Skoda представя хибридна версия на Superb през 2019 г.

До 2025 чехите ще имат гама от 5 екологични модела
15 ное 2016 21:29, Красимир Ангелов
0
Skoda представя хибридна версия на Superb през 2019 г.
Снимка: VW

През 2019 година Skoda ще представи плъг-ин хибридна версия на най-големия си модел Superb, съобщи Automobilwoche, като цитира представител на компанията.

Хибридната техника за Superb идва от Passat GTE на Volkswagen, на борда на който има 4-цилиндров бензинов двигател с турбо и електромотор. От Skoda вече обявиха, че до 2025 година чешката компания ще предлага 5 модела с хибридно и електрическо задвижване.

Малко след пазарната премиера на хибридния Superb, който се радва на силно представяне на пазара като седан и комби, ще се появи и първият електрически модел на чешката марка на Volkswagen. От Skoda не са уточнили какъв ще е този модел, но най-вероятно ще видим електрическа версия на мъника Citigo, създадена на базата на VW eUp. За другите модели в екологичната гама на Skoda все още няма информация.

Това обаче трябва да се промени в началото на следващата година, за когато е предвидено представянето на плановете на Skoda за лансирането на хибридни и електрически модели. Skoda навлиза сравнително късно на пазара на хибриди и още по-късно при електромобилите, но обяснението на чехите винаги е било, че тези варианти на масовите модели са доста по-скъпи. И това е факт, въпреки че чехите ползват техника, идваща от Volkswagen. Същият аргумент беше използван и относно електромобилите, които носят на борда си доста скъпи батерии.

Сега обаче екологичните модели – хибриди и електрически возила, ще навлизат все по-сериозно в гамите на всички производители, тъй като стандартите за вредни емисии стават все по-строги. А в случая на Skoda, на електромобилите се гледа и като ключов фактор за успех на китайския пазар, който тепърва се отваря към екологичните модели, солидно подкрепени от властта в комунистическата държава.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Skoda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари