Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
27
 
12
 
! Отговори
Варненски преди 5 години
Изумен съм от това как масово вина се търси навсякъде другаде, но не и самите себе си. Ако всичките храчещи драскачи прочетат малко повече ще са наясно, но е по-лесно да си жертва. Държавата насила ли ви накара да правите там застраховки? Някой опря ли пистолет в главата като подписвахте договора? Държавата казва, че трябва да имате застраховка ГО. Къде ще я сключите е ваш избор. Ако бяхте се поровили малко поне, щяхте да изберете друга, а не кипърците.
119
14
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 5 години
Ся, да протестират каквото ще протестират и след това при мен да ги застраховам по новите цени! Кво ще ми се правят на големи.Да теглят бързи кредити и да идват да снасят паричките! Другите да карат със застраховки, а те не! Е, няма да стане!
118
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е Боко бе, да не е избягал зад граница със заграбеното?
117
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележете колко нагли са гербавите ***- обиждат и се гаврят с пострадалите само и само да не пострада имиджа на Вожда.
116
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Типичен отговор на Поклоник от БСП, като отиде да сключваш застраховакта си викаше - -ехаа надцаках ги, надцака ли ги? ***
115
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам всички надзорни комисии да се закрият!Доказа се че са излишни!Проспаха ктб,проспаха олимпик,проспаха приватизацията!Поне ще олекне на бюджета...
114
29
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Тия, докато си губят времето с този безсмислен протест, можеха да поработят и да си избият мижавите 20 лв. Ама българинът най го е страх да не настине и да не се мине. ;-)
113
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втори ден поред Тиквата без коментар, Цецка без коментар, Дончев без коментар, Горанов без коментар...
112
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално би било след като комисията за финансов надзор не може да гарантира изплащанията а само да посредничи, то изобщо не е трябвало да бъде допускана на българският пазар тази компания.
111
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 99Естествено има закономерности! Ще видете , че само сайта на БСП няма да рухне по време на отпускарския месец! Червено- библиотекарските ченгета знаят кога и как да привличат недоволството на масите!
110
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРАО рухна, застрахователни компании фалират и нито един министър не е изязъл да обясни положението. Държавата е на самотек.
109
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опорката на гербавите *** за деня: "- Кипър е виновен, Тиквата- не. Не нарушавайте комфорта на Тиквата с протести, протестирайте пред посолството."
108
31
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
За 20 лв какви циркове правят! ;-)Повечето от тия си плащат застраховките на вноски, т.е. губят само част от последната вноска между 20 и 50 лв. Хора без работа!
107
1
 
26
 
! Отговори
До Здравей преди 5 години
Защото човеко , всеки един от тях е дал 10 лв на държавата и въпросият гранционен фонд. КФН е проспала наложените забрани на собственика на Олимпик в редица други държави. И докато ръководителя на КФН взима над 13К на месец, ние с по 800лв заплата не може да сключваме застраховки всеки месец, ами утре ако фалира следващата със собственик в Бутствана и там ли да ходя да се оплаквам. Държава много често почна да не забелязва съмнителни бизнесмени, явно някой плаща под масата, но не на мен!
106
2
 
32
 
! Отговори
до ! преди 5 години
Какво кипърско посолство бе ***. За да може една застрахователна компания да оперрира на българска територия, значи държавата й е направила оценка за годност и следва да защитава интересите на гражданите си при съмнителни действия от страна на компанията. Гербав ***, типично прехвърляш проблема някъде другаде!
105
13
 
3
 
! Отговори
Г-н Споков преди 5 години
Докато има червени конспиратори-Така ще е....
104
34
 
9
 
! Отговори
! преди 5 години
Какво ревете тарикати, Държавата ли ви е виновна, че за да неплатите повечепари за ГО отидохте в някаква Кипърска пирамида!Ревете пред Кипърското посолство!"Държавата била в срив" защото *** е хитър като *** една стотинка не заслужавате да ви платят! ***
103
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търговски регистър рухна, ГРАО рухна, застрахователна компания фалира ужилвайки хиляди българи, обаче според гербавите ***, управлението на Тиквата нямало отговорности към тези неща.
102
23
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Въобще не ме интересуват тези шофьори. Да го дyхат.
101
13
 
6
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Червените *** се скъсват да пишат глупости. Бойко няма нищо общо нито с фалита на КТБ, нито с фалита на Олимпик. Не се връзвайте на такива наивни глупости! Баце ви Бойко има къде-къде по сериозни и удобно покрити методи да цоца мангизи, че никога няма да рискува с такива аматьорски глупости, дето са готови за разплитане с поглед.