Това са те! 5-те най-евтини автомобилни звяра в Европа

Те са нови, потентни и гръмогласни. И са с 8 цилиндъра
28 окт 2016 13:22, Красимир Ангелов
7
Това са те! 5-те най-евтини автомобилни звяра в Европа
Снимка: AutoMedia.bg

Любовта към V8 двигателите започва много, много отдавна. През 1902 г. французинът Леон Левавасьор патентова своя двигател Antoinette V8, който разполага със система за инжекционно пълнене с гориво. Оттогава всички са луди по звука на V8 моторите, особено в Щатите, където всеки двигател с по-малко от 8 цилиндъра се смята за момичешки.

През 1905 г. Rolls-Royce утвърждават използването на V8 двигатели със своя V-8 Legalimit, а през 1914 г. Cadillac представя първия масово произвеждан V8 двигател, известен и с означението L-Head. Това са и първите стъпки на осемцилиндровия мотор, който все повече компании започват да използват в автомобилите си.
 
Но докато в САЩ разходът на гориво никога не е бил особен проблем, тъй като цената му е повече от достъпна, V8 моторите така и не се налагат на Стария континент, запазвайки статута си на екзотика. Въпросът е кои са най-евтините автомобили с V8 двигател, които европеецът може да си купи в момента?
 
И понеже водещото в тази класация ще бъде цената, много култови машини няма да намерят място в нея. Използваме случая, за да ги изброим: BMW F11 550i Touring (75 000 eвро), Mercedes-AMG C63 (76 297 eвро),Audi S6 (76 750 евро), Chevrolet C7 Corvette Stingray ( 79 500 eвро) и Jeep Grand Cherokee SRT (85 000 евро).
 
Вижте тези, които успяха да се доберат до топ 5

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: автомобилиЕвропаV8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
Колата трябва да е здрава, ремонтно пригодна, евтина за поддръжка и да те вози за възможно най малко пари от точка А до точка В. Всичко останало е гъзария заради която в момента милиони хора умират а други са натирени по света за да се опразни терена за добив и пренос на течното злато за цилиндрите.
5
1
 
0
 
! Отговори
Темида преди 7 години
За лексуса съгласен (макарче предната решетка е to much) ама за Инфинитито...Отвънка е много яко ама вътре интериора така ме разочарова (почти колкото Алфа Жулия)Иначе Best muscle car Audi RS6 V10
4
2
 
2
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
8-сем цилиндрови!? И т'ва к'во означава, сила? Ми ако цилиндрите са по 32мм.диаметър? Означава-компресор, за помпане на гуми.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтинджак напрау!
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Megane RS ??
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския звяр Лада V8 с вертикално излитане що не е тук ?