Селскостопанските животни създават повече парникови газове от автомобилите

Въвеждането на ел. коли няма да ни спаси от промените в климата
27 сеп 2020 19:14, Нели Христова
97
Селскостопанските животни създават повече парникови газове от автомобилите

Нивото на емисиите на парникови газове от селскостопанските животни (крави, свине и други) е по-високо, отколкото от всички превозни средства в ЕС. Това съобщава британският вестник The Guardian, като цитира новия доклад на природозащитната организация Greenpeace. Оказва се, че ако всички в Европа преминат към електрически автомобили, почти нищо няма да се промени за екологията, освен ако не се направи нещо за намаляване броя на добитъка, пишат от Automedia.

Според данните на Организацията на ООН по прехрана и земеделие от 2018 г., добитъкът във фермите на ЕС (включително във Великобритания) е емитирал около 502 милиона тона парникови газове годишно - най-вече метан. За сравнение, автомобилите за изхвърлили около 656 милиона тона въглероден диоксид. Ако се изчислят косвените емисии на парникови газове и се вземе предвид каква част от тях се отделя поради отглеждането и производството на фуражи, обезлесяването и други неща, тогава общите емисии от животновъдството ще възлизат на около 704 милиона тона.

Докладът също така посочва, че консумацията на месо е нараснала с 9,5% от 2007 до 2018 г., което води до 6% увеличение на емисиите. Това е като да пуснеш 8,4 милиона нови бензинови коли по пътищата. Ако този растеж продължи, ЕС ще има много по-малко шанс да изпълни ангажиментите си за намаляване емисиите на парниковите газове съгласно Парижкото споразумение.

"Научните доказателства са пределно ясни. Цифрите ни казват, че не може да избегнем влошаване на климата, ако политиците продължават да защитават индустриалното производство на месо и млечни продукти. Селскостопанските животни няма да спрат да пърдят и да се оригват. Единственият начин да се намалят емисиите до необходимото ниво е да се намали броят на добичетата", казва Марко Контиеро, който отговаря за земеделската политика на Greenpeace
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Global farting преди 3 години
В археологическия музей има изложена пръдня от динозавър в стъклен бидон, ако не вярвате идете да видите за какво става въпрос.
28
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Handelсъгласен!Но:...винаги има едно "но",нали?:-Проблема е в това,че в Природата се случват неща,които са ПРИРОДОСЪОБРАЗЕНИ!..примерно:-ВСИЧКИ живи добичета произвеждат ОТПАДЪЦИ,които се разграждат и ПОДХРАНВАТ системата.Човека,ЗА ПРЪВ ПЪТ в историята на планетата ни ,ПРОИЗВЕЖДА БОООКЛ/уци,които просто НЕ могат да се вместят в природния кръговрат.ТОВА е което е "ново и фатално"..И наистина е фатално!...Поне за нас..Тя ще се оправи и без нас,след като се унищожим..
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Единственият начин да се намалят емисиите до необходимото ниво е да се намали броят на добичетата". Освен че е фейк новина, интересно тия от Зелено "прасе" как защитават живите същества вкл. добичетата, или според тях те са размножени с грубата намеса на алчният човек? Представям си сега, в кръга на шегата, по новите магистрали да пуснат автобуси със стрелци, които да стрелят безразборно по стадата крави на местното население.
26
1
 
4
 
! Отговори
Разбирач преди 3 години
Кравите не отговарят на евро 6 ще им сложат данък преглед и гражданска отговорност защото нали пресичат пътя понякога и трябва да са застраховани.Да ви го туря на Съюза ***.То по тая логика хората произвеждат най много метан защото всеки се реже поне 2,3 пъти на ден по 8 милиярда вие ги смятайте, а пък за *** да не говорим.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази публикация все едно заврения зет я написал, явно животните са му кокуренция за тревата
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувяците са 7 милиарда ......пардът и се уригат.....е кой тогава замърсява най-много
23
1
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
И кучетата могат да бъдат селскостопански животни, но пускайте за тях противоречива информация, да ги прикриете, независимо дали се намират от страната на светлината, мрака или неутралитета!
22
0
 
9
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Айде сега и на тях катализатори!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затоплистите сега ще почнат да ги убиват. Какви лунатици, вкарайте ги в лудницата.
20
2
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ПроСоТоНе е помийна яма. Освен според думите на тези, който забогатяват от подобни теми.Планетата Земя е на възраст 4,6 милиарда години и през тези милиарди (а не милиарди, а не милиони) години с природата се е случвало какво ли не - включително период от милиони години, през който въглеродния двуокис в атмосферата и е бил 30 пъти (30, а не 3 пъти) повече от сега, но температурата на атмосферата и била абсолютно същата като сега. Но ако това го кажат зелените никой няма да им плати.
19
2
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Пускайте противоречива информация за кучетата, да се разбере те какви са.
18
4
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
А кои са кучетата и защо британската църква ги е набедила за всемогъщи богове? Този Алистър Кроули различно е казвал и понякога е казвал, че уни-що-жа-вай хрътките означавало универсализирай това що жадува за власт и жертвоприношения, на други е казвал че кучетата са някакви неутрални. Никой не я знае цялата истина, защото и на Иисус много му пречат да върви нагоре, а от сатанизъм може и да се печели нещо, при положение че няма идеално пълно възмездие, и средните много истина виждали в посоките
17
0
 
15
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Сега ЕС да издаде наредба да ги изтрепат . Само такава простотия още не са измислили ,а тураниците в нашият и Евро парламента де по цял ден изпускат газове?
16
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"човека" УПОРИТО "реже клона,на който седи"!!!!Природата се трови и унищожава в геометрична прогресия..Така че нарочването на добичетата за "враг 1" на Природата е...не само нелепо..То е и ПРОТИВНО!Преди стотина и повече години,според съвременниците тогава,в България /ПРИМЕРНО/ са наброявали десетина милиона глави овце.За кравите,конете,биволите,воловете и магаретата да не споминям.И въпреки това Природата е била кристално чиста,ЗДРАВОСЛОВНА и БЛАГОДАТ за човека.Сега е помийнаяма.Защо?
15
0
 
17
 
! Отговори
Tolio преди 3 години
Не разбирам защо тази абсурдна новина,която е и абсолютно невярна се публикува вече няколко пъти.В процентите за животновъдството се включва това за производството на фураж, торовата индустрия,химическата промишленост (хербициди,пестициди и инсектициди).Транспорт, дистрибуторска мрежа итн.итн.Абсолутни манипулации.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама някои хора упорито се борят да затрият ЕССР.
13
0
 
18
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
англичанките произвеждат повече парникови газове от кравите
12
0
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Парниковия ефект" се дължи на увеличеното съдържание на ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД...Добичетата НЕ изпускат "СО2",а..МЕТАН!!!..що за дивотия?..Или подтекста е:-"Да избием добичетата,да не ядем месо и да преминем на тревопасане"?И ВСИЧКИ "важни фактори" на планетата си затварят очите пред ГРУБОТО,ДИВАШКО ЛИКВИДИРАНЕ на основния "ПРИРОДЕН ЛАБОРАТОРЕН ИНСТРУМЕНТ" за пречистване и запазване на атмосферата-ГОРИТЕ.разбира се,НИЕ сме ПЪРВИ в съревнованието "Кой ще нанесе по-голями щети на Природата"..
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вече не са ЕС да се оправят с кравите както искат на острова
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре ся, говедата виновни!!!???Абе, *** ли изследват и вярват в тези неща???!!!