Втори в ЕС сме по продажби на нови автомобили

PSA Group се представя най-добре с продажбите през месеца
14 дек 2017 13:45, Миглена Иванова
52
Втори в ЕС сме по продажби на нови автомобили
снимка: Ройтерс

България е втора в Европейския съюз (ЕС) по ръст на регистрациите на нови автомобили през ноември, показват данни на Асоциацията на европейските производители на автомобили (АСЕА).

През ноември у нас са регистрирани малко под 3 100 нови коли спрямо малко под 2 хил. през ноември 2016 г. Това представлява ръст от 55,4% на годишна база.

За периода януари – ноември новите регистрации в страната са общо 28 180 спрямо 22 815 за същия период на миналата година. Това е с 23,5% повече на годишна база, сочат данните, цитирани от Investor.bg.

За сравнение, средно за ЕС регистрациите на нови автомобили през ноември 2017 г. спрямо ноември 2016 г. се увеличават с почти 6%. За периода януари – ноември 2017 г. спрямо януари – ноември 2016 г. увеличението е 4,1%.

Лидер по нови регистрации през ноември е Латвия, където е отчетен ръст от 57,4% за месеца на годишна база и 26,4% за единайсетте месеца.

Що се отнася до производителите на автомобили, най-добре се представя PSA Group с ръст на продажбите от 83,3% през ноември спрямо ноември 2016 г. и 25,7% за периода януари – ноември спрямо същия период на миналата година.

За същия период на второ място по продажби се нарежда Suzuki с ръст от 23,4%.

Същевременно най-силно намаляват продажбите в Европа на GM предвид и сделката за Opel. За ноември на годишна база понижението е от 99%, а за единайсетте месеца достига почти 35%.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
36
 
! Отговори
СПЕЦНАЗ преди 6 години
Подвеждащо заглавие имащо за цел да привлече интереса. Какви нови автомобили? Говорят за нови регистрации в КАТ, а не за първа регистрация на нов автомобил. Ми , че рекордьори ще сме. Какви да сме? Купуваме 20 годишни германски трошляци и след две години ги изхвърляме на вторични и хайде пак нова трошка нов внос и регистрацийка в КАТ. Аман от такива журналисти сътворяващи фалшиви новини в прослава на просперитета български под управлението на ГЕРБ и краля слънце.
41
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами гербовите марки крадат най-много! Разказваха ми, как едни от Мюнхен били потресени, като видели в София за 1/2 час повече BМW-6, отколкото за месец у тях...
40
4
 
44
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Десетина софиянци си купили нови коли. Голямо събитие няма що.
39
4
 
49
 
! Отговори
ММ преди 6 години
Още първото изречение от статията опровергава заглавието! Аз се стъписах като го прочетох, но после се оказва, че не били компютри, ами компоти. :) Това, аслъ, какъвто автопарка, такива и писачите на статии...
38
1
 
54
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Мила ми, МигленоЗаглавието на статията отново е дълбоко погрешно. Редактора, пак ли спи?Миналата година ескимосите в Гренландия са купили един хладиник, а тази година цели два. Това е 100% РЪСТ на продажбите и определено НЕ означава, че ескимосите са купили най-много хладилници в Северното полукълбо.В училищата за бавноразвиващи, това се учи в 6ти клас. Въпроса е, драга ми Миглено: ти какво чилище си "завършила"?
37
4
 
36
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименМда явно на тях колата им е най-голямата ценност, сакън да не се одраска. Нова кола се купува, за да ти служи безавариино няколко години, а не за да и трепериш дали ще е в гараж и тн. Аз си купих нова кола и си я паркирам пред блока както си паркирах и старата. Колата е средство за предвиждване и нищо повече.
36
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тази здрава ламарина, за 4 години смених всичко де можеше да се смени на една лада- спирачния кръг , радиатори(малък и голям), предница, два пъти шлайфах глава, защото смесва маслото, свещи, делко, стартер(заради който си съсипах акумулатора) и списъкът продължава
35
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам лично няколко човека, които си купиха нови коли, но преди да ги купят, си осигуриха гараж за тях. То какъв е смисъла да захвърлиш десетки хиляди лева просто така на улицата?! Други от моите познати се отказаха да си купуват нова кола, както искаха, защото не можаха да намерят гараж.
34
4
 
36
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Ти пък да не караш Ролс Ройс, уе майна?) Ако си *** по рождение, повярвай ми, 20-30 годишният Мерс примерно, който караш, не те прави по-големо г.ьзе, както казват в Перник. Щом хваля Ладите, значи се придържам принципно към тезата, че няма лоши марки, има небрежни и безотговорни собственици, които им по-лесно да обвинят "марката" за проблемите си, макар че си купуват амортизирани и стари коли, когато денги нет) И Ауди съм имал, и Пасат, батко ти е видял 2 и 200) Ай, со здраве.
33
2
 
