Сайтът bgtoll.bg изчислил: 19 400 лева за 2 годишни винетки!?

Бизнесмен от София опитал да купи стикери за фирмените си коли
Обновена: 5 яну 2019 20:12 | 5 яну 2019 16:40, Анисия Иванова
121
Сайтът bgtoll.bg изчислил: 19 400 лева за 2 годишни винетки!?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19 400 лв. поискала системата за продажба на електронни винетки за 2 годишни винетки за фирмените леки автомобили на бизнесмен от София. Напомняме, че цената за една винетка за година е 97 лв.

Веселин Спасов е един от хората решил по банков път през компютъра си в къщи да купи електронни стикери за служебните возила и на него сайтът му поискал гигантската сума.

"Учудих се, когато видях исканата цена от 19 400 лв.“, каза той за „Монитор“ и се пошегува, че поръчката му е била за две винетки за една година, а не за 100 години.

Човекът се зарадвал, че в сметката му нямало въпросната сума и не е имал лошият късмет парите да заминат по сметките на пътното ведомство и после да се чуди как да си върне надвзетото. "Добре, че нямах например кредитна карта с голям лимит, откъдето също сумата да бъде изтеглена автоматично“, допълва Спасов пред "Монитор".

Още по темата

Клиентът на системата пояснява, че някои неща в електронната бланка за превода по банков път на парите, като например основанието за плащане са неясно дефинирани.

Спасов споделя още, че при плащането на годишната винетка за личния лек автомобил сайтът bgtoll.bg е гърмял непрекъснато. На следващия ден при проверката през нета видял, че вече има валидна електронна винетка, но чака с нетърпение банковото извлечение от кредитната си карта да види дали не са му таксували повече от една винетка за тази кола.

Междувременно в социалните мрежи беше пуснат клип, показващ как в края на пресконференцията за винетките в четвъртък директорът на тол управлението в АПИ Антон Антонов приканва шефа на службата „Информационно обслужване“ към управлението проф. Олег Асенов с думите: "Айде да ставаме, че ще ни налазят“.

Клипчето, качено в социалните мрежи, започна да набира скорост за минути, предизвиквайки лавина от гневни коментари.

Припомняме, че след скандалите около закупуването на е-винетки и бъговете, които сайтът дава, премиерът Бойко Борисов днес уволни двама от шефовете на АПИ и съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха ха тези гербавите станаха за посмешище пред света
73
1
 
36
 
! Отговори
Ха преди 5 години
"... Да купим и ползваме РУМЪНСКАТА система"?!Шефът на АПИ не каза ли по телевизията, че НАШАТА система е ПЪРВАТА В СВЕТА?? Откъде се взе тази румънска?!Или аз нещо не съм разбрал?
72
3
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Не беше ли възможно закупуването на винетка да се интегрира в банкоматите, а терминали да бяха сложени само по тези КПП - та където няма банкомати. И защо трябваше да измисляме топлата вода като най-вероятно можеше да купим и ползваме румънската система
71
23
 
8
 
! Отговори
Бат валко преди 5 години
Пълни глупости че няма от къде да се купи влязох в офис на А1 и веднага ми издадоха винетка Проблем беше че трябваше да платя в кешпо големи лъжчи от журналистите няма
70
3
 
37
 
! Отговори
...? преди 5 години
Защо нито една банка не си направи кофти софтуер,да бъде хакнат и да и вземат парите. Всички банкови програми и сайтове са повече от сигурни и проверени. Начин има, хора! Въпрос на интереси и желание е ;)
69
4
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГЛАСУВАТЕ ЗА ГРАБ ХАРЕМА БУДОВ А ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ!!!!!! БЕЗСРАМИЕ!!!!
68
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ША ПЛАЩАТЕ И ХОРО ЩЕ ИГРАЕТЕ ДОКАТО ГРАБ Е НА ВЛАСТ!
67
11
 
3
 
! Отговори
Faret преди 5 години
Fashisti i teroristi ot dps i bsp sabotirat bg tol systema, bg ikonomika i ia zalivat s otrovni deistvia i komentari...ama toi gleda otgore...
66
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата е, 'страхотно' нововъведение, от което ще се възползват и други европейски държави. Добре, че на юнака, не му е била 'пълна' картата. Инак ... ''Върви са оплачи на майка си и на баща си''. Made in BG.
65
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tova e edinichna greshka. A kolko bg leva greshno plastame za gratis vinetki na fantomni nesastestvuvasti invalidi, pri tova bez da ima prozrachna otchetna informacia v darjavnite medii na suverena, koito broi i dava parite....
64
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току-що си купих винетка от сайта бг тол, работи си перфектно.Това са някакви журналистически глупости, че имало проблеми.
63
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата му е искала 194.00 за "фирмените" коли на тоя "бизнесмен".
62
6
 
30
 
! Отговори
V преди 5 години
Добре де!!! Да направим малко сметки. Ако приемем че два милиона автомобила си купят винетки. Много хора са у чужбина ,семействата с една кола и служебните автомобили трябва да се контролират от тол системата .Това прави 200 милиона лева .Системата за винетки струва 180 милиона е само системата за продажба .А трябват и ченгеджисти за контрол .Отделно за събиране на глоби ,а и коли специални .Ченгетата се пенсионират на 50 год с 20 заплати. ЕЕЕ къде е файдата ??? Единствено мафията герб печели
61
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45Тичай бързо до психиатрията,май вече си се побъркал от възторг по банкянския господар
60
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тролетариатът заработва неуморно, а аз днес си купих винетка от bgtoll.bg. Нулев проблем."Браво. Това променя ли факта, че са платени 180 млн. лева за абсолютно малoумнa система, която даде дефекти още в началото на използването си? И че не е тествана както трябва, преди да я пуснат в работен режим и да отстранят всички евентуални проблеми?Ти сещаш ли се какъв ВОЙ ще нададеш, ако Windows-а ти се обнови и 5 дена не ти работят ВСИЧКИ компютри, а МС пее "няма дерт"? Или Андроида на телефона?
59
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"19400 лв. поискала системата за продажба на електронни винетки за 2 годишни винетки за фирмените леки автомобили на бизнесмен от София. Напомняме, че цената за една винетка за година е 97 лв."Toва изисква нещо повече от оставки на бушончета от АПИ. Вече си говорим за министерски.
58
5
 
12
 
! Отговори
Цирк Балкански в АПИ преди 5 години
Налазиха ни като мравки.Всичко е точно. Няма електронни винетки няма проблем,е похарчили едни 180 млн.Важното е,че държавата е стабилна и нещата вървят по план. Предвижда се да се въведе електронна система за кандидатура на България за избор на домакинство чрез нея, ако работи и никой не я хакне България ще бъде избрана успешно за домакин на Световното през 2030.
57
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-скоро сумата е била 194 лв и 00 стотинки, но някои май не доглеждат.
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая вечер има парти организирано от подчинените на уволнения шеф по-известен като налазания. Той бил неграмотен не можел да чете даже колкото оня депутат дето преди 2 месеца не можа да си прочете в НС написаното и председателстващата му го дочете.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Total amount charged: 9 700,00 лвТова ми пратиха на мен за банковия превод