Това ли е краят? АвтоВАЗ готви спиране на най-евтината Лада

Priora се произвежда от 2007 г. и струва малко над 11 000 лв.
30 дек 2017 12:13, Красимир Ангелов
76
Това ли е краят? АвтоВАЗ готви спиране на най-евтината Лада
Снимка: АвтоВаз

През лятото на следващата година руският производител на автомобили АвтоВАЗ може да спре производството на най-евтиния си модел – Priora. Плановете на компанията са през първата половина на 2018 г. да бъдат произведени около 7000 бройки Priora, но все още няма официално потвърждение на информацията за пълния отказ от модела.

През пролетта на тази година говорител на АвтоВАЗ обяви, че "никой няма намерение да убива Priora". След това от компанията допълниха, че Priora ще се произвежда, докато има търсене за този модел.

Според данни на дилърите на нови автомобили в Русия през 2016 г. на местния пазар са продадени 17 553 броя Priora. А резултатите за първите 11 месеца на 2017 сочат, че този модел не успя да попадне в Топ 25 на продажбите в Русия, където присъстват другите модели на АвтоВАЗ.

В Русия цената на Priora започва от 399 900 рубли, което прави малко над 11 300 лв.

АвтоВАЗ започна производството й през 2007 г., като от края на 2015 г. моделът не може да се изнася в чужбина, тъй като не отговаря на много от изискванията за безопасност и вредни емисии, действащи на европейските пазари. На мястото на Priora АвтоВАЗ лансира модела Vesta. Priora се предлага с два бензинови двигателя с обем 1,6 и 1,8 литра, като мощността им е 98 и 120 к.с.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: ладаАвтоВАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом една кола не могат да сделат в Русия значи и оръжията им са 3-то качество.Не може да се различават толкова!У нас или в ЕС не съм виждал нова Лада по улиците ...Никой не купува ***.
42
5
 
22
 
! Отговори
Един от некъде преди 6 години
Ако войните се печелеха с коли.. немците две са бяха спечелили вече, и ние, барабар с тях, но уви.. :))
41
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам снимката на ладата, ми прилича на форд от 70 г. На миналия век.
40
4
 
28
 
! Отговори
haha преди 6 години
До 47Има два вида коли:Единия вид ти е по джоба тоест можеш да си купиш колаДругия вид е само мечта която никога няма да се изпълни.
39
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има два вида коли:На едните се възхищаваш, а от другите се отвращаваш!Руските талиги са от вторият вид.
38
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От руснак става само алкохолик, нищо друго!Каквито са им ладите, москвичите Зазимите,на времето телевизори и прахосмукачки/ защото вече и това не могат да направят/ - такива са им и оръжията, с които много се гордеят! ДОПОТОПНИ, понеже вече измряха поробените германски инженери, които им конструираха ракетите и самолетите, а откраднатите фабрики от Германия вече не са на ниво!!!
37
8
 
13
 
! Отговори
ГЕП преди 6 години
Баце нали каза, че ще си поръча една ладичка и Вова да му я бронира и да си джитка с нея по границата?
36
12
 
3
 
! Отговори
Ну погоди преди 6 години
Много яка Лада,от Кавказ до Владивосток все такава карат.Издържат много по 30-40 години и за това в тундрата са нужни само 7 000 за следващата година.Това са 40 000 за следващата петилетка.
35
7
 
30
 
! Отговори
Риск си е преди 6 години
Не бъркайте политиката с автомобилостроенето.На цял свят е ясно-руснаците не могат да направят конкурентноспособен автомобил на западният.Те могат колкото си искат да крадат дизайна,но изработката личи веднага.Както онази ,,драма" с дръжката която остана в ръката на придружаващият Путин генерал,когато беше на пускакането на чисто новият УАЗ.А преди това пък не можа да запали чисто новата Лада Гранта.И това са коли за пред президента.Как ли са тогава тези за обикновенният човек.И да е нова-риск е
34
5
 
19
 
! Отговори
До 35-ВАЗ преди 6 години
Ти заводите в Толиати със заводите на Нисан и Рено ли ги сравняваш.А дизайна на Москвич -Алеко който го направи дизайнера на Симка как беше изпълнен.Дизайн е едно ,а като се СДЕЛА се получава друго.За оръжие може,но за автомобили не ги бива .Няма руски автомобил или камион чийто дизайн да не е краден,а изпълнението сделано.
33
9
 
14
 
! Отговори
До ВАЗ преди 6 години
Абе ВАЗ къде отиде автомобилният свят,къде е кретащата след него Лада.,,Най големият автомобилен завод в света" пласира най малък брой автомобили в него и се бори с нокти и зъби за оцеляването си .С цената на взетите от Нисан,Рено,Шевролет и от други ,,фашисти каквито е възможни ,,екстри"Жигули си е Жигули и както и да го въртиш с пласмент по 3-4 хиляди бройки в държави от цял свят не мисля че,,продажбите им вървят"В Осло казваха,,Защо ми е Лада,като мога да ходя и пеш"И Дачия са по-успешни.
32
13
 
25
 
! Отговори
шофер преди 6 години
По-големи талиги от руските са само китайските.
31
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превъзходната степен за *** е заменена с БЪЛГАРИН СТРАХУВАЩ СЕ ОТ РУСИЯ или за по-кратко, БЪЛГАРСКИ РУСОФОБ.
30
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам Хонда CRv.Руски щайги и за подарък не взимам!
29
16
 
16
 
! Отговори
ВАЗ преди 6 години
"Това ли е краят?" - бездарен фейкнюсНе, това не е краят на най-големия автомобилен завод в света!А що се отнася до модела Приора, и дали ще го спрат или пък - не, то това зависи от анализите на пазара които компанията прави. Всяка година във всички автомобилни заводи, навсякъде по света биват спирани модели, нови се появяват и т.н.Влезте в сайта на Лада и вижте какво предлагат, а продажбите им вървят много добре, особено на мъничкия индийски пазар.
28
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 30Има Нива за Нивата и Нива която е Тунингована по всички стандарти(за ламарините на втората нищо не мога да кажа) Последната беше почти два пъти по-скъпа на руския сайт на производителя АвтоВАЗ
27
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лада вече няма нищо общо със старите коли. За 9-те месеца на 2017г. в Западна Европа са продадени повече лади, отколкото Ауди. Лада стигна на 17 място по продажби в Европа. На първо е фолксваген. Жалко,че ладата е скъпа за нас. Към цената й има 20% ДДС и 17% мито като стока извън ЕС.
26
16
 
14
 
! Отговори
Лада Нива до 26 преди 6 години
Гарантирано и Приората е по-добра от твоя автомобил, който си купил нов внос...На какви места съм ходил с Нивата, ти няма даже и да може да влезеш там...
25
5
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Всичко е по-добро от стар Мерцедес!Дори и нова Дачия!Поне няма да влезе в авариен режим по пътя, да изчезне кикдауна и да се чудиш в кой сервиз да влизаш, в който ще ти искат 3-4 хиляди лева за нови дюзи!Те западноевропейците не са прости, че карат нови автомобили!
24
11
 
13
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ей вие забравихте ли новите корейски ТИКО,да виждате някое от тях да се движи,а лади има още по пътищата ?