Хванаха половин кило чист кокаин в Плевен

Плевенската полиция залови двама мъже с над 3 хиляди дози кокаин. Наркотикът с тежина 470 грама е на стойност около 50 хиляди евро
5 юни 2007 15:35,

Плевенската полиция залови двама мъже с над 3 хиляди дози кокаин. Наркотикът с тежина 470 грама е на стойност около 50 хиляди евро. Той бил скрит в тайници в три картини, получени по пощата от чужбина. Това съобщи директорът на областната дирекция "Полиция", комисар Бисер Иванов.

В централна Северна България това е най-сериозният удар срещу наркоразпространението в последните години, отбеляза наблюдаващият прокурор по случая Христо Сурджийски. На нелегалния пазар в Плевен едни грам кокаин се търгува за 120 лева, като от него се правят до 6 дози.

Според полицейската статистика от началото на годината преди тази акция на територията на Плевенска област са били иззети 70 грама хероин, 256 дози хероин, 15 дози кокаин и 5 килограма марихуана и семена за посев. Задържани са 30 лица, от които 29 мъже и една жена.

Последната операция, при която е разкрито голямото количество кокаин, е извършена вчера около 14.30 ч. в центъра на града. Задържани са съответно за 72 и 24 часа уличените в престъплението - 32- и 28-годишен, в момент на пренасяне на пратката, която била в пакет. При огледа от спецполицаи наркотикът бил открит в рамките на картините, които били пригодени за найлонови пликове, пълни с бялото прахообразно вещество.

Лабораторният анализ е доказал наличието на кокаин, уточниха от полицията. По случая е образувано досъдебно производство от Районна прокуратура. Половин година са били под наблюдение извършителите по случая, разкриха от полицията. Плевенската група за борба с организираната престъпност има принос и при разкриването на така наречените гълтачи, които в чужбина гълтат топчета с кокаин, след което ги внасят у нас, допълниха от дирекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание