секрета от къде ще го извади? От ауспуха ли си?
8
6
 
11
 
! Отговори
Кристиян преди 7 години
Мъскарата е луд!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9Връщам си лентата и се сещам за безброй случаи в които производители на автомобили с ДВГ изтеглят партиди за ремонт, но след множество фатални инциденти. До колкото разбирам Тесла са прекалили с това, че са заблудили хората, че едва ли не, могат да зададат маршрут и да си пият уискито докато пристигнат. Е, наистина не чак толкова напред. Все още трябва да държиш волана и да си съсредоточен за да пътуваш. А иначе, естествено петролните компании търсат косури на електроавтомобилите.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Признавам /за разлика от други/,не съм инженер.Но съм, човек, гражданин със собствено мнение.Безспорен факт е, че "Тесла" са производителите на автомобили, които работят от години за намаляване на дела на фосилните горива в световната икономика.Бъдещето на автомобилостроенето е в електроавтомобилите. Предполагам и техните автомобили имат недостатъци.Но нима производителите на автомобили с ДВГ са съвършенни? Ужасно много хора загиват от ПТП, но виновни са повече водачите, отколкото автомобилите.
5
8
 
6
 
! Отговори
нека преди 7 години
а, забравих! Нека си купуват и Айфони, много са хубави... и полезни, практични, производителни,,,,
4
14
 
6
 
! Отговори
нека преди 7 години
нека купуват , братята Хамериканци, горките облъчени от маркетингови номера хорица, нека си купуват !
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Никола ТеслаКупувам 10бр от клетките в автомобил на тесла за 6лв. Айде прави бизнес, като си мислиш, че имаш мозък в главата.
2
16
 
9
 
! Отговори
Никола Тесла преди 7 години
И един офтупик - Може ли няколко хиляди батерийски от 1,5V сложени в пластмасово корито покрито с ламарина да струват 25 хилядарки при условие, че 10бр от тях се продават в ИКЕА за 2,99лв?!
1
18
 
9
 
! Отговори
Никола Тесла преди 7 години
Преди да четат "строго секретния план" на евтиният мишкар всеки човек, сам за себе си трябва да проумее едно основополагащо начало на заобикалящия ни свят, а именно - никой не е отменил законите на физиката. Другото са алабализми и евтини маркетингови номерца на 19 дюймовите телевизори вместо табло. ***, които този *** продава са с китайски носачи от нискокачествена стомана и са причина за 38% от катастрофите. Нататък чете сами убийствените критики за други детайли. Ако можете.