Брюксел с амбиция: До 2050 г. забранява ДВГ

От 2022 г. някои ограничения ще са и за двуколесните МПС
Обновена: 25 окт 2019 12:59 | 25 окт 2019 12:57,
27
Брюксел с амбиция: До 2050 г. забранява ДВГ
Снимка: Reuters, архив

Властите в Брюксел приеха разчет за постепенната отмяна на достъпа до центъра на града на превозни средства с двигатели с вътрешно горене, съобщават местни медии.

Предвижда се от 2030 г. да бъдат забранени всякакви дизелови двигатели, а от 2035 г. и двигателите на бензин или газ. Превозни средства с двигатели с вътрешно горене ще бъдат изцяло забранени от 2050 година, пише БТА.

От 2022 г. ограниченията ще обхванат и двуколесните превозни средства. Предвиждат се законодателни промени, насочени към ново данъчно облагане на превозните средства според действителната мощност, използваното гориво и теглото. Всички тези правила не обхващат превозните средства, регистрирани като класически (колекционерски) и произведени преди повече от 25 години.

В последните две години в Белгия използването на автомобил в пътя до работа и обратно към дома е нараснало с 13 на сто, показват нови данни.

Отчита се, че въпреки исканията на учениците за по-природосъобразен живот, след като напуснат гимназията 70 на сто младежите избират да достигат до работното си място или до университета с автомобил.

Едва един от трима решава да пътува с колело. Трима от петима избират служебен автомобил, дори да имат възможност да ползват безплатен обществен превоз или да получат обезщетение, че се движат с велосипед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
. . . . преди 4 години
Очаквам отговор на въпроса - доказан случай на рак причинен от 5G а не свободни съчинения.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВъпросТрябва още по-масово народа да се разболее,за да ти се докаже ли,*** на злото?? Освен в Брюсел е забарнена в Израел,и на места в Италйия. И у нас трябва 5 ДЖИ МРЕЖАТА ДА СЕ ЗАБАРНИ.
5
3
 
7
 
! Отговори
До въпрос преди 4 години
Отговор, Брюксел значи са *** със заплати над 10000 евро, а умрял да се върне да каже от какво не знам.... Има ли доказателство че енергийните напитки убиват, продават ги навсякаъде на всички? Изпии 10 ред була за един ден и ще разбереш че медицината в областта на сърдечната хирургия е изостанала....
4
1
 
16
 
! Отговори
Брюкселско зеЙе преди 4 години
Връщаме се към магарешки и волски впряг, така ли да разбираме Брюксел?
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще помоля собственици на 16+ годишни Пасати и др. барутници да не коментират! Писна ми да карам зад коли чиито ауспуси бълват дим и сажди сякаш няма да има утре!
2
9
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Има ли доказан случай на рак причинен от 5G или всичко е само в сферата на предположенията и фантастиката?
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За колите ясно но защо никой не коментира че Град Брюксел забраниха изграждането на 5Г мрежа още миналата година, тук раздават без обществено обсъждане лицензи като за хлебарница? Герб тихо мълком изпълняват мръснa поръчка която ще струва хиляди раково болни