В битка с дизела: Премия до ?10 000 при замяна с по-нова кола

Германия с нови мерки за замърсяването от дизеловите автомобили
Обновена: 30 сеп 2018 16:38 | 30 сеп 2018 16:25, Анисия Иванова
49
В битка с дизела: Премия до ?10 000 при замяна с по-нова кола
Архив:Reuters

Германското правителство съобщи днес, че се подготвя да обяви нов кръг мерки за намаляване на замърсяването от дизеловите автомобили, предаде ДПА.

Говорител на министерството на транспорта каза, че до утре ведомството ще обяви начин за решаване на дизеловия проблем, заради който в няколко германски града бяха издадени забрани за по-старите дизелови автомобили, тъй като причиняват високи равнища на замърсяване с азотен оксид.

Вестник "Билд" пише, че германските автомобилопроизводители предлагат схема, при която дават премия от 3000 до 10 000 евро при замяна с по-нов модел кола. Министерството на транспорта не е потвърдило или отхвърлило информацията.

Ръководителите на партиите, участващи в управляващата коалиция в Германия на канцлера Ангела Меркел - нейния Християндемократическия съюз (ХДС), Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) - ще се срещнат утре, за да търсят компромис по въпроса. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
28
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Защо никой в България не разбра защо немците имат проблем с дизеловите коли, какъвто проблем в България няма и няма да има в близките 50 години? Там имат наднормено замърсяване с азотен оксид в няколко града и ЕС ги глобява за това. Дизеловите коли по принцип по-малко замърсяват от бензиновите, но точно с азотния оксид не е така, особено за колите преди Евро 6. В България няма никъде проблем с наднормено замърсяване заради колите. Единственото наднормено замърсяване е през зимата заради печките.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБроят на "нови" закупени автомобили в България е просот плачевен и говори много за икономическто ни състояние :(
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето така се подкрепя собствената икономика и провежда социална политика, а не като нашите властници, които ако има начин ще те натоварят със същата сума за закупуванетго на нова кола.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен До 2 ... Да това беше плана. Разкри плана на илюминатите и сега, ще трябва да се оглеждаш през рамо, всеки път, когато ходиш да купуваш храна от билата ...
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойчовците ще се избавят от дизеляците, а колониите им ще ги изкупят. Ако някой се пита, защо ни приеха в съюза.
1
1
 
45
 
! Отговори
Автовоз преди 5 години
Познайте къде ще отидат старите автомобили......