Сайтът bgtoll.bg изчислил: 19 400 лева за 2 годишни винетки!?

Бизнесмен от София опитал да купи стикери за фирмените си коли
Обновена: 5 яну 2019 20:12 | 5 яну 2019 16:40, Анисия Иванова
121
Сайтът bgtoll.bg изчислил: 19 400 лева за 2 годишни винетки!?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19 400 лв. поискала системата за продажба на електронни винетки за 2 годишни винетки за фирмените леки автомобили на бизнесмен от София. Напомняме, че цената за една винетка за година е 97 лв.

Веселин Спасов е един от хората решил по банков път през компютъра си в къщи да купи електронни стикери за служебните возила и на него сайтът му поискал гигантската сума.

"Учудих се, когато видях исканата цена от 19 400 лв.“, каза той за „Монитор“ и се пошегува, че поръчката му е била за две винетки за една година, а не за 100 години.

Човекът се зарадвал, че в сметката му нямало въпросната сума и не е имал лошият късмет парите да заминат по сметките на пътното ведомство и после да се чуди как да си върне надвзетото. "Добре, че нямах например кредитна карта с голям лимит, откъдето също сумата да бъде изтеглена автоматично“, допълва Спасов пред "Монитор".

Още по темата

Клиентът на системата пояснява, че някои неща в електронната бланка за превода по банков път на парите, като например основанието за плащане са неясно дефинирани.

Спасов споделя още, че при плащането на годишната винетка за личния лек автомобил сайтът bgtoll.bg е гърмял непрекъснато. На следващия ден при проверката през нета видял, че вече има валидна електронна винетка, но чака с нетърпение банковото извлечение от кредитната си карта да види дали не са му таксували повече от една винетка за тази кола.

Междувременно в социалните мрежи беше пуснат клип, показващ как в края на пресконференцията за винетките в четвъртък директорът на тол управлението в АПИ Антон Антонов приканва шефа на службата „Информационно обслужване“ към управлението проф. Олег Асенов с думите: "Айде да ставаме, че ще ни налазят“.

Клипчето, качено в социалните мрежи, започна да набира скорост за минути, предизвиквайки лавина от гневни коментари.

Припомняме, че след скандалите около закупуването на е-винетки и бъговете, които сайтът дава, премиерът Бойко Борисов днес уволни двама от шефовете на АПИ и съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
19
 
2
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Уважаеми клиенти,Благодарим Ви, Вашата покупка е успешна!Въведените от Вас данни са съхранени в системата ни за електронни такси.Идентификационният номер на Вашата електронна винетка е: *******************За допълнителна информация, моля, посетете нашия уеб сайт: api.bg/index.php/en или се обадете на центъра ни за връзка с клиенти: 02/917 33 68 и 02/917 33 05.С уважение,Екипът на BGТОЛТолкова за неработещия сайт
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Професор от кой нафталин се пръкна?! Това изчадие е характерно за сталински период. Докато има такива чокундури в България, няма да има оправия. Лека нощ от Германия. Да ви кажа, че пари на мутрите ви нчма да пращаме!
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ало, Българията, вместо да има някакво развитие, вие съвсем изперкахте. кога ще разкарате тези престъпници и некадърници от властта?! цяла Европа пада от смях.
51
4
 
1
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Не бе, само винетка си взех, но ако толкова ти е нужен вазелин, мога да ти препоръчам аптека.
50
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уволнил той, ще ги настанят на службица другаде.
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
некадърници,но достатъчно нагли да си поръчат 2 Туарега за 200 000лв,не могат да се возят на Дръстър и той е 4×4
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пр0стаци!Не само ЦК на ГЕРБ ами всички калинки и калинчовци там!
47
17
 
5
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Тролетариатът заработва неуморно, а аз днес си купих винетка от bgtoll.bg. Нулев проблем.И споделям личен опит, а не цитирам по-точките на др. Кутев.
46
0
 
6
 
! Отговори
Камен преди 5 години
До ДиагнозаEвала Баце ! ! !
45
5
 
24
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
Да си гербер, е диагноза.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
bgtroll.bg
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А1 изпрати есемеси на всичките си абонати да си купят електродни венетки. Независимо дали имат или нямат коли.
42
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атаката по тол системата е хакерска и политическа според министър Аврамова !
41
48
 
8
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Роди се във България водачът ни великДостоен генерал и дипломат и политикРаботещ неуморно за роден интересПред никого за нищоне клатещ своя фес Борисов е икона Борисов е светецизгря на небосклона дори не е летецБез трон и без корона е нашият отец Пазител на закона окичен със венецОбича го народа Защото той строи Радетел за свободаИ доходите утрои Така през бъднините Със тебе ще вървим И ще катерим планинитеИ комунистите ще победим
40
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайта bgtoll.bg си работи чудесно ! Цял ден ни занимавате с измислени проблеми!
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто 2-те системи трябваше да функционират паралелно през първата година, за да може да се тества системата в реални условия, както с данъчните декларации може да подадеш електронна през и-нет, но можеш и на хартия в данъчното
38
40
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Вчера купих електронна винетка и платих с кредитна карта 97.00лв.... проблем никакъв. Явно бизнесмена е БГ селско-работнически тип от най проЗтите.
37
14
 
10
 
! Отговори
Диагноза преди 5 години
Сега трябва да чакаме с нетърпение премиерът да започне да уволнява всички некадърници,недорасляци и *** от държавната администарция. Има спешна нужда от масови уволнения,защото БСП е дала партийни поръчения на всички комунисти в държавната администрация да саботират работата на държавата. Време е за "Голямата чистка " ,другаре !
36
5
 
39
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
ГЕРБ нагли и некадърни съсипници
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОЙ ЛИ НА СЕ СЕТИ ДА Я ТЕСТВА?А В ЕКИПА ИМС И ПРОФЕСОР.