Хибридният Mercedes-AMG GT Concept – през 2018 г.

Конкурентът на Porsche Panamera получи 805 конски сили
3
Хибридният Mercedes-AMG GT Concept – през 2018 г.
Снимкa: Mercedes-AMG

Концернът Daimler представи на автосалона в Женева хибриден прототип под името Mercedes-AMG GT Concept, чиято серийна версия ще се появи на пазара догодина като конкурент на Porsche Panamera. Това е първият "граждански модел" на марката, получил обозначението EQ Power+. Така за бъдеще ще се казват всички спортни хибридни модификации в гамата на Mercedes-AMG.

Прототипът с 4 врати е построен на модернизираното шаси MRA, което се използва за моделите C- и E-Class. Машината с дължина 5 метра разполага с агрегат, развиващ 805 к.с. В него влизат 4,0-литров бензинов V8 битурбо мотор, разположен на задната ос, електрически двигател и комплект "свръхмощни и леки" батерии.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 3 секунди. От компанията не бързат да разкриват техническите характеристики както на двигателя и електромотора, така и на батериите, но твърдят, че те са "впечатляващи". Автомобилът е оборудван със система за рекуперация на енергията при спиране, която се използва и при болидите във Формула 1.

По-голямата част от елементите по каросерията, в това число дифузьорът, спойлерите и праговете, а също така и покривът и предните крила, са направени от карбон. Машината е получила керамично-карбонови спирачни механизми и камери вместо задни огледала.

Още снимки на Mercedes-AMG GT Concept вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: DaimlerMercedes-AMG GT Concept
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Kikik преди 7 години
Тея са винаги преди всички останали
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази кола е смесица от гигантомания и шизофрения. 805 коня, за да може някой богаташ да си вози задните части. Подобни коли са една от причините за т.н. "глобално затопляне". По мощност колата има коне за два ТИР камиона, но не върши работа и колкото конска каруца.