"Невидими" за камерите на КАТ – законно ли е? Със сигурност е опасно!

Антирадарите са забранени тук, но се продават свободно в интернет
21 фев 2020 10:38, Нели Христова
83
"Невидими" за камерите на КАТ – законно ли е? Със сигурност е опасно!
Снимка: Flickr

Можем ли да сме "невидими" на пътя? Антирадарите, които заглушават сигнала на камерите на КАТ са забранени от закона, а глобата за онези, които решават да прибегнат към тях, за да са скрити от закона, е 50 лева.

Антирадари се продават свободно в интернет, съобщава Нова тв. Устройствата манипулират показанията за скорост и така спасяват нарушителите от глобите на КАТ. Но при проверка на пътя, могат ли да бъдат открити?

След бърз преглед на офертите в интернет, още в първите минути човек попада на десетки обяви, в които се предлагат всякакви устройства, които заглушават сигнала от камерите на КАТ. Търговците обещават, че с модерните антирадари ставаме "невидими” на пътя и ще избегнем глобите за превишена скорост. Според офертите устройствата ни предпазват от всички видове стационарни, преносими и най-нови лазерни камери на КАТ.

Търговци обясняват детайлно обяснява, че в сервизите антирадарите се монтират така, че да не бъдат открити при проверка на пътя. На такива оферти в интернет попада и Борислав Иванов. Недоумява как устройствата са забранени на пътя, а се продават без контрол навсякъде.

"Мога да платя 1 300 лв. и от утре да карам като ненормален по всички пътища на България и никой да не ме санкционира. В града можеш да караш с 200 км/ч и изобщо да не могат нито да те засекат, нито да те снимат. Тези устройства те правят невидим на пътя и е много опасно”, коментира той.

В някои от офертите директно е обяснено как и къде се монтират антирадарите, за да останат скрити от пътните полицаи. "Пишеше, че отнема 4-5 часа професионален монтаж – маскира се, прави се добре и няма как да бъде познато. Праща обратни лъчи, които ги замъглява, заглушава и абсолютно нищо не се вижда на снимки, на номер и т.н.”, обяснява Иванов.

В някои европейски държави санкциите са доста по-сериозни. Ако се движим по пътищата на съседна Гърция например и открият антирадар и дори детектор в колата ни – джоба ни ще олекне с 2 000 евро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СМЕХОТВОРНО!!ЗНАЧИ АКО КАРАШ С АНТИРАДАР 50 ЛЕВА ГЛОБААКО КАРАШ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ГЛОБАТА МОЖЕ ДА Е И 1000 ЛЕВА!
8
7
 
15
 
! Отговори
До: Нели Христова преди 4 години
Г-жо Христова,ако ще си сменяте гражданството и ако мислите, че българският народ заслужава още повече да бъде тормозен със всякакви глоби - пишете глупавите си статии.Ако сте на противна позиция, то се събудете и на други теми пишете!
7
12
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Флексът е най-добрият антирадар за статичните камери.
6
1
 
53
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Авторката на статията не разбира абсолютно нищо от темата, по която е написала съчинението си! Добре бе, хора, защо преди да публикувате каквито и да е щуротии и измислици, поне малко не попрочетете? "Антирадарите "заглушавали" камерите на КАТ"... Ти да видиш!... Как точно става тоя фокус? Ако г-ца *** Христова успее да докаже това си твърдение, е готова за Нобелова награда!... Думи немам!...
5
3
 
14
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Що за глупав въпрос на мисирките. В тая държава има много законни неща, които са неморални така, че и това може да бъде законно.
4
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робското мислене-нормално е държавата (мафията) да ти налага до безкрайност санкции, глоби и да те щави по всевъзможни начини, но не е нормално ти да противодействаш, защото същата тая мафия ти е казала, че е незаконно!
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащайте глобите навреме има отстъпка.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До manКупи си буквар.
1
6
 
27
 
! Отговори
man преди 4 години
Продават де масово радар детектори, истински анти радари са много скъпи, неефективни иннелегални.Автора подвежфа фоста, статията е технически грешна.