35
 
! Отговори
123 преди 6 години
До i-owigiЩом караш и ситроен няма да споря с тебе, явно нищо не разбираш от автомобили. А ладата я дадох на вторични, че нямаше почти останала не ръждясал ламарина.
32
4
 
35
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
До До 21 РуменПич, убеди ме. Желязна логика. Освен Ладичка си имам и самолет, обаче го държа в специален гараж, далеч от хорските очи, дето се вика. Иначе хората ме знаят само като "просякът с Ладичката и стария Ситроен", щото нали се сещаш, че по пътищата на България Бентли до Бентли и Мазерати до Ферарито. 20-год. Мерцедеси и БМВ-та? Ко? Не! - господин млад меринжей) Трета ръка коли в Италия, тук в БГ гараж до гаража, мила моя майно ле) Иначе имам подводница, ама за нея даже жена ми не знай.
31
2
 
44
 
! Отговори
българина преди 6 години
естния 1,3 млн души за ку1 5000 нови коли, българия, за ку 1 6600, при 7 млн!!!!! , фалирала гърция 21 000, латвия 2млн души 5500 нови, словения 2 млн души 18600!!!!! ние сме най бедните от абсолютно всички в целия ес и извън ес! и не 2 или 3 а средно 5 пъти!!! видими резултати!,исландия 330 хил души по малко от варна 4000 !за какъв ръст говорим бе му хльовци нещастни. кипър 850 хил 3600 коли! дайте статстиката съобразно населението, отчайваща бедност!!!
30
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българете се скъсаха да пътуват по хубавите пътища с нови коли а плюват по Бойко не ги разбирам
29
1
 
43
 
! Отговори
До 21 Румен преди 6 години
Лошо броиш. Никой не си купува скъпа кола, ако ще я държи пред блока. Там пред блока ти са само евтините коли, а по-скъпите са скрити по паркинги и гаражи. Замисли се малко. Ако имаш пари за кола, която струва примерно 100 гиляди лева, ще я държиш ли пред блока си?
28
1
 
37
 
! Отговори
Ах преди 6 години
е ся кво стана? Преди време писахте, че българия кара най-стари автомобили на по 20год, а сега сме втори, на новите... в ЕС. Е хора не се излагайте, тая статистика я гледаме всеки ден, няма как да ви повярваме..., като и населението на България се явява население на голям европейски град в ЕС. Фалшиви новини, как не ви е срам
27
5
 
37
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
До 123Можеш да заблудиш някое пуберче, което се учи да кара на автоматични скорости, пък още няма книжка, но не и мен. *** пример. Имам Лада и Ситроен. В града имаше небивала градушка. Здравата съветска ламарина въобще не поддаде, най-много някава драскотинка, докато уж по-новия и "здрав" Ситроен беше надупчен като полигон от учение на руските Спецназ. Не дупки, а кратери, баце. На комшиите положението не бе по-различно. Толкова за "слабата ламарина" на братушките.
26
2
 
38
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Нещо обиди ли се бе, Кочо ли си, Хасан ли си?) Карай си там 25-годишните западни екстременти, направени от рециклирана пластмаса и сваляй бабите на село. Не знам обаче кой те е излъгал, че си "г.ьзар с нова кола". Колко такива трошляци са минали през ръцете ми.. Западняците, ако не успеят да ги пласират на нищебродъй като теб, направо им издават некролог за моргата! Капитализъм по български, само се правим на Ивропейци) Ама нищо, Тиквата ще ви оправи за 800 дни)
25
0
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ОК, щом сте казали. Новите коли са с клонящи към нула вредни емисии. Супер сме, значи и вървим към още по-добро. Да го имат предвид общинарите, когато твърдят, че колите замърсяват въздуха в София и затова таксата за синята зона трябвало да се вдигне два пъти. Да си измислят друга причина....
24
6
 
37
 
! Отговори
123 преди 6 години
До i-owigiАз съм имал лада. И ламарината и беше мани бегай. Не беше и надеждна особенно, но беше лесна за ремонт, щото нямаше почти нищо.
23
1
 
57
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе списвачите в тоя сайт сте мега, гига, ултра неграмотни създания. И за да ме разберете ще ви попитам така: 2-ри сме по продажби или по ръст на продажбите. А между другото не давайте на жени да пишат статии за автомобили. Жалки сте.